Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Ağrı Polikliniği (Algoloji)

Yaklaşımımız

Uluslararası Ağrı Araştırmaları Teşkilâtı’nın 1979 yılında, “Vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan, organik bir nedene bağlı olan veya olmayan insanın geçmişteki tüm deneyimlerini kapsayan, hoş olmayan bir duyudur." diye tanımladığı ağrı, her insanın hayatı boyunca karşıladığı bir deneyimdir.

Ağrı, iki grupta ele alınmaktadır. İlki, çeşitli hastalıkların habercisi olan akut (iveğen) ağrıdır. Akut ağrı bir hastalık belirtisi ve vücuttaki doku hasarının habercisidir. Akut ağrı için vücudun alarm sistemi de denebilir.

Kronik (süreğen) ağrılar ise ikinci tip ağrılar sınıfına girer. Kronik ağrılar 6 aydan (bazı durumlarda 3 aydan) uzun süren ağrılardır. Kronik ağrı hastalık habercisi değil, tam anlamıyla sorundur.

Ağrı Tedavisi bölümümüzde; ağrılı hastaların tanısının doğru ve hızlı bir şekilde konması ve tedavilerinin yapılması sağlanır. Multidisipliner bir yaklaşımla teşhis ve tedavi hizmeti veren bölümümüz, kronik ağrı tedavisinde kullanılan tüm yöntemleri uygulamaktadır.

Özellikle girişimsel yöntemlerle ağrı tedavisi uygulamaları; radyo dalgaları kullanarak yapılan sinir blokları, kalıcı morfin pompaları ya da omurilik pillerinin takılması, bel ve boyun fıtıklarında uygulanan enjeksiyonlar, disk içine yapılan enjeksiyonlar, kalıcı port-pompa sistemleri gibi pek çok ileri tedavi uygulaması da yapılmaktadır.

Bölüm Doktorlarımız

Gerilim tipi baş ağrısı nedir?
Gerilim tipi baş ağrısı nedir?

Gerilim tipi baş ağrısı nedir?

Devamı

Bel Ağrıları Enjeksiyonlar İle Dindirilebiliyor
Bel Ağrıları Enjeksiyonlar İle Dindirilebiliyor

Bel ağrısı için kullanılan bazı enjeksiyon yöntemleri vardır.

Devamı

Bilinçsiz Ağrı Kesici Kullanımına Dikkat!
Bilinçsiz Ağrı Kesici Kullanımına Dikkat!

Her kanser türünün tedavi sürecinde en önemli nokta doğru beslenmedir.

Devamı

Ağrısız Yaşam Mümkün Mü?
Ağrısız Yaşam Mümkün Mü?

Ülkemizde ve dünya da ortalama yaşam süresi uzamaktadır. Ortalama yaşam süresinin uzaması sonucunda tam olarak tedavi olmayan veya devamlı tedavi gerektiren hastaların ve hastalıkların sayısı artmaktadır.

Devamı