Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Çınlama Problemi Nedir Tedavisi Var Mıdır?

Çınlama Problemi Nedir Tedavisi Var Mıdır?

Çınlama problemi nedir? Tedavisi var mıdır?

Tıptaki adıyla tinnitus olarak da bilinen ve uykuları bölerek derecede rahatsız edici olmasıyla yaşamı büyük ölçüde olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Kulak çınlaması; hastalarda, sürekli olarak ya da ara ara gözükebilir, iki kulakta veya ikisinde birden olabilir. Hastaların cızırtı ve uğultu şeklinde sesler duyduğu rahatsızlık son yıllarda tıptaki gelişmeler sayesinde tedavi edilebilir hale geldi. İleri safhalarında intiharlara sebep olan rahatsızlığın tedavisi, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak tinnitus tedavi sistemiyle gerçekleştiriliyor ve iki buçuk ay sürüyor.

Kulak çınlaması kimlerde görülür ve sebepleri nelerdir?

Kulak çınlaması 14-85 yaş aralığındaki tüm bireylerde görülmesi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Genellikle kadınlarda erkeklere oranla daha sık karşılaşılır. Islak saçla dışarıya çıkılmasıyla birlikte rüzgar kulakta bir kireç tabakasının oluşmasına yol açar. Kadınlarda menopoz döneminde de sıkça görülen çınlama problemi için en iyi fizik tedavi yöntemi sakız çiğnemektir. Günde 1 saat sakız çiğneyerek buradaki kasların çalışmasını sağlamak mümkündür.

Kulak çınlamasını azaltmak için alınacak basit tedbirler de rahatlamaya yardımcı olacaktır. Bu tedbirleri, kan basıncını sürekli kontrol ettirmek, yüksek sesli müziğe maruz kalmamak, tuzlu yiyeceklerden, kahve gazlı içecekleri tüketmemek olarak sıralayabiliriz. Gün içerisinde çok yorulmamak ve hafif egzersizler yapmak da çınlamayı azaltmaya yarayacaktır.

Tinnitus tedavi sistemi terapisi nedir?

Daha önceleri tam olarak çözülemeyen tedavi yöntemleri uygulanırken hastaların bu duruma alışmak zorunda kaldıkları kulak çınlaması artık Tinnitus Tedavi Sistemi terapisi sayesinde 2 ayda tedavi edilebiliyor. Hastaya uygulanan testler sayesinde, sorunun kaynağı belirleniyor ve tanı konulduktan sonra lazerle kulağa biyo-uyarıcı etki oluşturuluyor. Bu tedavi yöntemiyle ortalama iki buçuk aylık bir süreçte hastalık tedavi ediliyor. Bu yöntem sayesinde çınlamaya sebep olan süreçlerin doğal yollar aracılığıyla kontrol altına alınması sağlanıyor. Rahatsızlığın şiddetine göre 12 seanslık lazer ve elektromanyetik dalgalardan oluşan tedaviyi hastalar kendi kendilerine uygulayabiliyor. 90 gün boyunca, günde 20 dakika Tinnitus Lazer Kalemiyle gerçekleştirilebilen tedavi ile hasar onarılırken aynı zamanda hücre yenilenmesi de sağlanıyor. Tedavi süresince hastaların kendileri için hazırlanmış özel diyete de uymaları gerekiyor.

 

 

Benzer Yazılar

Oral Aft Tedavisi
Oral Aft Tedavisi

Ağız içinde çıkan beyaz renkli içi su dolu küçük yaralara aft denir. Aft denilen rahatsızlık genel olarak insanların dilinde, dudağında, damağında, yanak içlerinde görülür. Bu rahatsızlığı olan kişi afttan dolayı canı acıdığı için rahat bir şekilde yemek yiyemez ve su içemez.

Devamı

Yüz Felci Nedir?
Yüz Felci Nedir?

Yüz mimik kaslarının beyinden gelen uyaran fasiyal sinir lifinin birçok nedenden dolayı hasar görmesi ile yüzde oluşan hareket kaybına yüz felci denilmektedir.

Devamı

Soğuk Havalarda Farenjite Dikkat!
Soğuk Havalarda Farenjite Dikkat!

Son zamanlarda boğazınızda; ağrı, kuruluk ve yutma güçlüğü yaşıyorsanız ve ateşiniz varsa, bu şikayetlerinizin nedeni akut farenjit olabilir.

Devamı

Dar Burun Sendromu Nedir?
Dar Burun Sendromu Nedir?

Küçük buruna sahip olan kişilerin hep ne kadar şanslı oldukları düşünülür.

Devamı

İç Kulak Kristalleri Neden Baş Ağrısı Yapar?
İç Kulak Kristalleri Neden Baş Ağrısı Yapar?

Halk arasında iç kulak kristallerinin yerinden oynaması olarak bildiğimiz vertigo (BPPV); başın pozisyonu ile birden başlar ve kısa sürerek tüm dünyanın başınıza yıkılmış olduğu hissini veren bir baş dönme çeşididir.

Devamı

Lazer Konkaplasti Operasyonu
Lazer Konkaplasti Operasyonu

Cerrahi yöntemler esnasında birçok sıcak enerji tekniği kullanılmaktadır.

Devamı

Koku Alma Bozuklukları
Koku Alma Bozuklukları

Eğer koku alamıyorsanız hemen telaş yapmanıza gerek yok. “Koku alamıyorum” dediğiniz durumun ne zaman ortaya çıktığını hatırlamaya çalışmanız gerekmekte. Bu bir viral enfeksiyon sonrası bir kaç günlük bir durum ise geçici olabilir.

Devamı

Koku alma bozukluklarının tedavisi var mıdır?
Koku alma bozukluklarının tedavisi var mıdır?

Çevremizi algılamamızı sağlayan şey 5 duyu organlarımızdır. Koku duyusu da bunlardan biridir.

Devamı

Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor
Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor

Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor

Devamı

Ses Tellerimde Bir Sorun Var Mı?
Ses Tellerimde Bir Sorun Var Mı?

Ses bozuklukları birden çok farklı nedenden kaynaklanabilir.

Devamı