1 Adım Atmanın 11 Faydası Var!

1 dakikada 6 kalori yakabilirsiniz!
Düzenli yürüyüş, sağlıklı ve kaliteli yaşam için vazgeçilmez bir aktivitedir. Günde yapacağınız yürüyüşlerin her bir dakikasında 6 kalori yakabilirsiniz. Ayrıca; vücudunuzun oksijen kullanma kapasitesini artırabilir, kaslarınızın ritmik olarak çalışmasını sürdürmesine yardımcı olabilirsiniz. Yürüyüşlerinizi düzenli olarak devam ettirmeniz; yağ oranınızın azalması ve kilonuzun korunması, kemiklerinizin güçlenmesi, kalp rahatsızlıklarının kontrol altına alınması açısından oldukça önemlidir.
Bir adımın 11 faydası var!
- Uykusuzluk hissini azaltır.
- Kan basıncını düzenler.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Solunum kapasitesi artar.
- Solunum kapasitesini artırır.
- Kemiklerin güçlenmesini sağlar.
- Yorgunluk hissinin önüne geçer.
- Kolesterolün dengesini düzenler.
- Beyine oksijenin sağlanmasını artırır.
- Endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar.
- Eklem ve kasların esnekliğinin artmasını sağlayarak bölge ağrılarını hafifletir.
Yürüyüşlerinizi düzenli beslenme programları ile devam ettirin!
Yürüyüş öncesinde ısınma hareketleri yapılmalıdır. Saniyede 1 adım atmak; dakikada 2 ila 6 kalori harcanmasını sağlar. Isınma hareketleri ile başlanan yürüyüş, yavaş bir şekilde sonlandırılmalıdır. Yürüyüşler, düzenli beslenme programları ile devam ettirildiği takdirde; kilo verme konusunda çok güzel sonuçlar alınabilir.
Bu hastalığa sahip olan kişiler daha çok dikkat etmeli…
Yürüyüş; kan dolaşımını hızlandırarak kalp ve damar rahatsızlıkları gibi olası riskleri azaltmaya yardımcı olur. Kırk yaş üzerinde bulunan kişiler mutlaka doktorlarına danışarak yürüyüş programları oluşturmalıdırlar. Özellikle; hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerin kontrollerini sık sık yaptırıyor olmaları gerekmektedir.
Yürüyüş yaparken bunlara dikkat edin!
- Yürüyüş yapmak için; yenilen hafif bir yemeğin üzerinden en az iki saat geçmiş olmalıdır.
- Yürüyüşün öncesinde ve sonrasında su içilmelidir.
- Ağır bir yemek sonrasında; vücudu yoracak hızlı yürüyüşler tercih edilmemelidir.
- Yürüyüşe uygun rahat ayakkabılar seçilmelidir.
- Yürüyüş açık havada yapılacak; sabahın erken saatleri tercih edilmelidir.
- Çok sıcak havalarda yürüyüş yapmak doğru değildir.
- Yürüyüş esnasında, kötü hissedilmesi durumunda yürümeye devam edilmemelidir.
- Uzun bir yürüyüş sonunda; sıcak duş yerine, ılık ya da soğuk bir duş tercih edilmelidir. Alınacak soğuk duş, vücutta meydana gelebilme ihtimali olan şişlikleri önler.
- Diyabet ve hipertansiyon hastaları doktor kontrolünde yürüyüşlerini devam ettirmelidirler.
Benzer Yazılar
Safra, karaciğerimizin altında bulunan ve armuta benzeyen bir sindirim organıdır. Safra kesesinin rolü, karaciğerin ürettiği safra sıvısını depolamaktır.
Halk arasında Domuz gribi olarak bilinen influenza, virüslerinin etken olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Vücutta ateş, halsizlik ve kas ağrıları nedeniyle hastaları günlük hayatlarını olumsuz yönde etkiler.
Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
İdrardan kan gelmesi olarak bilinen hematüri, pek çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Çok ciddi sorunların işaretçisi olabileceğinden dolayı bir kez görülmesi durumunda bile uzman hekime başvurulmalıdır.
Alkollü araç kullanmanın trafik kazalarına neden olduğunu ya da fazla alkol tüketiminin karaciğer sirozuna yol açtığını hepimiz biliyoruz.
Lenf sistemi; lenf damarları, lenf bezleri, lenf sıvısı ve lenf hücrelerinden oluşan, doku ve organları kapsayan bir ağdır. Lenf sistemi; vücudun toksinlerden, atıklardan ve diğer zararlı materyallerden arınmasına yardımcı olur.
Aplastik anemi, kemik iliğinde bulunan hematopoetik kök hücrelerin vücudun ihtiyacı olan kan hücrelerini üretememesine bağlı olarak gelişen ve hücrelere oksijen taşınmaması sonucunda vücudun sağlıklı çalışmasına engel olan bir hastalıktır.
Normal değerlerinin üstünde olan kan basıncına hipertansiyon denir
Ramazan ayında diyabet hastalarında, uzun süreli açlık sonucu şeker yükselmesi, şeker düşmesi, şeker koması, tansiyon yükselmesi, kalp krizi ve felç riskinde artma gibi çeşitli istenmeyen durumlar ortaya çıkmaktadır.