85 Yaşındaki Hasta, Sığır Kalp Zarından Hazırlanan Kapak İle Hayata Tutundu!

15 yıldır kalp çarpıntısı ve nefes darlığı şikayeti ile mücadele eden 85 yaşındaki Hanım Yaş’ın kalbinde ciddi aort kapağı darlığı vardı. Gittiği hastanelerde ameliyat olursa masada kalacağı söylenen ve hayatını ilaçlar ile sürdürmek zorunda kalan yaşlı kadının kalp kapağı, Okan Üniversitesi Hastanesi’nde 45 dakika içerisinde, dikiş gerektirmeyen sığır kalp zarından hazırlanan kapak ile değiştirildi.
15 yıldır kalp çarpıntısı ve nefes darlığı şikayeti ile mücadele eden 85 yaşındaki Hanım Yaş’ın kalbi, 3 sene önce art arda kaybettiği oğlu ve kızının üzüntüsü nedeniyle daha da kritik seviyeye gelmişti. Kalbinde ciddi aort kapağı darlığı olduğu belirlenen hastaya gittiği hastanelerde ameliyatın riskli olacağını söylemeleri üzerine ameliyat olamayan Yaş, çareyi tavsiye üzerine geldiği Okan Üniversitesi Hastanesi’nde buldu. 3 aydır sırt üstü yatamayan ve şiddetli kalp çarpıntıları geçiren yaşlı kadın, burada tedavi altına alındı.
İlk Önce Böbrek Fonksiyonları Düzeltildi
Aynı zamanda böbrek yetmezliği de olan Hanım Yaş’ın ameliyat olabilmesi için böbrek fonksiyonlarının düzeltilmesi gerekiyordu. 1 haftalık tedaviye alınan Yaş’a böbrek yetmezliği olduğu ve sırt üstü yatamadığı için normal anjiyo işlemi yapılamadı. Daha sonra son teknoloji BT anjiyografi cihazı ile anjiyo işlemi yapılarak kalp damarları normal olarak saptandı. Böbrek fonksiyonları normale dönünce hasta ameliyata hazırdı.
Sığır Kalbinden Alınan Zar İle Dikişsiz Kalp Kapağı Takıldı
85 yaşındaki kadının böbrek yetmezliği olduğu için ameliyatın çok kısa tutulması gerekiyordu. Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hızır Mete Alp ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Salihi tarafından hastaya, sığır kalp zarından alınan ve dikiş gerektirmeyen kalp kapağı takılması uygun görüldü. 45 dakika süren bu işlem sonrası hasta sağlığına kavuştu.
Nefes Darlığından Kurtuldu
Ameliyattan 1 hafta sonra taburcu olup, evine yürüyerek giden Hanım Yaş, “Önceki halime göre çok iyiyim. Nefes darlığım yüzde yüz gitti. Daha da iyi olacağım. Hızır Mete ve Salih Hoca’ya çok teşekkür ederim. Sayelerinde hayattayım” şeklinde konuştu.
Türkiye’de Bu İşlemi İlk Yapan Cerrah: Prof. Dr. Hızır Mete Alp
Türkiye’de bu işlemlerin öncüsü olan Prof. Dr. Hızır Mete Alp, “Hasta buraya geldiğinde çok kötüydü. Sırt üstü yatamıyordu. Başka yerlerde masada kalacağını söyleyip kaderine terk etmişler. Hastayı, detaylı tetkik ve tedaviler sonrasında ameliyata aldık. Çok riskli bir ameliyattı. Sığır kalp zarından hazırlanan, dikiş gerektirmeyen ve klasik ameliyattan daha kısa süren bir aort kapağı değişimi yapıldı. Hasta şikayetlerinden kurtularak sağlığına kavuştu” dedi.
Benzer Yazılar
Cerrahi ekibimiz, Iraklı hastalar için biz dizi ameliyat gerçekleştirdi
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Burçak Gümüş, hem Türkiye’de hem de Dünyada ilkleri gerçekleştiriyor
Hastanemizin Genel Müdürü Alper Tunga Demirarslan’ın konuşması ile başlayan toplantıda, Genel Müdür Yardımcısı Semra Baysan, tanıtım sunumumuz ile özel sigorta temsilcilerini kurumumuzla ilgili bilgilendirdi.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” kapsamında prematüre bebekler ve ailelerini 2. kez ağırladı.
Fazlı Yay (5yaş), ikiz eşi olarak dünyaya geldi, diğer ikizi sağlıklı olmakla birlikte Fazlı’da doğuştan aort kapak darlığı vardı. Kalp Hastalığı Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz tarafından anjiyografi yapılan Fazlı sağlık şifa ile taburcu edildi.
Diş Hastanemizin açılışı Başbakanımız Sn Binali Yıldırım’ın teşrifleri ile gerçekleştirildi!
Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda, hastanın midesinde şüpheli alanların olduğu ortaya çıktı.
Hastanemize gelen yaralı hastalarımızın durumunu ise İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, değerlendirdi.
Kilosu nedeniyle ameliyat olmaktan çekinen Arınel’in hayatı, Prof. Dr. Altuğ Tunçer’in yaptığı küçük kesi ameliyatı sayesinde kurtuldu.
Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, 3. Kez Dünya Şampiyonu oldu.