9 Yaşındaki Tanzanyalı Jeremy Türkiye'de Şifa Buldu!
Beynindeki tümör-kist nedeniyle 5 senedir çeşitli sağlık sorunları yaşayan Tanzanyalı Jeremy Bunoge Mkina, şifayı Türkiye'de buldu. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci’nin yaptığı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan 9 yaşındaki küçük çocuk, artık yaşıtlarının yaptığı her şeyi yapabilecek.
Kusma ve şiddetli baş ağrısı şikayetleriyle ülkesi Tanzanya’da çeşitli doktorlara giden ve hastalığına çözüm bulunamayan Jeremy Bunoge Mkina, çareyi İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde buldu.
Yolları Tanzanya’da Kesişti!
Jeremy’nin doktor olan babası Tomia Mkina, oğlunun hastalık sürecini yakından takip ediyordu. Tedavi için umut arayan genel cerrah babanın yolu, sağlık turizmi kapsamında Türkiye'den Tanzaya'ya giden Okan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alper Tunga Demirarslan ile kesişti. Baba Mkina, oğlunun rahatsızlığını Türk doktorlara anlatınca Jeremy'in, Türkiye'de ameliyat edilmesine karar verildi. Bunun üzerine ülkesinden kilometrelerce uzağa İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne gelen küçük çocuk, Beyin ve Siniri Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında beynindeki tümörden kurtulan Jeremy, şimdi yaşıtları gibi yürümenin ve konuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
“Türkiye'den çok memnun kaldık”
Oğlunun sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunan baba Mkina, Jeremy’i 5 yıl önce şiddetli baş ağrısı ve kusma ile hastaneye götürdüğünü belirterek, "Jeremy’nin beyinde kist vardı. Tanzanya’da teşhis konuldu ancak ameliyatın yapılamayacağı söylendi. Türk doktorlar Jeremy'i ameliyat edebileceklerini söylediğinde çok sevindik. Oğlum, ameliyattan bir gün sonra günlük hayatına döndü. Türkiye'den çok memnun kaldık. Çevremdeki herkese tavsiye edeceğim" dedi.
“Evine Gidebilecek Duruma Geldi”
Jeremy'nin ameliyatını gerçekleştiren Öğrenci de, Jeremy'nin beynindeki araknoid kist olduğunu belirterek, "Araknoid kist, beynin herhangi bir anormalliğinden gelişen bir kist değil. Bu kist, tamamen beynin içinde olan omurilik sıvısının kistik bir yapı alarak beyne bası yapması sonucu oluşur. Kanser değil ama büyüdüğü için beyne baskı yapıyor. Jeremy'nin ameliyatını yaptık, ertesi gün evine gidebilecek duruma geldi. Kafa içinde herhangi bir yapıyı bozmadan beyin dokusuna zarar vermeden kistik yapıda minik bir alan açarak tedaviyi gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Ameliyattan birkaç gün sonra normal hayatına dönen Jeremy, yaşıtlarının yaptığı her şeyi yapabilecek durumda.
Benzer Yazılar
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Güney Kazakistan Eyalet Valisi Canseyit Tüymebayev’i makamında ziyaret ederek yeni görevini kutladı. Ziyarette Hastanemiz ile Güney Kazakistan Eyaleti arasında işbirliği protokolü de imzalandı.
Damar tıkanıklığı açılan Alea bebek artık sağlığına kavuştu.
Okan Üniversitesi Hastanesi, Gürcistan’ın Tiflis ve Kutaisi şehirlerinde bulunan en önemli 3 hastanesi ile “İşbirliği Sözleşmesi” imzalamıştır.
Okan Üniversitesi Hastanesi ve dünyanın önde gelen medikal teknoloji şirketi Medtronic, beyin, omurga ve ortopedi alanındaki uzmanlıklarını ve deneyimlerini birleştirerek, önemli bir işbirliğine daha imza attı.
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanımız Yrd. Doç. Dr. Başak Bostancı ile bir araya gelen hekimlerimiz Lazer Operasyonları üzerine bilgilendirildi.
Yükseköğretimdeki 17’inci yılını geride bırakan Okan Üniversitesi, “Okan” markasının ulusal ve uluslararası başarısını, sağlık sektörüne taşımayı hedefliyor.
Ülkemizi rüzgar sörfünde başarı ile temsil eden sporcumuz Lena Erdil, PWA Dünya Rüzgar Şampiyonası 2018 Kore bacağını 2.likle tamamladı.
Herkesin merak ile beklediği Hekimoğlu, İstanbul Okan Üniversitesi ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde çekilecek.