Anti Reflü Mukozektomi Nedir?
Cerrahi yönteme alternatif olarak geliştirilen bir yöntemdir. Bu yöntem ileri endoskopinin uygulandığı hastanelerde uygulanır. Bu yöntem reflü hastalığını tedavi etmek ve ortadan kaldırmak için geliştirilmiştir. Normal olarak yapılan endoskopiden farkları bulunmaktadır. Farklarından biri de genel anestezi uygulanarak yapılmasıdır. Genel aneztezi haricinde sedasyon kullanılarakta yapılabilir. Uygulanan işlem, yemek borusunun alt kapakçığı özellikli yöntemler ile kesilir. Kesi çekinti ile iyileşir. Bu kesi iyileşirken şikayetin sebebi reflü alanı daralır. Bu daralma ile reflü şikayeti düzelir.
Arm yöntemi hangi hastalıklarda kullanılıyor?
Reflü hastalığında kullanılır. İlaç tedavilerinin yetersiz geldiği durumlarda kullanılır.
Anti reflü mukozektomi yönteminin avantajları nelerdir?
- Reflü şikayeti olan kişilerin sürekli ilaç kullanımına bağlı, ilaçların kullanımının kesilmesini sağlar
- İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı kişilerde, henüz ameliyata uygun olmayan hastalarda avantajlı bir işlemdir
- Ameliyat uygulanmadan yapılan işlemdir
Anti reflü mukozektomi nasıl uygulanır?
Endoskopi işlemi gibi yapılır. Güncel endoskopiden farklı olarak, genel anestezi altında yapılır. Sedasyon ile de uygulanabilir. Hasta işlem öncesinde aç bir şekilde hastaneye gelir. Ardından endoskopik olarak yemek borusunun alt kapakçığı kesi ile kesilir. Çekinti ile iyileşme süreci başlar. Bölgedeki çekinti iyileşince genişlikte daralır. 3 saatlik bir zaman diliminde sıvı beslenme önerilir. Ardından katı beslenmeye geçilebilir. Hastalar dinlenmenin ardından sosyal yaşamlarına devem edebilirler.
Reflü nedir?
Reflü hastalığı, mideden yemek borusu içine mide asidinin kaçışı ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalar genellikle göğüs kemiği arkasında ve mide bölgesinde olan; yanma, ekşime ve ağza acı su gelmesi gibi şikayetleri ile hekimlere başvururlar.
Reflüsü olan kişilerin uzak durması gereken besinler nelerdir?
Sofranızdan Uzak Tutmanız Gerekenler
• Asitli veya mideye girdikten sonra asit oluşumunu arttıran yiyecek ve içecekler
• Kola, soda, gazoz gibi bütün köpüren içecekler
• Hazır meyve suları
• Çay, yeşil çay, kuşburnu, adaçayı, elma çayı
• Kahve ve kahvenin her türlü çeşidi
• Çikolata ve bol kakaolu yiyecekler
• Süt, yoğurt, kefir ve ayran
• Asitli meyveler; portakal, greyfurt, nar, limon, mandalina, kivi vb.
• Sirke çeşitleri
• Alkollü içecekler
• Aşırı baharatlı yiyecekler (karabiber ve tarçın kesinlikle yasak!)
• Çiğ soğan ve sarımsak (yalnız pişmiş olarak tüketebilirsiniz)
• Ketçap, mayonez ve hardal
• Hazır raf yiyecekleri
• Tuza yatırılmış gıdalar (turşu vb)
• Kızartmalar ve fastfood yiyecekler
Benzer Yazılar
Hastalarda daha çok on gündür tuvalete çıkamıyorum kabız oldum düşüncesi gelir.
Sindirim sistemi; ağızdan başlar ve makata kadar devam eder.
18 yaşından büyük ve sfinkter gevşekliği 3 cm’nin altında olan hastalar için uygun bir tedavidir. Sürekli ilaç kullanmak zorunda olan hastalar için de tercih edilebilir.
Son yıllarda yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik mide ve bağırsaklarda olumsuz etkilere neden oluyor. Sindirim sistemi tanı ve tedavisinde kullanılan, ucunda kamera bulunan bir cihazla organların incelenmesine endoskopi denilirken,
Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
Kurban kesimini takiben, eti en azından 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.
Ülseratif kolit; sadece kalın bağırsağı tutan bir hastalıktır. Bağırsağın iç yüzeyinden başlıyor ve de rektum denilen alt kısımdan giden bir hastalık olarak bilinir. Bu rahatsızlık akut alevlenme periyotları ve ishal belirtileri arasında görülür. Kronik bir hastalıktır.
Vücudun; çiğneme, sindirim, emilim ve boşaltım görevlerinin yapıldığı ve ağızdan anüse kadar kapsadığı bölüme gastrointestinal sistem cerrahisi adı verilmektedir.
Ramazan ayında tutulan oruç sebebiyle beslenme alışkanlıkları 1 ay boyunca tamamen değişiyor. Saatler boyunca aç kalıp, zengin iftar sofralarında çeşitli yemekleri yemeye başlamak, mide-barsak hastalıklarının gelişimine yol açabiliyor.