Çiftler Tüp Bebek Merkezine Hangi Soruları Sormalıdır
Tüp bebek merkezi seçiminin önemi nedir?
Tüp bebek tedavisi oldukça hassas ve tedavi kliniği seçimi esnasında maximum özen gösterilmesi gereken bir konudur. Teknoloji yönünden gelişmiş imkanları bünyesinde bulunduran merkezlerin tercih edilmesi, başarı oranını artıran önemli faktörlerdendir.
Çiftler, tüp bebek merkezine hangi soruları sormalıdır?
Öncelikli olarak genel bir araştırma yapmalı ve bu araştırma içerisinde güvenilir olduğunu düşündüğünüz merkeze başvurulmalısınız. Daha sonra bu merkezde sürecin nasıl yürütüldüğünü sorgulamalısınız. Sorgulanacak en önemli noktalardan birisi; elde edilen başarının yüzdelik oranıdır. Bunun yanı sıra; merkezde ekip çalışması olup olmadığını gözlemleyip, hastalar ile kurulan diyalogları takip edebilirsiniz. Kişiye özgü tedavi planlamalarının yapılıyor olup olmadığı ise dikkat edilmesi gereken bir başka önemli konudur.
Tüp bebek merkezi seçiminde dikkat edilmesi ve sorgulanması gereken maddelere bir göz atalım.
- Aktif olarak çalışma süresinin ne kadar olduğu öğrenilmelidir.
- Hijyen şartları açısından uygun olup olmadığı tespit edilmelidir.
- Başvurulması düşünülen merkezde; daha önce tedavi görmüş kişilerin düşünceleri referans olarak alınmalı ve merkezin akretidasyon belgeleri sorgulanmalıdır.
- Embriyonun dondurulması ve çözülmesi işlemlerinin başarı oranı öğrenilmelidir.
- 35 yaşın sınır alınmasıyla; bu yaşın altında ve üstünde olmak üzere kaç tedavinin uygulandığı sorulmalıdır.
- Tüp bebek merkezi ile iş birliği içerisinde çalışacak laboratuvarının varlığı ve durumu araştırmalıdır.
- Embriyo dondurma yüzdesi sorulmalıdır.
- Transfer edilen embriyo sayısına göre elde edilmiş gebeliğin yüzdesi öğrenilmelidir.
Hiçbir detay atlanmamalıdır!
Son yıllarda; tüp bebek tedavisinin yaygınlaşmasıyla pek çok tüp bebek merkezi açılmıştır. Fakat donanım yönünden yetersiz kalan tüp bebek merkezleri, anne ve baba olma hayalleri olan çiftlerin umutlarını zedeleyerek dönüşü olmayan olayların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bu süreçteki en önemli etkenlerin moral ve istikrar olduğu düşünülecek olursa; tüp bebek merkezinden kaynaklanan hataların, çiftlerin tedaviye soğuk bakmalarına neden olacaktır.
Tüp bebek tedavisi; tüm ayrıntılar özenli bir şekilde gözden geçirilip, hiçbir detay atlanılmadan yapıldığı takdirde maliyeti yüksek olan bir süreçtir. Ama olumsuz bir süreç yaşanmaması adına; ucuz olan tüp bebek merkezlerinin tercih edilmesi yerine, detaylı bir şekilde araştırma yapmanız tavsiye edilir.
Peki, SGK tüp bebek masraflarını karşılar mı?
Okan Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek ve Üreme Sağlığı Merkezi, SGK kapsamında hizmet vermektedir.
Teknoloji alanında yaptığı yatırımlar ile kurum kültür ve vizyonu gereği bilimsel çalışmaları yakından takip eden Tüp Bebek ve Üreme Sağlığı Merkezimiz zor vakaların merkezi olarak tanınıyor.
Benzer Yazılar
Skolyoz hangi aşamasında olursa olsun tedavi edilmediği takdirde çok daha başka sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.
İki doku ya da iki organ yüzeyi arasında genelde bulunmayan bir kanalın olması durumuna fistül denilmektedir.
Çocuklar güneşin ya da diğer etkenlerin sebep olduğu yaz hastalıklarına yakalanabilmektedir
Uzmanından Uyarı! Okullar Kapandı Önlemleri Elden Bırakmayın!
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığı, kandaki şeker seviyesinin normalin üzerine çıkmasına denilmektedir.
Kronik sistit türüdür. Bu türünde mesane çeperi önemli ölçüde kalınlaşmakta ve mesanenin çalışma kapasitesini sınırlamaktadır.
Sağlıklı bir bebekte, diş çıkarma dönemi ortalama 6-7 aylıkken başlar, ancak bu süreç bebekten bebeğe değişkenlik gösterir.
Kronik böbrek hastalığı; önemli bir toplum sağlığı sorunudur.
Metabolizmayı canlandırmak bizim elimizde!