Cinsel Birliktelikte Genital Hijyenin Sağlanmasının Önemi

Cinsel birliktelikte genital hijyenin sağlanmasının önemi nedir?
Bakteri ve enfeksiyonların vücut üzerinde üreyebileceği en müsait yerlerden bir tanesi genital bölgedir. Genital bölge temizliğinin sağlanması ve bakımının devam ettirilmesi; kadına öncelikli olarak sağlık, daha sonra ise özgüven kazandırır. Cinsel birliktelik esnasında; genital bölgenin temiz olmasından dolayı kadının özgüven dolu olması; daha mutlu ve sağlıklı bir ilişkinin zeminini hazırlayacaktır.
Bu bölgenin hijyeninin sağlanması konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini 10 madde ile açıklayalım.
Madde 1
Vajinanın içerisini yıkamayın. Bu organ kendisini daima yenileyen bir organ olduğu için; içine bazı maddelerin sokulması ve temizlik yapılmaya çalışılmasıyla asit ortamına zarar verebilirsiniz. Genital organınızın dış bölgesini temizleyebilirsiniz. Bu bölgenin temizlenmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Madde 2
Tuvalet sonrasında yapılan temizliğin, önden arkaya doğru; yani vajinadan anüse doğru yapılıyor olmasına dikkat edilmelidir. Böylelikle dışkı, vajina ile temas etmeyeceği için olası bir enfeksiyon durumu söz konusu olmayacaktır.
Madde 3
Genital bölge daima kuru olmalıdır. İç çamaşırınızı her gün değiştirmeli ve pamuklu iç çamaşırlarını tercih etmelisiniz.
Madde 4
İdrar yapma ihtiyacınızı bekletmemelisiniz. Bunu hissettiğiniz ilk an, idrarınızı tutmadan tuvalete gitmelisiniz.
Madde 5
Yeteri kadar kayganlık oluşmadan cinsel ilişkiye girilmemelidir. Gerekiyorsa; doktorunuzun önerisine göre kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz.
Madde 6
Regl döneminde dikkatli olunması gereken bazı durumlar vardır. Vajinal tampon kullanıyorsanız; bu tamponların sık olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Bu tamponlar doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde vajinanın doğal ortamına zarar vermezler; fakat tamponların uzun zaman vajina içinde kalması durumunda, ciddi enfeksiyonlar görülebilmektedir.
Madde 7
Cinsel yolla yayılan hastalıklar konusunda risk taşıyan bir partner ile birliktelik yaşadığınızda prezervatif kullanmasını istemelisiniz. Bu birlikteliklerde yayılan cinsel hastalıkların, erkeklerden kadınlara daha çok bulaşıldığı unutulmamalıdır.
Madde 8
Ağda ve jilet genital bölgedeki kılları yok etmede oldukça etkili olan iki yöntemdir. Ama; bu yöntemler köklerde enfeksiyon oluşumunu kolaştırır ve genital bölgenin tahrişine yol açar.
Madde 9
Tuvaletlerde; klozet kapaklarının üzerinde bulunan tek kullanımlık kağıt havluların kullanımı gitgide yaygınlaşmıştır. Hatta bu kağıtların; cep boyları için paketlenmiş ambalajları da bulunmaktadır. Bu kağıtları mutlaka tercih etmelisiniz.
Madde 10
Her kadın, düzenli aralıklarla jinekolojik muayenelerini yaptırıyor olmalıdır.
Benzer Yazılar
Son günlerde ülkemizin gündeminde olan şarbon hastalığı nedir?
Ülkemizde ve dünya da ortalama yaşam süresi uzamaktadır. Ortalama yaşam süresinin uzaması sonucunda tam olarak tedavi olmayan veya devamlı tedavi gerektiren hastaların ve hastalıkların sayısı artmaktadır.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çavuş, Alzheimer ile ilgili soruları yanıtladı.
Astım Hastalarının Kâbusu Sıcak Havalar Geldi!
Bebeklerin cildi biz yetişkinlerden çok daha farklıdır.
Ramazan ayı süresince uzun bir dönem aç kalma ve öğünlerin ikiye düşmesi nedeni ile normal bir beslenme düzeni olmamaktadır
Eğer hemen fark ettiyseniz; doktorunuzun da önerdiği egzersizlerle, 6 ay kadar bir süreyle boyun eğriliklerini düzeltebilirsiniz.
Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenme Çantası Hazırlamanın Altın Kuralları