Dirsek Ağrıları Neden Olur?

Günlük hayatta çok fazla umursanmasa da dirsek sağlığı oldukça önemlidir. Dirseklerde oluşan ağrı, hayatımızı oldukça zorlaştıran ağrıların başında gelmektedir. Yemek yapmak, eşya taşımak veya araba sürmek bile bazen, dirsek bölgesinde ağrı var ise zorlaşabilir. Özellikle; ev hanımlarında, ofis çalışanlarında, sporcularda, öğretmenlerde ve de müzisyenler de sık görülen dirsek ağrıları, başlarda ağrı kesici ilaçlar ile giderilse de tedavi edilmeyen durumlarda kas yırtıklarına kadar olumsuz sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Bu ağrılar; travma sonrası görülebileceği gibi, kol veya bilek bölgesindeki zorlamalar ile de meydana gelebilir. Dirsek bölgemiz; 3 farklı kemiğin birbirine bağlı bulunduğu ve birçok eklem ve tendonu barındıran bir yapıdır. Bu eklem bölgesinde oluşan ağrılar genellikle, travma ve zorlamalar sonrasında oluşabildiği gibi birçok nedenden olayı ortaya çıkabilirler.
Ağrı ve hassasiyet yaygın şikayetler!
Dirsek rahatsızlığının en önemli belirtileri, kişiden kişiye değişmek ile birlikte en yaygın görülen şikayetler; ağrı ve hassasiyettir. Bu hastalar eşya taşırken zorlanabilirler. Ağır cisimleri kaldırmak, dirsek rahatsızlıklarının en çok karşılaşılan nedenlerindendir. Parmaklarda karıncalanma ve hissizlik de dirsek rahatsızlığı görülen kişilerde yaşanan belirtilerdendir. Bu hastalarda gece ağrıları görülebilir. Bazı durumlarda eklem bölgelerinde morarma ve şişlik olabilir. Düşme, kaldırma gibi yaralanmalar sonucunda dirsek ağrıları bir süre sonra geçmiyorsa altında başka bir sebep olabilir. En çok karşılaşılan dirsek hastalıklarıysa; tenisçi dirseği ve golfçü dirseğidir. Bu rahatsızlıkların her ikisi de, dirseğin çok fazla zorlanması ya da travmaya maruz kalması nedeniyle oluşmaktadır.
Dirsek ağrısı nasıl tedavi edilir?
Özellikle travma, düşme, ağır kaldırma veya darbe sonrasında zamanla kendiliğinden geçmeyen dirsek ağrılarında mutlaka, uzman hekime gitmeniz gerekmektedir. Çünkü bu gibi durumlarda yırtıklarda meydana gelmiş olabilir. Bu ağrıların tanı ve teşhisi için öncelikli olarak detaylı bir muayene ihtiyaç vardır. Dirsek ağrısına sebep olabilecek çeşitli hastalıklar olduğu için altta yatan hastalığı bulmak adına hastanın detaylı öyküsü dinlenerek, bazı tetkikler yapılır. Hastaya; film veya manyetik rezonans (MR) gibi görüntülenme yöntemleri uygulanarak tanı konulur. Bunun sonucunda da, hastaya ilaç veya fizik tedavi yöntemleri uygulanır.
Benzer Yazılar
Eklem bağlarını ve kaslarını zorda bırakacak hareketlerin yapılması ayak bileği burkulmalarına yol açar.
Skolyoz hangi aşamasında olursa olsun tedavi edilmediği takdirde çok daha başka sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.
Omurga ve omurilik tümörleri birincil ve ikincil tümörler olmak üzere iki farklı şekilde meydana gelmektedir.
Bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsandır Alexsandrov İvanov, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından ameliyat edildi. Milyonda bir görülen bu rahatsızlık başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Küçük Alexsandır Alexsandrov İvanov yaşıtları gibi yürüyebilecek.
Gangion kisti yumuşak doku lezyonu anlamına gelir ve iyi huyludur. Kemik yapısını birleştirmekte olan eklem kapsüllerinden ve bağlardan köken alır.
Omurga kırıklarının belirtileri genel olarak boyun, sırt ve bel ağrısı ile kas spazmı gibi belirtiler ile seyrini göstermektedir.
Kemik yoğunluğu yaş ilerledikçe azalır. İlerleyen yaşlarda; kaza ile düşmek de, kemik yoğunluğunun ve dayanıklılığının azalmasına
Kıkırdak rahatsızlıkları, erkeklere göre kadınlarda daha çok görülmektedir.