Dirsek rahatsızlıkları kimlerde görülür?

Dirsek rahatsızlıkları kimlerde görülür?
Dirseklerde meydana gelen rahatsızlıklar pek çok kaynağa bağlı olarak gelişebilir. Daha çok; elini sık kullanan ev hanımlarında, masa başında çok zaman geçiren ofis personellerinde ve ağır işlerde çalışan işçilerde tenisçi dirseği olarak adlandırılan rahatsızlık ortaya çıkmaktadır. Golfçü dirseği olarak adlandırılan rahatsızlık ise; yazı işleriyle uğraşan çalışanlarda, temizlik işinde çalışan kişilerde ve kolun aktif olarak kullanıldığı iş kollarında görülmektedir.
Dirseğinizi masaya doğru dayamayın!
Ofis çalışanları masa başında çalışmaya bağlı olarak; gün içerisinde pek çok yanlış pozisyonda oturuyor ve çeşitli bel ile boyun rahatsızlıklarına açık kapı bırakıyor. Dirsekleri masaya dayayarak çalışmak ve bu pozisyonu uzun tutmak; dirsek bölgesinde şişliklere ve su toplamalarına neden olabileceği gibi nasırlaşma gibi istenmeyen problemlere de davetiye çıkarıyor.
Müzisyenler risk altında!
Keman ve çello gibi müzik enstrümanları ile ilgilenen müzisyenlerde dirsek rahatsızlıkları çok sık görülür. Çünkü bu enstrümanları çalmak; kol ve el bileğini belli bir pozisyonda uzun süre kalmayı gerektirir. Bu durum ise vücudun ilgili bölgelerini zorlar ve tenisçi dirseği probleminin ortaya çıkmasına yol açar.
Alışveriş çantalarını iki elinize eşit olarak dağıtın!
Dirsek rahatsızlıklarının bir diğer nedeni de ağır taşımaktır. Özellikle alışveriş sonrasında; çantaların tek elde tutulması, yüke bağlı olarak dirseğe baskı yapabilir. Çantaları tek elde taşımak yerine; ağrılığı her iki ele eşit dağıtmak gerekir. Bu konu dirsek sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Bu belirtileri göz ardı etmeyin!
Trafik kazaları sonrasında; istirahat edilmesine rağmen geçmeyen bazı ağrılar dirsek sağlığı ile ilgili olabilir. Bu noktanın dışında şu belirtiler varsa mutlaka bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına görünmelisiniz:
- Kolu tamamen açamamak
- Herhangi bir çanta taşırken zorlanma
- Dinlenme esnasında veya sonrasında hissedilen ağrılar
- Kolu uzatma ve bükme konusunda güçlük çekme durumu
- Kol veya eklem bölgelerinde meydana gelen şişlikler ve morarmalar
- Dirseğin içinde ya da dışında duyulan ve bileğe doğru yayılım gösteren ağrılar
Benzer Yazılar
Normal bir omurgaya arkadan bakıldığı zaman tüm uzunluğu boyunca düz görünür.
Diz eklemi; uyluk, bacak ve önde diz kapağı kemiklerinden oluşur.
Daha çok ileri yaşlarda çok sık görülen ve eklem hareketlerini zorlaştırarak ağrı yapan hastalığa kireçlenme denir. Eklem bölgelerinde kemiklerin yapısının birleşim yerleri vardır. Birleşim yerlerinde eklemlerin hareketlenmesine yardımcı olan sıvıların çekilmesi ya da eklemlerde oluşan sorunlar sonucunda kireçlenme meydana gelir.
“Bebekler büyümeyle birlikte 10 ve 18 aylar arası yürümeye başlar. Yürümeye başladıktan sonra çocuklarda ayakkabı ihtiyacı olmaktadır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. İftikhar Gurbanov bilgilendirdi.
Menisküs, dik ekleminde bulunur ve kıkırdak yapıdadır. Bu yapı; dizin sabit kalmasını sağlar ve vücudu dengede tutar.
Gangion kisti yumuşak doku lezyonu anlamına gelir ve iyi huyludur. Kemik yapısını birleştirmekte olan eklem kapsüllerinden ve bağlardan köken alır.
Spor, insan vücudunun direncini yükselten, sistemler arası fizyolojik yapısını geliştiren, bu yapıyı koruyan ve eş zamanlı olarak devam ettiren bir uğraştır.
Yaralanma tedavilerinde mümkün olduğu kadar konservatif tedavi yöntemleri (cerrahi olmayan) tercih edilmektedir
Kalça çıkıklığının fark edilmesi günümüz teknolojisi ile artık daha kolay.
İş hayatında artan rekabet; günlük yaşamın pek çok saatinin ofiste geçirilmesine neden oluyor.