Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Düşmeleri Hafife Almayın!

Düşmeleri Hafife Almayın!

Acele etmeden yürüyün!

Kişi adımını atarken, vücudun ağırlık merkezini kontrol altında tutmalıdır. Buzlu zeminde acele etmeden yürümek; bunun için alınabilecek en önemli tedbirdir. Basit gibi görünse de; bir başka önlem ise erken zamanda yola koyulmaktır. Böylece; acele etme durumu ortadan kalkar ve düşme risklerinin önüne geçilmiş olur.

Ayakkabı ve kıyafet seçimi önemli…

Bir otomobil için kar lastiği seçimi nasıl önem arz ediyorsa; kişinin ayakkabı seçimi de bu derece önemlidir. Tabanı kaygan yapılı olan ayakkabılar yerine tırtıklı yapıda olan ayakkabıları tercih etmek; kaymayı engeller. Ayrıca; hareketlerinizi kısıtlayacak dar giysiler yerine geniş ve bol giysiler tercih etmelisiniz.

Merdiven inip çıkarken dikkatli olun!

Buzlanan merdivenlerde ve metal zeminli ortamlarda düşme riski daha fazladır. Bu yüzden merdivenleri inerken ya da çıkarken keskin köşelere dikkat etmek gerekir. Merdivenlerin kaygan yapıda olabilecek uç kısımlarına değil, orta kısımlarına basılmalıdır. Bir yerden destek alarak inip, çıkmak düşme riskini en aza indirir. Küçük ve sağlam adımlar atmaya özen gösterin.

İki eliniz de dolu olmasın!

Düşme gibi bir durum söz konusu olduğu zaman; refleks ile kollar savunmaya geçer ve ciddi bir sakatlanmanın yaşanmasını engeller. Bu nedenle her iki elinizde de çanta varken kaygan zeminde yürümeyin. Yine ellerin ceplere konularak yürümesi de sakıncalı bir durumdur. Bunun yerine; kalın bir eldiven tercih ederek, elleriniz serbest bir şekilde yürüyebilirsiniz.

Yaşlı bireyler daha çok dikkat etmeli!

Yaşlı bireyler; ilerleyen yaşa bağlı olarak dengelerini sağlamak konusunda sorun yaşayabilirler. Özellikle, menopoz sonrasında östrojen hormonunun azalmasına bağlı olarak düşme sonucunda kalça kırıkları çok daha kolay bir şekilde gelişebilir. Çok elzem olmadıkça yaşlı bireylerin kötü hava koşullarında dışarı çıkmamaları; eğer mecbur kalınırsa da kendisine birinin eşlik etmesiyle birlikte dışarı çıkabilir.

Düşmeleri hafife almayın!

Düşme kazaları sonucunda; kalça kırıkları, omuz çıkık ve kırıkları, omurga kırıkları, el ve kol kırıkları sık olan görülen sağlık problemleridir. Düşmenin hemen ardından kişinin ayağa kalkmak için kendisini zorlaması; çok daha farklı sorunları beraberinde getirebilir. O an ağrısı hissedilmeyen ciddi kırıklar meydana gelmiş olabilir. Bu yüzden düştükten sonra aceleci davranmadan dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir. Yanlışlıkla düşmeleri küçük görmemeli ve herhangi bir ağrı, morluk ve şişlik gözlemlenilmesi durumunda hemen uzman bir doktora başvurulmalıdır. Bu durumun ihmal edilmesi; basit bir kırık için yapılacak müdahalenin, cerrahi müdahale olmasına yol açabilir.

Benzer Yazılar

Spor Travmatolojisi ve Eklem Cerrahisi
Spor Travmatolojisi ve Eklem Cerrahisi

Spor, insan vücudunun direncini yükselten, sistemler arası fizyolojik yapısını geliştiren, bu yapıyı koruyan ve eş zamanlı olarak devam ettiren bir uğraştır.

Devamı

Karlı Havalarda Sakatlanma Riskini En Aza İndirmek İçin Neler Yapılmalıdır?
Karlı Havalarda Sakatlanma Riskini En Aza İndirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Karlı havaların görüş mesafesini azaltması nedeniyle trafik kazalarında artış görülür.

Devamı

Lipödem Nedir? (Ağrılı Selülit)
Lipödem Nedir? (Ağrılı Selülit)

Lipödem, özellikle kadınları etkileyen bir cilt ve yağ dokusu hastalığıdır.

Devamı

Ortopedi Ameliyatları Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Ortopedi Ameliyatları Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanısı

Devamı

Omurga Ve Omurilik Tümörleri
Omurga Ve Omurilik Tümörleri

Omurga ve omurilik tümörleri birincil ve ikincil tümörler olmak üzere iki farklı şekilde meydana gelmektedir.

Devamı

Kaslarınızı Güçlendirecek Egzersizler Yaparak Menisküs Yırtıklarının Önüne Geçebilirsiniz
Kaslarınızı Güçlendirecek Egzersizler Yaparak Menisküs Yırtıklarının Önüne Geçebilirsiniz

Menisküs, dik ekleminde bulunur ve kıkırdak yapıdadır. Bu yapı; dizin sabit kalmasını sağlar ve vücudu dengede tutar.

Devamı

Ailelerde Kolaylıkla Skolyozu Tespit Edebilir!
Ailelerde Kolaylıkla Skolyozu Tespit Edebilir!

Skolyoz konusunda anne babaların çok dikkatli olmaları gerekir. Erken tanı için çocukların aileleri tarafından çok sıkı ve düzenli kontrol edilmeleri çok önemlidir.

Devamı

Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi!  Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk
Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi! Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk

Bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsandır Alexsandrov İvanov, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından ameliyat edildi. Milyonda bir görülen bu rahatsızlık başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Küçük Alexsandır Alexsandrov İvanov yaşıtları gibi yürüyebilecek.

Devamı

Skolyoz Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Skolyoz Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Skolyoz hangi aşamasında olursa olsun tedavi edilmediği takdirde çok daha başka sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

Devamı

1 Adım Atmanın 11 Faydası Var!
1 Adım Atmanın 11 Faydası Var!

Düzenli yürüyüş, sağlıklı ve kaliteli yaşam için vazgeçilmez bir aktivitedir.

Devamı