Meme Kanseri Erken Teşhis Edildiği Takdirde Tamamen Tedavi Edilebilirdir
Meme sağlığınız için…
Okan Üniversitesi Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi, meme kanserinin tedavisinde hastalarına dünya standartlarında tedavi olanakları sağlayan bir merkezdir. Meme kanseri tanısı konulmuş hastalar, etik kurulumuza dahil olan pek çok branş tarafından multidisipliner bir yaklaşım ile değerlendirilmekte ve hastaya en uygun tedavi planı oluşturulmaktadır. Bu tedavi planının oluşturulmasındaki amaç; kanserin henüz yayılmamasından önce küçük bir kitle oluşumundayken müdahale edilebilmesini sağlamaktır. Bu aşamada olan tüm hastalar için tedavi tamamıyla mümkündür.
Meme kanseri erken teşhis edildiği takdirde tamamen tedavi edilebilirdir!
Araştırmalara göre; meme kanseri vakalarının yaklaşık %60’ını 50 yaş üstündeki kadınlar oluşturuyor. 40 yaşından genç kadınlarda ise 200 kişiden sadece 1’inde meme kanserine rastlanıyor. Bu demek oluyor ki; ciddi bir mesele ile karşı karşıyayız. Bu yüzden meme kanseri hakkında bilinmesi gereken bazı hususlara dikkat çekmek istiyoruz. Tanısı erken konulmuş meme kanseri tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu yüzden erken tanıya önem verin. Aile geçmişinde meme kanseri öyküsü varsa hastalığın riski 3 kat daha artar. Yine bu yüzden erken tanıya önem verin…
Erken teşhis hayat kurtarır!
Meme kanserinin önemli bir kritik noktası vardır. Bu kritik nokta; teşhis ve hastalığın saptandığı evredir. 1 santimetre altında bulunan tümörler cerrahi müdahale ile alınabilir. Bu tedavi yöntemine alternatif olarak; radyoaktif tedavi ve kemoterapi tedavi yöntemleri de uygulanabilir. Hastalığın evresi, hastanın yaşı ve tümörün yapısı bu tedavi planını belirler. Erken teşhis ise ancak yılda bir kez meme muayenesi yaptırıp, mamografi çektirerek ve ayda bir defa kendi kendini muayene ederek mümkün olabilmektedir.
Peki meme sağlığını korumak için ne yapılması gerekiyor?
- Yılda bir kez meme muayenesi yaptırarak mamografi çektirin!
- Çocuğunuzu bol bol emzirin!
- Yağ tüketimini kısıtlayın, sebze ve meyveye ağırlık verin!
- Egzersiz ve yürüyüş yapın!
- Stresten uzak durun!
Biz kadınız! İstersek kanseri bile yenebiliriz! Yeter ki; yıllık sağlık taramalarınızı ihmal etmeyin…
Benzer Yazılar
Bağırsağın ön kısmı ve son kısmı arasında bir bağlantı noktası söz konusudur.
Çağımızın hastalığı kanser! Dünya genelinde görülme sıklığı olarak tüm hastalıklardan daha çok karşımıza çıkan kanser hastalığı, birçok çeşidiyle insan hayatını zorlaştırmaktadır.
Eşine böbrek vermek için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Adem Kuğu(47) At Nalı böbrek olduğunu öğrendi. 25 yıllık çift nakil ile tekrar hayata tutundu. Operasyon Genel Cerrahi Uzmanı ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan tarafından başarılı ile gerçekleşti.
Gökhan Gülen (35) evli ve 2 çocuk babasıdır. İstanbul’da yaşayan Gülen’e, kronik böbrek yetmezliğinden dolayı hayat kurtaran bağış abisi Hakan Gülen’den (43) geldi.
Okan Üniversitesi Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi, meme kanserinin tedavisinde hastalarına dünya standartlarında
Tiroid Ameliyatları: Sağlığınız İçin Hayati Müdahaleler
Böbrek yetmezliği olan kişiler tedavi edilmedikleri takdirde yaşamlarını yitirmektedir.
Whipple ameliyatı, pankreas kanseri türlerinde kullanılan hayat kurtarıcı bir yöntemdir. Pankreas başı kanseri, 12 parmak bağırsağı kanseri, safra yolları tümörlerinde son derece başarılı sonuçlar elde edilir.
Meme kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen kanserdir!