Meme Koruyucu Cerrahinin Avantajları
Meme koruyucu cerrahi nedir?
Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, 8 kadından 1’inin hayatına değiyor. Bu hastalığa yakalanmada yaşın giderek düştüğü bugünlerde; gelişen tedavi ve cerrahi yöntemler; özellikle erken tanı durumunda önemli oluyor. Cerrahi yeniliklerin hastanın sağlığına ve iyileşmesine olan faydaları oldukça fazla. Sadece kanser dokusunun çıkarılmasıyla yapılan meme koruyucu cerrahi operasyonları ile vücudun bütünü bozulmamış oluyor. Böylece; fiziksel ve psikolojik açıdan iyileşme süreci de çok rahat geçmiş oluyor.
Kanserli doku çıkarılıyor
Eski zamanlarda meme kanseri tanısını almış kadınlar için meme dokularının bütünün alındığı operasyonlar uygulanıyordu. Fiziksel ve psikolojik yönden hastaların kaygılı günler geçirmesine neden olan bu durum, iyileşme sürecini de uzatıyordu. Teknolojik gelişmelerin ışığında; meme koruyucu cerrahi yöntem sayesinde kanserli doku hedefleniyor, diğer alanlar korunuyor. Bu şekilde konforlu iyileşmeye de olanak sağlanmış oluyoruz. Altını çizmekte fayda var; meme koruyucu cerrahi uyguladığımız hastalara radyoterapi de uyguluyor, hastalığın tekrar etmeyeceğinden emin olmaya çalışıyoruz.
Meme korucuyu cerrahinin avantajları
Meme koruyucu birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- Meme koruyucu cerrahi ile vücut bütünlüğün korunması amaçlanır ve sonuçta kozmetik yönden kaygı duyulmayacak sonuçlar ortaya çıkar.
- Meme koruyucu cerrahiye uygun görülen hastalar ile mastektomi yapılan hastalar arasında sağ kalım, uzak organ tutulumu olmaksızın; sağ kalım ve genel sağ kalım karşılaştırması yönünden herhangi bir farklılık göstermez.
- Meme koruyucu cerrahiden sonra psikolojik ve ruhsal denge açısından hastalar kendisini daha iyi, eksiksiz ve tam hissetmektedir.
- Hastanede kalma süresi kısa olup, iyileşme süresi hızlıdır.
- Hastaların sosyal ve iş yaşamına dönüş süresi kısadır, bir an önce hayatlarına dönüş yapabilirler.
- Memelerin tamamı alınmadığından dolayı özgüven kaybı olmaz.
- Hastalar operasyondan sonra giyim tarzında değişikliğe gitmez, aynı şekilde giyinmeye devam edebilir.
- Ameliyat sonrasında protez takılmasına ihtiyaç duyulacak bir görüntü oluşmaz.
- Hastaların cinsel hayatlarına zarar gelmez.
Benzer Yazılar
Makat bölgesinde, çeşitli sebeplere bağlı meydana gelen çatlaklardır. Bu bölgede meydana gelen çatlaklar; tuvaleti yapma esnasındaki sürekli ıkınmaya bağlı olabileceği gibi, ishal olan kişilerin de sık ihtiyaç gidermesi ve o bölgesini sürekli bir şekilde temizlemesine bağlı olarak da görülebilir.
Ostomi, içi boş bir organın vücut yüzeyine ağızlaştırılması anlamına gelir. Vücut yüzeyine ağızlaştırılan yere stoma da denir.
Sindirim kanalının üst bölgesi; yani yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağı endoskopi; alt kısmı olan kalın bağırsaklar ise kolonoskopi ile incelenebilmektedir.
Böbrek yetmezliği olan kişiler tedavi edilmedikleri takdirde yaşamlarını yitirmektedir.
Prostat kanseri; erkeklerde en çok görülen kanser çeşididir.
Ağızdan beslenmeyen hastaların beslenmesini sağlamak için karın duvarından geçirilip esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemi perkütan endoskopik gastrostomi (PEG) olarak adlandırılmaktadır.
Bugün organ bekleme listesinde adı olan yaklaşık 30 bin kişi bulunuyor. Bu 30 bin kişi her yeni güne taze umutlarla uyanıyor.
Bazı guatrların yapısal ve ya işlevsel bozuklukların tedavisini gerçekleştirmek için yapılan tiroid bezinin cerrahi olarak çıkartılması işlemine guatr ameliyatı denir.
Meme kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen kanserdir!