Mide Botoksu ile Sağlıklı Zayıflayın
Mide botoksu nedir?
Endoskopik teknik ile midenin belli bölgelerine enjekte edilen botilinum toksininin amacı, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktır. Mide botoksu olarak adlandırılan bu yöntem; mide kaslarının kasılmasını sınırlandırır ve midenin boşalma süresini geciktirir. Böylece, kişide iştah kaybının olması sağlanır. İşlem genel sağlık durumu açısından son derece güvenilirdir ve günümüzde çok sık bir şekilde tercih edilmektedir.
Mide botoksu kimler için uygundur?
Kilo verme düşüncesi olan herkes için uygulanabilen mide botoksu, bir ameliyat değildir. Vücut kitle indeksi 40’ın üstünde olan ve aslında ameliyat ile başarıya ulaşılabilecek kişilerde mide botoksunun çok da yararlı olmayacağını belirtmemiz gerekir. Bu nedenle; fazla kiloları mevcut; ancak ameliyat edilecek kadar da sorunu bulunmayan ve kilo vermek isteyen kişiler, ideal gördüğümüz hasta portföyünü oluşturmaktadır. Ülser ve gastrit rahatsızlığı bulunan kişilerde ise bu hastalıkların tedavisi yapıldıktan sonra mide botoksu düşünülebilir.
Mide botoksunun yan etkileri var mı?
Ciltte kırışıklıkları azaltmak amacıyla oldukça sık kullanılan bu işlemin bilinen tehlikeli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Standart endoskopik bir işlem olduğu için, tıp literatüründe bilinen önemli bir yan etkisinin bulunmadığını söyleyebiliriz. Ancak, kas hastalığı olan ve botilinum toksin ilacına karşı alerjisi bulunan kişilere bu uygulamanın yapılması ne yazık ki uygun değildir.
Mide botoksu ile kesin kilo verir miyim?
Mide botoksu gibi kilo verdirmeye yardımcı olan diğer operasyonlar da dahil olmak üzere, bu işlemlerin kilo verdirmek konusunda kesin bir garantisi bulunmamaktadır. İşlemin iştah azaltıcı etkisi olduğunu söylüyoruz; fakat sonrasında diyet programına uymayıp yüksek karbonhidrat ile beslenen kişilerde başarısızlık ile sonuçlanma ihtimali de vardır.
Mide botoksu yaptırdıktan sonra hastanede kalacak mıyım?
Mide botoksu endoskopik bir işlem olduğu için herhangi bir kesi söz konusu değildir. İşlem ortalama 20 dakika kadar sürer. Anestezinin etkisi geçtikten sonra genellikle 1 ila 2 saatlik müşahede yerli olmaktadır.
Mide botoksu midede kalıcı hasar oluşturur mu?
Mide botoksu işleminde kullanılan ilaçların etkisi 4 ila 6 ay içinde kaybolur. Bu yüzden, kalıcı bir hasar bırakma ihtimali bulunmamaktadır.
Benzer Yazılar
Meme kanseri memenin süt kanalı ve lobüller hücrelerinin anormal ve kontrolsüz çoğalması
Polipler hücrelerin, normale oranla daha fazla arttığı kitlelerdir. Polipler, kalın bağırsakta en sık karşılan tümör çeşitleridir. Ancak vücudun diğer kısımlarında da görülebilmektedirler.
Türk Nefroloji Derneği’nin yaptığı CREDIT çalışması; ülkemizdeki yetişkin bireylerin yaklaşık olarak %16’sında farklı seviyelerde kronik böbrek yetmezliğinin olduğunu ortaya koymuştur.
Kalın bağırsağın son bölgesi anüstür. Bu bölgenin şişmesi ya da büyümesi durumuna hemoroid denir.
Özofagus (Yemek Borusu) Kanseri boğazımızdan mideye kadar giden yemek borusunda
İki doku ya da iki organ yüzeyi arasında genelde bulunmayan bir kanalın olması durumuna fistül denilmektedir.
Erkeklerde görülen meme büyümesi olarak bilinmektedir. Erkeklerde en çok görülen dönem ergenlik dönemidir