Ofisinizde Pozitif Bakış Açısına Sahip Olun!
Çalışma ortamınız sizi rahat hissettirmeli…
İş hayatında artan rekabet; günlük yaşamın pek çok saatinin ofiste geçirilmesine neden oluyor. Evdeki konfor ve rahatlığı birebir ofiste yakalayabilmek çok mümkün olmasa da; birkaç konuya dikkat ederek bunu kısmen başarabilmek mümkün.
Pozitif bakış açısına sahip olun!
Zamanınızın büyük bir kısmı ofiste geçiyor olabilir, ofisiniz geniş değildir, güneş ışığını az alıyordur; ama unutmayın pozitif bir çalışma ortamı için öncelikle içinizin rahat olması gerekiyor. Bu yüzden bu soruları bir kenara bırakın ve içinizdeki Polyanna’ya izin verin!
Ofis materyallerinizi gözden geçirin!
Her gün kullandığınız ofis materyallerini gözden geçirin. Hepsi olmasa da değiştirilmesi gereken bazı materyaller olabilir. Örneğin; el sağlığınız için yastıklı bir mouse pad tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra; doğru tercih olmadığı zaman pek çok probleme yol açabilecek sandalyenizi de değiştirmeniz gerekebilir. Doğru sandalyenin kolları olmalı, sizi kucaklamalı ve bel bölgenizi de desteklemelidir. Bunun tam tersi olarak yanlış sandalye seçimi; başın önde, omuzların göğüs kafesinin gerisinde ve anormal omurga eğrisinin oluştuğu görüntüye yol açar.
Yarım saatte bir esneme hareketi yapın!
Ofiste hissedilen ağrı ve rahatsızlıklarının nedeni; uzun süre aynı pozisyonda kalmaya bağlı hareketsizliktir. Yarım saatte bir her saat başında; el bileği, omuz ve sırt için esneme hareketleri yapılmalıdır. Yapacağınız her bir hareketi yaklaşık 1 dakika boyunca sürdürün.
- Omuz için; ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Bu pozisyonu koruyarak; dirseklerinizi olabildiği kadar arkaya doğru yavaş bir şekilde itin.
- Üst gövde için; sandalyenin ucuna oturun ve kollarınızı kırmadan sandalyenin arkasını sıkı bir şekilde tutun. Bu esnada belinizi dik tutun ve üst vücut bölgenizi esneyerek ileriye doğru itin.
- Bacaklar için; oturun ve sandalyenin kenarından sıkı bir şekilde tutun ve bacağınızı havaya doğru kaldırın. Bacaklarınızı yükselttiğinizde; önce öne doğru, daha sonra geriye doğru, en son ise aşağıya indirin.
Bu egzersizler; gün içerisinde yaklaşık 400 kcal harcamanızı sağlayacaktır.
Benzer Yazılar
Omurga ve omurilik tümörleri birincil ve ikincil tümörler olmak üzere iki farklı şekilde meydana gelmektedir.
Omuz eklemi; köprücük, kürek ve kol kemiği ile oluşan bir yapıdır.
Skolyoz hangi aşamasında olursa olsun tedavi edilmediği takdirde çok daha başka sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.
Diz ağrısı, diz bölgesinde hissedilen herhangi bir ağrı, sızı veya rahatsızlık hissidir.
Dirseklerde meydana gelen rahatsızlıklar pek çok kaynağa bağlı olarak gelişebilir.
Omurga kırıklarının belirtileri genel olarak boyun, sırt ve bel ağrısı ile kas spazmı gibi belirtiler ile seyrini göstermektedir.
Omurga cerrahisi, sinir ve omurilik kökleri ile bu narin sinir dokusunu koruyan omurga üzerine yapılan ameliyatlar ve cerrahi girişimleri oluşturmaktadır.
Serebral Palsi (SP), gelişimini sürdüren beyinde oluşan bir hasara bağlı kalıcı hareket ve postür bozukluğudur.
Kemik yoğunluğu yaş ilerledikçe azalır. İlerleyen yaşlarda; kaza ile düşmek de, kemik yoğunluğunun ve dayanıklılığının azalmasına