Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Proloterapi nedir?

Proloterapi, kas ve eklem ağrılarında meydana gelen ağrı ve zedelenme gibi durumların iyileştirilmesi sürecinde kullanılan tıbbi bir tedavi yöntemidir. Zedelenmiş veya işlevini yitirmiş; eklem, kıkırdak, bağ ve tendon dokuların yapılanmasına ve kendi kendisini onarmasına yardımcı olacak sıvı bir karışımın enjekte edilmesi esasına dayanır. Yara almış bir eklemin yumuşak dokusuna doğal tahriş edici enjeksiyon yapılır ve bu tahriş enjeksiyon vücuttaki iyileşme tepkisinin başlatılmasını sağlar.

Proloterapi nasıl uygulanır?

İşlem öncesinde hazırlık süresi ile beraber toplam 30 dakika ya da daha kısa sürede tamamlanır. Lokal anesteziden sonra ilgili bölgeye özverili bir şekilde enjeksiyon yapılır. Tedavi sonrasında hasta; enjeksiyon alanına ısı paketleri uygulanır ve yaklaşık 10 ila 15 dakika dinlenmeye alınır. Isı uygulamasından sonra aynı gün yaşama dönülebilir, yatış süresi yoktur.

Proloterapi nasıl etki gösterir?

Proloterapi, ilgili eklemdeki ağrıyı dindirmek amacıyla uygulanan sulu çözeltilerin enjeksiyonunu içerir. Bunlar; lidokain gibi bir uyuşturucuya ek olarak dekstroz, salin gibi doğal maddeleri içine alır. Bu tedavi; kök hücre ile yapılan trombosit yönünden zengin plazma (PRP) ve steroid enjeksiyonlarından ayrılır. Ancak, bazı uzmanların PRP enjeksiyonlarını, proloterapinin alt türü olarak kabul ettiğini ifade edebiliriz.

Proloterapide çoğu zaman dekstroz çözeltisi kullanılır. Potansiyel tahriş eden solüsyon özelliğine sahip dekstroz, vücuttaki iyileşme sürecini tetikler. Böylelikle, onarıcı hücreler aktifleştirilir. Bu tetikleme ile hasarlı bağlar güçlendirilmeye ve onarılmaya başlanır. Doktorunuz enjeksiyonu yaparken; yaralanma bölgesindeki özel alanları hedefler. Bu yöntem, doku büyümesini desteklediğinden dolayı Crohn hastalığı ya da kronik yorgunluk gibi uzun dönemdir seyrediyor olan hastalıkların tedavisinde etki göstermeyebilir.

Yaralanmış ya da zayıflamış bölgede iyi bir etki alabilmek adına seanslar bir süre tekrar edilebilir. Ortalama bir kişiye 4-15 seans arasında işlem uygulanabilir. Sıklıklarına göre değişmekle birlikte, 3 ila 6 aylık bir süre içinde tamamlanacaktır.

Proloterapi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

İşlem sonrasında hafif düzeyde şişlik ya da sertlik beklenen bir durum olup, endişelenilmemelidir. Hızlı bir şekilde bu durumlar normale döner, hatta aynı gün normal aktivitelere devam edilebilir. Çok yaşanmasa da bazı hastalarda; bir haftayı bulan morarma, rahatsızlık, şişme veya sertlik yaşanabilir.

Benzer Yazılar

Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji, genellikle duyulan kas ağrıları ve vücudun belirli noktalarındaki kronik ağrı ile birleşen yumuşak bir doku romatizmasıdır. Belirtiler subjektik olup, herhangi bir test ile ölçülememektedir.

Devamı

Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Fibromiyalji sendorumunda ağrılar çoğunlukla; basıya duyarlılık, ellerde-yüzde-ayaklarda tutukluk ve şişmeler, yorgunluk ve uyku bozuklukları ve diğer şikayetlerle seyredebilir.

Devamı

Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları
Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları

Bel veya sırt omurlarında meydana gelen bir rahatsızlık, boyun omurgasını da etkiler. Omurganın etrafındaki kaslar birbirleriyle iç içe geçmiş durumdadır. Bel ve sırt sağlığı için oturuş, duruş ve uyuma pozisyonlarına bu yüzden dikkat edilmesi önemlidir.

Devamı

Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir?
Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen ağrı; oldukça rahatsız eden bir ağrıyken kişilerin aynı zamanda, oturup kalkma gibi günlük yaşamlarında sık yapılan aktiviteleri de kısıtlayan bir ağrı çeşididir.

Devamı

Kas İskelet Sistemi Ağrılarında Proloterapi Tedavisi
Kas İskelet Sistemi Ağrılarında Proloterapi Tedavisi

Proloterapi; iyileşmeyi tetikleyen vücudun iyileşme mekanizmalarını kullanan bir tedavi yöntemidir. Bağların güçleri zayıfladığında yıprandığında özellikle bağların kemiğe tutunduğu noktalara yapılan bir enjeksiyon tedavisidir.

Devamı

Belde Kanal Darlığı Neden Olur?
Belde Kanal Darlığı Neden Olur?

Bel ve sırt bölgesinde ağrı, uyuşma hissizlik gibi belirtilerle kendisini gösteren belde omurilik kanalı daralması neden olur? Omurlarımız; omurilik ve sinir lifleri adı verilen yapılarının korunmasını sağlayan kemik yapılardır.

Devamı

Fasya Nedir?
Fasya Nedir?

Fasya derinin altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir yapıdır. Tüm vücuttaki sistemlerle bağlantısı vardır ve kan kadar hayati öneme sahiptir. Fasyanın olmaması durumunda; kaslar yumuşak bir et kıvamına gelir, organlar hızlı bir şekilde dağılır ve kemikler ufalanır.

Devamı

Kuru İğne Tedavisi Nedir?
Kuru İğne Tedavisi Nedir?

Kuru iğne yöntemi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Alfa Lipoik Asit Nedir?
Alfa Lipoik Asit Nedir?

Alfa Lipoik Asit Nedir?

Devamı

Kayropraktik Tedavi Nedir?
Kayropraktik Tedavi Nedir?

Kayropraktik tedavi, yüksek hız ve düşük basınç ile kas-iskelet sinir sitemi üzerine uygulanan, yapılan müdahale ile sinir yollarının açıldığı doğrudan düzeltme yöntemidir.

Devamı