Psikiyatri Hakkında Yazılar
Sanal Kumar Oynama Davranışı Ergenlik Yaşında Görülmeye Başlandı
Dijital Oyun Bağımlılığı Gençleri Nasıl Etkiliyor?
Sevgiye Uzaklaştıran O Hastalık: Depersonalizasyon Bozukluğu!
Dijital Oyun Bağımlılığı Çocuklarda Ciddi Bir Sorun Olarak Büyüyor
Çocuklarda Beyin Gelişimine Büyük Darbe! Sağlıksız Beslenmenin Tehlikeleri
Uzmanından Uyarı: Depresyon Vakaları Endişe Verici Şekilde Artıyor!
Bal peteği, sünger ve delikli peynir gibi birtakım nesnelerde tekrar eden delikli yapılara karşı duyulan fobi, tripofobi olarak isimlendirilir. Bu durum kişilerde isteksizlik ve iğrenme hislerini açığa çıkarır.
Majör depresyon günlük aktiviteler karşı ilgiyi azaltan, sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyen ve duygusal anlamda çöküntüye neden olan bir duygudurum bozukluğu olup; hormonal bozukluklardan kaynaklanabilir.
Tatil Sonrası Adaptasyon Güçlüğünün Yaşanmasında 10 Önemli Faktör
Tüm psikiyatrik rahatsızlıklarda olabildiği gibi anksiyete bozukluklarında da ‘damgalama’ durumu yaşanmaktadır. Damgalama, toplum içerisinde psikiyatrik hastalıklara karşı var olan basmakalıp düşüncelerin tetiklediği, sosyal statü kaybı ve ayrımcılığa uğrama olarak tanımlanmaktadır.
12 Adımda Çocuklarınızı Yeni Dönemde Okula Hazırlayın!
Belli bir yerde kısılmış hissetme veya kaçamama gibi irrasyonel ve yoğun korkunun eşlik ettiği önemli bir anksiyete bozukluğu çeşididir.
Asperger sendromu olan çocuklarda sözel olmayan iletişim alanında oldukça sınırlılık, jest ve mimik kullanmama. Tek ton monoton bir ses tonu ile konuşma, yaşıtları ile empati kurmama ama bunun yanı sıra normal zeka olma ancak sınırlı ilgi alanı ile sadece belirli konular ile ilgilenip sürekli o konulardan bahsetme söz konusudur.
Bu durumun geçici olduğunu kendinize hatırlatın
Panik atak; gerçek bir risk ya da aslında herhangi bir sebebi olmamasına rağmen, şiddetli fiziksel belirtilerle kendisini gösteren ve yoğun bir şekilde yaşanan korku atağıdır. Bu süreç oldukça korkutucudur.
Sosyal medya paylaşımları genelde olumlu anlar üzerine olup, kişinin yaşantısını tüm gerçekliği ile yansıtmaz.
Obsesif kompulsif bozukluk; mantık dışı olduğu bilindiği halde, yeniden yeniden zihni meşgul eden ve kontrol altına alınmakta güçlük çekilen takıntıların neden olduğu, sıkıntının yok olması için bazı hareketleri birden fazla yapmak şeklinde seyreden bir psikiyatri bozukluktur.
Pandeminin günlük yaşantımıza getirdiği kargaşa bir yana, şu an yaşadığımız belirsizlik durumu günden güne endişelerimizi arttırıyor.
Günlük yaşantı içerisinde stresten kurtulamıyoruz belki ama stresi yönetebilmemiz mümkün!
Alışveriş bağımlılığı (onyomani); kişinin ihtiyacı olsun olmasın, bu durumun kendisini maddi anlamda zorlamasına rağmen satın alma dürtüsünü kontrol edememesidir.
Vajinusmustan Kurtulmak Sandığınız Kadar Zor Değil!
Bağımlılık; maddenin kişinin sağlığını, gündelik yaşantısını, sosyal ilişkilerini, genel olarak yaşamını olumsuz anlamda etkilemesine rağmen kişinin madde kullanımını sürdürmesi ve maddeyi bırakamamasıdır.
Yeni başlayan romantik ilişkilerde; kişiler, yeni tanıştıkları partnerlerinin profillerini incelemeye epey zaman sarf edebiliyor.
Ülkemizde psikoterapi yaygınlığı ve buna duyulan talep 15 yıldır giderek artmaktadır.
Sosyal medya kullanım amaçlarını kişilere sorduğumuzda genelde; yakın çevre, aile ve dostlar ile iletişim içerisinde kalmak ve görünür olmak gibi cevaplar alıyoruz.
Kışın erken kararan havalar, gün ışığından az yararlanmak, soğuyan havalar ile fiziksel etkinlik alanlarımızın azalması yatkınlığı olan kişilerde kış depresyonuna neden olabiliyor.presyonu Kapıda mı?
“Sağlık Köşesi sayfamızda yer verdiğimiz konu başlıkları ve açıklamaları tamamamen bilgilendirme amaçlıdır. Şikayetlerinizin asıl nedenini öğrenmek ve alacağınız tanı doğrultusunda tedavinizi planlamak için doktorunuzu ziyaret etmeyi unutmayın.”