Şeker Hastaları Böbrek Nakli Olabilir Mi

Şeker Hastalığı Nedir?
Şeker hastalığı, pankreasın istenilen kadar insülin direnci üretememesi veya üretilen insülinin düzgün bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkan hastalıktır.
Şekerin hücre içerisine ulaşması ve glikojen olarak depolanmasını insülin sağlamaktadır. Şeker hastası olan bir kişi tükettiği besinden kana geçmiş olan şekeri kullanamamaktadır. Buna bağlı olarak kan şekeri düzeyi yükselmektedir. Sonuç olarak hastanın uzun sürede birçok doku ve organda hasar oluşmasına neden olmaktadır.
Diyabetin Neden Olduğu Böbrek Hasarı Belirtileri
Böbreklerde yaşanan rahatsızlıklar başladığında, sürekli tuvalete etme, idrarda yanma ve ağrı, kanlı veya bulanık idrar, ateşlenme, aşırı titreme ve üşüme, mide ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, sırtta oluşan ağrılar, ellerde ve ayaklarda şişlikler vb. belirtiler görülebilmektedir.
Bu belirtiler böbrek yetmezliği, idrar yolu iltihabı ya da böbrek ile ilgili iltihabi rahatsızlıkların belirtileri de olabilir, bu nedenle bu belirtileri yaşayan kişiler, şeker hastası olsun ya da olmasın iç hastalıkları veya üroloji uzmanlarına başvurmaları ve gereken tahlillerin yapılması böbrek yetmezliği gelişmeden önlemin alınması için çok ama çok önemlidir.
Böbrek hastaları, kalbi zorlayıcı efor harcayamadıkları için ‘bilinmeyen bir kalp hastalığı’ tehlikesi ile karşılaşabilmektedir. Bu hastaların büyük bir bölümünde kronik şeker hastalığı da olduğu için ağrı hissedilmiyor ve hastalık, ancak son aşamada kendini gösteriyor. Bu nedenle hastaların ameliyata giden süreçte, kalp hastalıklarına karşı erken önlem alma şansı da kalmıyor.
Şeker Hastaları Böbrek Nakli Olabilir Mi?
Şeker Hastaları da nakil olabilir. Çünkü böbrek naklinin üstünlükleri şeker hastaları için de geçerlidir. Günümüzde böbrek yetmezliğinin en sık sebeplerinden biri de şeker hastalığıdır. Dolayısıyla çok sayıda şeker hastasına böbrek nakli yapılmaktadır. Nakilden sonra şeker hastalığının tedavisi ve takibine çok dikkat edilmesi gerekir.
Benzer Yazılar
Kusmanın kaynağı aslında mide değil, beynin gönderdiği sinyallerdir. Kusmanın; vücudun yabancı maddelerden kurtulmak istemesi sonucunda yaptığı savunma mekanizması olduğunu söyleyebiliriz.
Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
Yetişkin bir kişinin günlük ihtiyaç duyduğu çinko mineralinin miktarı 15-20 mg civarındadır. Gebelik, emzirme, birtakım rahatsızlıklar, büyüme ve gelişme gibi bazı durumlara göre bu miktar değişiklik gösterebilir. Bu miktarın alınamamasına; dengesiz beslenme, kronik rahatsızlıklar ve gebelik gibi birçok faktör etki ediyor olabilir.
Gestasyonel Diyabet yani gebelik şekeri, ilk kez gebelikte saptanmış kan şekeri yüksekliği demektir.
Gün içinde normalden daha sık, sulu dışkının çıkmasıyla oluşan bağırsak hareketlerine ishal denilmektedir. Diğer ismi diyare olup, şikayetin ömrü kısadır. Çoğu zaman birkaç gün boyunca sürer ve genellikle de herhangi bir tedavi uygulanmadan yok olur.
Düzenli yürüyüş, sağlıklı ve kaliteli yaşam için vazgeçilmez bir aktivitedir.
Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu
Aplastik anemi, kemik iliğinde bulunan hematopoetik kök hücrelerin vücudun ihtiyacı olan kan hücrelerini üretememesine bağlı olarak gelişen ve hücrelere oksijen taşınmaması sonucunda vücudun sağlıklı çalışmasına engel olan bir hastalıktır.