Şeker Hastaları Böbrek Nakli Olabilir Mi

Şeker Hastalığı Nedir?
Şeker hastalığı, pankreasın istenilen kadar insülin direnci üretememesi veya üretilen insülinin düzgün bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkan hastalıktır.
Şekerin hücre içerisine ulaşması ve glikojen olarak depolanmasını insülin sağlamaktadır. Şeker hastası olan bir kişi tükettiği besinden kana geçmiş olan şekeri kullanamamaktadır. Buna bağlı olarak kan şekeri düzeyi yükselmektedir. Sonuç olarak hastanın uzun sürede birçok doku ve organda hasar oluşmasına neden olmaktadır.
Diyabetin Neden Olduğu Böbrek Hasarı Belirtileri
Böbreklerde yaşanan rahatsızlıklar başladığında, sürekli tuvalete etme, idrarda yanma ve ağrı, kanlı veya bulanık idrar, ateşlenme, aşırı titreme ve üşüme, mide ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, sırtta oluşan ağrılar, ellerde ve ayaklarda şişlikler vb. belirtiler görülebilmektedir.
Bu belirtiler böbrek yetmezliği, idrar yolu iltihabı ya da böbrek ile ilgili iltihabi rahatsızlıkların belirtileri de olabilir, bu nedenle bu belirtileri yaşayan kişiler, şeker hastası olsun ya da olmasın iç hastalıkları veya üroloji uzmanlarına başvurmaları ve gereken tahlillerin yapılması böbrek yetmezliği gelişmeden önlemin alınması için çok ama çok önemlidir.
Böbrek hastaları, kalbi zorlayıcı efor harcayamadıkları için ‘bilinmeyen bir kalp hastalığı’ tehlikesi ile karşılaşabilmektedir. Bu hastaların büyük bir bölümünde kronik şeker hastalığı da olduğu için ağrı hissedilmiyor ve hastalık, ancak son aşamada kendini gösteriyor. Bu nedenle hastaların ameliyata giden süreçte, kalp hastalıklarına karşı erken önlem alma şansı da kalmıyor.
Şeker Hastaları Böbrek Nakli Olabilir Mi?
Şeker Hastaları da nakil olabilir. Çünkü böbrek naklinin üstünlükleri şeker hastaları için de geçerlidir. Günümüzde böbrek yetmezliğinin en sık sebeplerinden biri de şeker hastalığıdır. Dolayısıyla çok sayıda şeker hastasına böbrek nakli yapılmaktadır. Nakilden sonra şeker hastalığının tedavisi ve takibine çok dikkat edilmesi gerekir.
Benzer Yazılar
Son zamanlarda göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma, önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Lokal; yani bölgesel olarak tabir ettiğimiz bu yağlanma şikayeti, zayıf kadınların bile problemidir. Bu duruma neden olan faktörler arasında yüksek içerikli şekerli yiyecekler, hareketsizlik ve insülin dengesizliği yer almaktadır.
Kan, yapısında pek çok farklı hücreyi içerir. Sayısı diğerlerine göre daha fazla
Kolesterol ile alakalı duyduğumuz doğru veya yanlış birçok bilgi var. Peki bunlardan hangileri doğru?
Lenf sistemi; lenf damarları, lenf bezleri, lenf sıvısı ve lenf hücrelerinden oluşan, doku ve organları kapsayan bir ağdır. Lenf sistemi; vücudun toksinlerden, atıklardan ve diğer zararlı materyallerden arınmasına yardımcı olur.
İdrardan kan gelmesi olarak bilinen hematüri, pek çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Çok ciddi sorunların işaretçisi olabileceğinden dolayı bir kez görülmesi durumunda bile uzman hekime başvurulmalıdır.
D vitamini eksikliği bütün vücudu etkiliyor!
Aplastik anemi, kemik iliğinde bulunan hematopoetik kök hücrelerin vücudun ihtiyacı olan kan hücrelerini üretememesine bağlı olarak gelişen ve hücrelere oksijen taşınmaması sonucunda vücudun sağlıklı çalışmasına engel olan bir hastalıktır.