Tiroid Ameliyatına İzsiz Çözüm!
Tiroid Ameliyatına İzsiz Çözüm!
İzsiz tiroid ameliyatı, tiroid bezinin hiçbir sorun gerçekleşmeden alınması ile çözümlenen bir yöntemdir. Bu ameliyatın özelliği hastanın herhangi bir bölgesinde görülen bir ameliyat izinin olmaması durumudur.
İzsiz Tiroid Ameliyatı Nedir?
İzsiz tiroid ameliyatı, vücudun hiçbir bölgesinde göz ile görülebilecek bir izin olmaması ve hastalıklı olan tiroid ya da paratiroid dokusunun alınması ile gerçekleşen bir tekniktir. Bu ameliyat, alt dudağın içerisinden yapılarak ufak insizyonlar desteği ile laparoskopik yöntemle yapılmaktadır. Ayrıca, boyunda hiçbir insizyon gereksinimi görülmemektedir. İz kalmadan yapılan tiroid ameliyatı alt dudak içerisinden yapılarak insizyonlar tamamen iyileşmektedir.
İzsiz Tiroid Ameliyatı Kimlere Uygulanır?
Tiroid ve paratiroid bezlerinin alınması gereken her hastanın ameliyatı olması mümkündür. Fakat bezin büyük olması durumu ve bazı durumlarda işlem endikasyonlarını sınırlayabilmektedir. Tiroid bezinin çok büyük olması, tiroid bezindeki nodülün 4 cm’den büyük olması, tiroid bezinin göğüs kafesinin arkasına sarkmış olması, hastanın daha önce tiroid ameliyatı geçirmiş olması ve kanserin ilerlemiş olması gibi durumlarda bu yöntem önerilmemektedir.
İzsiz Tiroid Ameliyatı Nasıl Yapılır?
İzsiz tiroid ameliyatı genel anestezi ile uygulanmaktadır. Hasta bu sebeple işlem süresince uyayacaktır. Ameliyatta, hastanın alt dudağının iç bölgesinden üç ufak kesi yapılarak, bu kesilerin içinden cerrahi bir takım aletler ve çok yüksek çözünürlüklü kamera konulmaktadır. Belirlenen bu ufak kesiler paratiroid ve tiroid bezi alındığında kapatılır ve vücutta hiçbir iz oluşmamaktadır.
Ameliyat Sonrası Hastanın Yatış Süresi Ne Kadardır?
Hasta gerçekleşen ameliyat sonrasında ertesi gün taburcu olunup, 3-4 gün içinde günlük yaşamına geri dönmektedir.
İzsiz Tiroid Ameliyatı ile Boyundan Yapılan Tiroidektomi Arasındaki Komplikasyon Riskleri Aynı mıdır?
İzsiz tiroid ameliyatı prosedürü, boyun insizyonları ile yapılmakta olan konvansiyonel tiroid ve paratiroid ile aynı küratif sonuçları sağlamaktadır. Ancak hastaların büyük bölümünde her iki yaklaşım da oldukça güvenilir ve efektif olup düşük komplikasyon oranlarına sahiptirler. İzsiz tiroidektomi de komplikasyon riskini arttırmamaktadır.
Benzer Yazılar
Anal kanala ait kas fonksiyonlarının ve basınçlarının istatiksel değer ve belirtileri anorektal manometri ile ölçülmektedir. Duyu ve basınç ölçümlerinin incelenmesi için oldukça önemli olan anorektal manometri; makat içine yerleştirilen ve ucunda ufak bir balon olan ince kateter yardımı ile yapılır.
Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, 8 kadından 1’inin hayatına değiyor. Bu hastalığa yakalanmada yaşın giderek düştüğü bugünlerde; gelişen tedavi ve cerrahi yöntemler; özellikle erken tanı durumunda önemli oluyor.
Bağırsağın ön kısmı ve son kısmı arasında bir bağlantı noktası söz konusudur.
Böbrek nakli hastanın vücuduna bir başka kimseden alınan böbreğin yerleştirilmesidir.
M. 48 yaşında 2 çocuk babasıdır. Kocaeli’nde yaşamakta olan M. (48), özel bir hastanede boyun fıtığı ameliyatı olduğu işlem sırasında boyun fıtığı patladı. Bütün vücudu felç olan hasta tedavi sürecine İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediyor.
İyot Eksikliği Nedir?, İyot eksikliği belirtileri, İyot eksikliği nedenleri, İyot eksikliğinde görülen hastalıklar, İyot eksikliği nasıl teşhis edilir?, İyot eksikliği ve guatr, İyot eksikliği ve hipotiroidizm, İyot eksikliği tedavisi, İyot eksikliğini önlemenin yolları
Günümüzde obezite cerrahisinde en sık yapılan iki ameliyat; gastrik bypass (mide baypası) ve sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatlarıdır.