Tüp Bebek Merkezi Seçiminin Önemi Nedir?

Tüp bebek merkezinin önemi nedir?
Bu yöntem genellikle 1 yıl gibi bir süredir korunmasız ilişkiye rağmen, gebeliğin gerçekleşmemesi neticesinde tercih edilen bir uygulamadır. Özellikle son yıllarda, tüp bebek klinikleri yerine, tam donanımlı tüp bebek merkezlerinin tercih edilmesi ile ciddi anlamda başarılı sonuçların elde edildiğini göstermiştir. Kısırlık tanısı konulmuş eşlere tam donanımlı bir tüp bebek merkezinde yapılan ön değerlendirme muayenesi ve takiben istenilen lavoratuvar testleri ve görüntüleme yolu tetkikleri ile tedavinin başlangıç aşamasına geçilir. Tüp bebek tedavisi çoğu zaman aşılamadan sonra yapılmaktayken, bazı zamanlarda da direkt olarak tercih edilebilir. Bu sebep ile tüp bebek tedavisinde kişiye özgü tedavi yapılabilen tüp bebek merkezi tercih edilmesi son derece önem arz etmektedir.
Tüp bebek merkezi seçiminin önemi nedir?
Tüp bebek tedavisinin olumlu sonuca ulaşmasında en önemli etkenlerden biri; sınırlı hizmet veren tüp bebek klinikleri yerine, akademik uzman kadrosu ile ön planda olan tüp bebek merkezlerinin tercih edilmesidir. Tüp bebek alanındaki tüm yeni ve gelişmiş ileri tetkik uygulamalarına öncülük yapan Okan Üniversitesi Hastanesi, tecrübeli akademik hekim kadrosu ve dünya standartlarındaki üstün donanımlı alt yapısı ile hizmet vermektedir.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, tüp bebek merkezi seçiminde mutlaka teknolojisini ve ileri tanı-tedavi yöntemlerini değerlendirerek, dünya standartlarında bir donanıma sahip olan tüp bebek merkezlerini seçmelidirler. Kişiye özgü tedavi planlaması yapan Okan Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, kadın ve erkek bireylerde çocuk sahibi olmalarını engelleyen tüm etkenleri detaylı inceleyerek, kısırlık tedavisi için geliştirilen ileri düzeyde teknikler kullanmaktadır.
Tüp bebek merkezi öneri ve tavsiyesi alınırken mutlak suretle tüp bebek merkezinin dünyanın standartlarında örnek olarak gösterilen bir merkez olması dikkate alınmalıdır. Okan Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi; etik ve kalite standartlarıyla evrensel tedavi yöntemleri sunmaktadır.
Tüp bebek tedavisi süreci nasıl başlar?
Tüp bebek tedavisi için bir uzman doktor ile görüşmek üzere hastanemize başvuru yaptığınızda, size fiziksel ve duygusal olarak fedakarlık gerektirebilecek birden fazla tahlil ve test uygulanır. Bu testlerin öncesinde sizlere yapılmış olan tetkik ve tedaviler araştırılır. Böylelikle; hem nedenlere yönelik bir düşünce elde edinilir; hem de yapılmış olan tetkiklerin tekrarlanmaması engellenir. Tüp bebek tedavisinin ilk görüşme muayenesine eşlerin birlikte katılım göstermesi ve durumlarının değerlendirilmesi tedavi süreci için oldukça önem arz etmektedir. Tüp bebek tedavisinin ilk aşaması olan testler bölümüne geçilir ve var olan sorunun sebepleri araştırılmaya başlanır. Eğer kadın bireyin tedavi sürecinden önce yaptırması gereken bir operasyon var ise, bu konular üzerine değerlendirmeler yapılır. Doğumsal, rahim sorunları, miyomlar ve polipler histeroskopi veya laparoskopi işlemi ile tedavi edilir.
Benzer Yazılar
Döllenen yumurtanın yerleştiği, büyüdüğü ve doğum zamanına kadar gelişmesini sağlayan organa rahim denir.
Kısaca AMH olarak bilinen Anti Müllerian Hormonu kadınlardaki yumurtalık rezervinin kalitesini gösteren bir hormondur.
Jinekolojik Kanserler Tedavi Edilmezse Risklere Yol Açabilir
Hamilelik Döneminde Nefes Egzersizlerinin Önemi
Annenin içgüdüsel olarak çocuğunu koruyup kollaması, gebe kalındığı anda başlayıp hayat boyu devam eder. Bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren bütün ihtiyaçlarını plasenta ve göbek kordonu yolu ile annesinden karşılar.
Prolaktin, halk arasında süt hormonu olarak da bilenen, gebelik sürecinde anne vücudunun süt üretmesini sağlayan önemli bir hormondur.
Pelvik Konjesyon Sendromu, 30-50 yaş arası kadınlarda rastlanan, pelvik bölgesinde kronik bir ağrı ile seyreden, yumurtalık etrafı ve rahim çevresindeki toplardamarların içinde kan birikmesi ile damar genişlemesine neden olan bir hastalıktır.
Normalde bebek gelişimi için hazırlanan rahim duvarının döllenmenin olmaması halinde adet görme dediğimiz kanama meydana gelir. Rahim, bir kas dokusudur. Bu kas dokusu iç tarafı çevreleyen yumuşak duvarı atmaya yardımcı olmak için kasılır. Prostaglandin olarak bilinen hormon, rahmin bu kasılmasını tetikler.