Erkek Cinsel Sağlığı
Erkek üreme sistemini ve cinsel sağlığını etkileyen tüm bozuklukların yanı sıra, erkekte yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan rahatsızlıklarının tanı ve tedavisi, Üroloji bölümümüz bünyesinde ayrı bir disiplin kapsamında değerlendirilmekte ve tedavide en modern yöntemler ve teknoloji kullanılmaktadır.
Tetkik ve tedavisi yapılan hastalıklar nelerdir?
- İnfertilite (kısırlık)
- Varikosel
- Mikrocerrahi varikoselektomi
- Cinsel yol ile bulaşan hastalıkları
- Penis ve sünnet derisi hastalıkları hemospermi
- Prematür ejakülasyon (erken, hızlı ve çabuk boşalma)
- Ejekülasyon orgazm bozuklukları (erken boşalma hariç)
- Cinsel fonksiyon bozuklukları
- Vazektomi
- Cinsiyet belirsizliği
- Penis protez implantasyonu
- Testis hastalıkları
- Hidrosel
- Spermatosel
- Testis ve epididim enfeksiyonu
Kadınlar ve erkeklerin ürogenital sistemlerinde, çeşitli mikroorganizmalardan kaynaklanan enfeksiyonlar görülebilir.
İdrarın vücuttan dışarıya atılmasını sağlayan, penis ucu ile mesane arasında bulunan bağlantı borusuna üretra denir. Üretranın darlığı ise, idrarın mesaneden rahatça dışarıya atılamamasına ve haliyle idrarın mesanede birikmesine neden olan durumdur.
İktidarsızlığın Kaynağı Hangi Testler ile Belirlenir?
Erektil disfonksiyon, yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur.
Erkeklerde sertleşme problemi her ne kadar ileriki yaşlarda ortaya çıkan bir problem olarak bilinse de genç yaşta da görülebilmektedir.
Testisi saran zarların içerisinde bulunan sıvı miktarlarının artarak, testis torbalarında çok fazla su birikmesine denir.
İktidarsızlık; penisin, cinsel birlikteliği sağlayacak kadar yeterince sertleşememesi durumudur.
Prematür ejakülasyon, cinsel birlikteliğin 1 ila 3 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde bitmesi, orgazmın kontrol edilip geciktirilememesi durumudur.
Varikosel, kısırlık problemi yaşayan kişilerin hemen hemen %30’u ile %40’ında görülen, testisteki toplardamarların varisleşmesi yani damar genişlemesi durumudur.
İnfertifite, diğer adı ile kısırlık olarak tanımlanan bu durum; 1 yıl içerisinde gerçekleştirilen korunmasız birlikteliğe rağmen gebelik oluşmamasıdır.
Testislerde yer alan toplardamarların genişlemesi sonucu oluşmaktadır.
Günlük yaşamın telaşı, iş hayatındaki ağır stres, sağlık sorunları ve bunun gibi olaylar… Bunların tümü duygularınızın yanı sıra cinsel hayatınızı da olumsuz yönde etkiliyor.
Hamile iken cinsel yaşamın ne kadar sürdürülebilir olduğu anne adayları için en merak edilen ve onları en çok endişelendiren konuların başında gelir.
Afrodizyak besinleri tüketmenin yanı sıra cinsel isteği arttırmak için; düzenli besin tüketmek, stresten uzak durmak, spor yapmak ve özgüven gerekmektedir.
Mesane tümörleri iyi ve kötü huylu olarak ikiye ayrılabilir. Kötü huylu tümörler kanser hücrelerini taşımakla beraber; çoğunlukla görünen bir tümör olabiliyor.
Prostat ameliyatları sonrasında idrar kaçırma olayları olasıdır. Prostat tedavilerinde önemli olan hücrenin kanserli olup olmadığı veya bu tedavi boyunca uygulanan tedavilerdir.
Penis boyunun uzun olmasını istemek erkeklerin kendilerini daha özgüvenli ve mutlu hissetmek için istediği bir yöntemdir.
AIDS; HIV virüsünün neden olduğu hastalıktır. HIV virüsünün neden olduğu bu hastalık bağışıklık sistemine büyük ölçüde zarar vermektedir. Enfeksiyon ve kanser oluşumunu hızlandırıyor.
Frengi; cinsel yol ile bulaşan yaygın hastalıklardandır. Bu hastalığa treponema pallidum ismi verilen mikroorganizma sebep olur.
Gonore; gonokok adı verilen bakterinin yol açtığı bir enfeksiyon çeşididir. Cinsel yol ile bulaşan hastalıkların en sık görülenidir.
Sertleşme sorunsalı, penisin kadın cinsel organına girişine yeterli olmayan sertleşme ve bunun sürdürülebilmesinin yetersiz olduğu durumlardır.
Ereksiyonun oluşu esnasında, penisin 90 derecelik bir açı ile düz olarak bulunması gerekir.