Geçmeyen Baş Ağrısında Yapılması Gerekenler
Geçmeyen Baş Ağrısı En Sık Yaşanan Sağlık Sorunudur!
Baş ağrılarının nedenini migren veya sinüzit olduğu birçok kişi tarafından düşünülmektedir. Yaşanmakta olan geçmeyen baş ağrıları günlük hayatlarını da etkilemektedir. En büyük iş gücü kaybı nedeni baş ağrılarıdır. Erkeklerin %3’ü ve Kadınların %5’i nerede ise yılın yarısını baş ağrısı ile geçirmektedir.
Geçmeyen Baş Ağrısı Nedenleri
Baş ağrısının nedenini bulmak için öncelikle tanısını almak çok önemlidir. İlk olarak Nöroloji Uzmanı olmak üzere, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Dahiliye Uzmanına muayene olmak gerekmektedir.
Migren, baş ağrılarına sebebiyet veren bir hastalık olmakla birlikte nöroloji muayenesinde tespit edilmektedir. Geçmeyen baş ağrılarının büyük bir bölümü beyinde bir sorun teşkil etmemektedir.
Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda ise baş ağrısı olabilmektedir. Kalp, mide, KOAH, astım gibi kullanılan bazı ilaçlarda baş ağrısı yapabilmektedir. Bu konuda Dahiliye muayenesi çözüm üreterek, gerekli tedaviler düzenlenmektedir.
Kronik Migren ve Kronik Baş Ağrısı Nedir?
Bir ayın 15-20 günü baş ağrısı çekiyorsanız, baş ağrısı kronikleşmiştir. Kronik migren hastalığı, genellikle orta yaşlarda ve kadınlarda görülmektedir. Kronik migren hastalarında sürekli ilaç kullanımına bağlı olarak baş ağrıları da görülmektedir.
Migren Tedavisi
Migrenin birçok nedeni olmaktadır. Bu hastalığın nedenini tespit edilmesi ve buna karşı önlem alınması gerekmektedir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından incelenerek, kişiye en uygun ilaçlar veya başka bir tedavi yöntemi belirlenmelidir.
Geçmeyen Baş Ağrısı Olanlar Ne Yapmalıdır?
Geçmeyen baş ağrılarında mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Sürekli ilaç kullanarak, ağrıyı geçirmeye, geçiştirilmeye çalıştırılmamalıdır. Baş ağrısına karşı çok dikkatli ve tetikte olunmalıdır. Kendinize yardımcı olabilmek adına çaba gösterilmelidir. Bir günde en az yarım saat egzersiz yapılmalıdır. Yeterli ve dengeli miktarda sıvı alınmalıdır. Sade içecekler tüketilmelidir.
Benzer Yazılar
Epilepsi hastalarının yüzde 60'ında nöbetler ilaçla kontrol altına alınır. Bazı hastaların epilepsi türleri yaş ile ilişkilidir.
Sıcak Havalarda Geçmeyen Baş Ağrısı Tehlike Sinyali Mi? Yazın Görmezden Gelmemeniz Gereken Belirtiler
Yüz mimik kaslarının beyinden gelen uyaran fasiyal sinir lifinin birçok nedenden dolayı hasar görmesi ile yüzde oluşan hareket kaybına yüz felci denilmektedir.
Nörojenik Yutma Bozuklukları Tedavi Edilmezse Daha Büyük Sonuçlara Yol Açabilir
Beyni sağlıklı ve genç tutabilmenin çeşitli yolları vardır. Peki, bu konuda neler yapabiliriz?
Afazi, beynin sol yarım küresinde sözel ve yazılı iletişimden sorumlu bölümlerin hasar görmesi sebebiyle oluşan bir bozukluktur.
Genellikle gece, bacaklarda ortaya çıkan, tam olarak tarif edilemeyen ve uykuya dalmaya engel olan, garip duyu hissi huzursuz bacak sendromu olarak tanımlanır
Her birey, sağlıklı ve verimli bir gün geçirebilmek için, farklı miktarlarda uykuya ihtiyaç duyar. Yani ideal uyku süresi diye bir kavram bulunmamaktadır.
Lafora hastalığı; progresif miyoklonik epilepsiler içindeki ağır seyreden kalıtsal bir hastalıktır. Epileptik nöbetler geç çocukluk döneminde ya da ergenlikte gözlemlenir.