İdrar Kaçırma Nedenleri
İdrar Kaçırma Nedenleri
Günlük hayatınız rutin bir şekilde ilerlerken aniden öksürdüğünüzde, güldüğünüzde, yürürken ve hatta oturduğunuzda bile idrar kaçırılıyor iseniz, bu bir sorun haline gelmiştir bile. Konunun uzmanı olan bir hekime başvurarak nedeni belirlenerek tedavi sürecinin başlaması gerekir. Hayatınızın her anını etkileyen idrar kaçırmanın tedavisi mümkündür.
İdrar Kaçırmanın Nedenleri
- Aşırı kilo
- İleri yaş
- Kabızlık
- Sistit, mesane iltihabı
- Vajinal enfeksiyonlar
- Zor geçen doğumlar
- Menopoza bağlı olan hormon değişiklikleri
- Prostat büyümesi
- Şeker Hastalığı
- Tansiyon İlaçları, idrar söktürücü, depresyon ve sakinleştirici ilaçlar
İdrar Kaçırmanın Teşhisi
Hasta takibe alınarak ped testi ve ürodinami denilen mesanenin nasıl çalıştığını belirleyen testlerle teşhis konulabilir. İlaç tedavisi, egzersizler ve gerekirse çeşitli ameliyat yöntemleri uygulanabilir.
Erkeklerde İdrar Kaçırma
Erkeklerde görülme sıklığı kadınlara oranla daha azdır. Çünkü erkeklerin kas yapıları oldukça sağlamdır. Ancak, görüldüğü müddet kadınlardan daha çok şiddetli yaşanabilir.
Erkeklerde İdrar Kaçırmanın En Sık Görülen Nedenleri
Prostat büyümesi tedavisi edilmez ise, prostat ameliyatlarından sonra idrar kaçırılabilir.
Kadınlarda İdrar Kaçırma
Otuz yaşını geçmiş kadınlarda sıklıkla görülen bir durumdur. Özellikle çok fazla doğum yapan kadınlarda ve menopoza girmiş olan kadınlarda görülebilir. Genç kadınlarda da zaman zaman görülebilir. Genetik yapıdan da kaynaklanabilen idrar kaçırma sorunu genellikle öksürme, aşırı kilolu olma, kabız olma, zor geçen doğumlar ve ağır yükler taşıma bu problemi oluşturur.
İdrar Kaçırma Tedavisi
İdrar kaçırma tedavisinde Kegel egzersizleri uygulanabilir. Bu yöntem bölgede bulunan kasların sıkılması, idrarın tutulması ve bırakılması ile olur. İşlem süresince hangi kasın kasılmasının idrar kaçırmada etkili olduğu anlaşılmaya çalışmalıdır. Gün boyunca 200 kere kasıp gevşeterek bu egzersiz yapılmalıdır. Gebe süresince en az üç kez yapılmalıdır. Bu egzersizler sayesinde öksürmek, gülmek, doğum sonrası ve özellikle otururken bile görülen idrar kaçırmalar engellenir.
Benzer Yazılar
Mesane tümörleri iyi ve kötü huylu olarak ikiye ayrılabilir. Kötü huylu tümörler kanser hücrelerini taşımakla beraber; çoğunlukla görünen bir tümör olabiliyor.
Tam olarak sebebi belirlenmemiş olan bu hastalığın her yaşta görülmesi mümkün olduğu gibi, çoğunlukla 60 yaş üstünde görüldüğünden ileri yaş hastalığı olarak düşünülebilir.
Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
Orta yaşların sonuna doğru erkeklerde görülme riski artmaya başlayan prostat büyümesi, zamanında tedavi edilemezse böbrek yetmezliğine kadar giden bir dizi sağlık problemine neden olabilir.
Tifo, sistemik bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalığa Salmonella typhi bakterisi sebep olur. İnsanlara özgü olan bu hastalıkta; karın ağrısı, yüksek ateş, şuur bulanıklığı, baş ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkar.
Yalnızca erkeklerde bulunan bir bez olduğu için yalnızca erkekler prostat kanserine
Testisler anne karnında gelişirken böbrek bölgesinde oluşur. Testisin damar ve sinirleri böbrek bölgesinden gelir. Yani uzun bir sap ile aşağıya iner. Bu yerleşme tam anlamıyla olmayabilir. Herhangi bir yerde takılı kalır.
Gonore; gonokok adı verilen bakterinin yol açtığı bir enfeksiyon çeşididir. Cinsel yol ile bulaşan hastalıkların en sık görülenidir.