Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe Kulak Ameliyatı?
Kepçe kulak sorunu sık görülen bir sorundur. Sorun kıkırdakların zayıf olma nedeniyle kıvrımların yeterli gelişmemesi ile ortaya çıkar. Genetik bir sorun olan kepçe kulak, ameliyat ile estetik bir görünüme kavuşabilir.
Çocuklarda Kepçe Kulak Ameliyatı?
Kulak yüz yapısında yüzün bütünlüğünü koruyan dengenin bir parçasıdır. Kulakta yeni doğumdan itibaren birçok şekil bozukluğu olabilir. Çoğunlukla rastlanan sorun ise kepçe kulaktır. Kepçe kulak okul çağındaki çocukları büyük bir oranda etkilemektedir. Genellikle kepçe kulak sorununda küçük çocuklarda dış etmenlerin psikolojik baskıların sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir. Bu da çocuğun okul ile uyumunu zorlaştırır.
Çocuklarda Kepçe Hangi Yaş Aralığında Yapılabilir?
Kepçe kulak yapısı genellikle genetik olarak doğuştan aile etkisiyle ortaya çıkabilir. Kulaklar çocuk yaşta gelişiminin büyük bir bölümünü tamamladığı için 5 yaşından itibaren kepçe kulak estetiği her yaşta yapılabilir. Ailelerin istekleri üzerine daha sonraki ilerleyen yaşlarda da ameliyat olabilir.
Ameliyat Ne Kadar Sürüyor?
Uzman doktorlar tarafından sürdürülen ameliyatlar çocuklar için genel anesteziyle büyükler için ise genel ve lokal ile yapılabilir. Büyük özveri ile yapılan bu ameliyatlar yaklaşık 1-1.5 saat sürmektedir. Operasyon kulak kepçe bölgesinin arka tarafından gerçekleştirilir, kulak kıkırdaklarında şekillendirme yapılarak dikişler atılır. Kulak kepçesi arka tarafa atılarak kulağın arkasında ki deriye gizli dikiş atılır. Deri gözle görünür bir dikiş izi olmaz.
Ameliyat Sonrası?
Kulak ameliyat sonrasında 2-3 gün arası bandajlı olarak kalabilir. Banyo yapımı bandaj çıkarıldıktan sonra gerçekleşir. Ameliyata bağlı şişlik olabilir. Fakat bu şişlik 1-2 haftalık zaman diliminde normale döner. Çocuklar hassas olmaları koşulu ile 1 hafta sonrasında okullarına gidebilirler. Daha büyük yaşlarda ki insanlar için bu durum 2-3 gün içerisinde değişebilir. Kulaktaki yapılan yenilik kişiye olumlu yönde etkileyecektir. Psikolojik anlamda yeni bir döneme gireceklerdir. Hastaların bandaj takmaları gerekir. Bu bandaj takımı kulağın şeklini koruması için 1-2 hafta daha devam edebilir. Önemli bilinmesi gereken konulardan biri de kepçe kulak rahatsızlığının işitme sorunu ile ilgisi yoktur. Estetik görünüm ile alakalı bir durum söz konusudur.
Benzer Yazılar
“Farenjit ve boğaz reflüsü bu dönemde en sık karşılaşılan rahatsızlıklar”
Bebeğinizin Sizi Duyduğuna Emin Misiniz? (3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü)
Tıbbi sözlükteki terimi afoni, sesin tamamen kaybı olarak karşılık bulurken; disfoni terimi, sesin kaybı veya sesin bozukluğu olarak tanımlanır.
İşitme kayıplarının; birçok farklı nedeni ve nedene bağlı olarak değişen farklı tedavi uygulamaları vardır.
İşitme duyu hücreleri otik kapsül denilen ve denge bölümünü sarmakta olan sert kemiğin hastalığına otoskleroz denir.
Yüz mimik kaslarının beyinden gelen uyaran fasiyal sinir lifinin birçok nedenden dolayı hasar görmesi ile yüzde oluşan hareket kaybına yüz felci denilmektedir.
Yaz Aylarında Dış Kulak İltihabı Artış Gösteriyor!
Beş duyu organımızdan biri olan işitme duyumuz, insanların iletişim kurması ve sosyalleşmesi için en önemli olanlarının başında gelmektedir.
İnsanlar sesine çok değer verir ve genellikle ses sağlığını korumak için hiçbir şey de yapmazlar. Sesi hasar gören kişiler daha sonra bu sorunu araştırır; ancak sesi zarar görmeden sesini korumak daha önemlidir.
Düzenli bir şekilde bakımı yapılmayan ve temizlenmeyen klimalar; gribal hastalıklardan, yüz felcine kadar pek çok hastalığın habercisi olabiliyor. Hemen hemen artık her evde ve tüm iş yerlerinde olan klimaların kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu yazıda ele aldık.