Omuz Kaslarınızı Güçlendirerek Doğru Bir Duruşa Sahip Olabilirsiniz
Omuz kaslarınızı güçlendirerek doğru bir duruşa sahip olabilirsiniz!
Omuz rahatsızlıkları kendisini omuz ağrıları ile belli eder. Bu ağrıların %80’i sıkışmalardan kaynaklanır. Hareketsizliğin, duruş bozuklarının ve vücudun yanlış kullanılmasının neden olduğu omuz rahatsızlıkları daha çok; bel ve karın kasları gelişmemiş, omuzları önde olan ve kambur gibi görünen insanlarda; özellikle ilerleyen yaşlarda görülür. Bunun önüne geçebilmek düzenli olarak yapılacak spor ile mümkündür. Bu şekilde kas yapılarınızı güçlendirebilir ve doğru bir duruşa sahip olabilirsiniz.
Obezite sinir ve kas sıkışmalarına neden olabilir!
Kişinin kilosu boyu ile doğru orantılı değilse tendonlar yıpranabilir. Bu durum ise fazla kilonun kaslara ve sinirlere baskı yapmasına; haliyle sinir sıkışmasına yol açabilir. Sonuç olarak; obezite hastalarının omuz rahatsızlıkları yaşamaları çok olası bir ihtimaldir. Kişi böyle bir süreç içindeyse; duruş bozukluğunun giderilmesi için kendisine bir egzersiz programı uygulanması gerekir. Özellikle karın ve bel bölgesi çalıştırılmalı ve kasları güçlendirilmelidir. Bu şekilde duruşu da düzelecektir.
D vitamini önemli!
Güneş ışığının faydalarını alamayan ve sağlıksız beslenen kişilerin D vitamini değeri düşer. Bu durum ise kişinin pek çok sağlık sorunu yaşamasına yol açar. Örneğin; bu durumla ilişkili olarak D vitaminin eksikliği, omuz tendonlarının dayanıklılığının azalmasına neden olur. Günde 20 dakika güneş ışığı alarak bu riskin önüne geçilebilmesi mümkündür.
Omuz ağrısı mı, boyun ağrısı mı?
Çoğu zaman omuz ağrısı ve boyun ağrısı birbiriyle karıştırılabilir. Bunu anlamanın en basit yolu; elleri başın üzerinde birleştirmektir. Eğer bunu yaptığınızda ağrınız azalıyorsa sorun boyundan kaynaklanıyordur; ama hissettiğiniz ağrı artıyorsa bunun nedeni omuzdan kaynaklanıyor demektir. Uygulanacak tedavi; hastanın yaşına, şikayetine ve ağrının şiddetine göre değişiklik gösterir.
Bu yöntemler ve egzersizler donuk omuza çok iyi geliyor!
Halk arasında donuk omuz olarak bilinen hastalığın görülme aralığı; 40 ila 50’li yaşlardır. Ağrıya bağlı olarak hareket kısıtlılığı ile karıştırılan donuk omuzda; kişi kendi omzunu hareket ettiremezken, bir başka kişi de omuzu hareket ettiremez. Bunun nedeni; kişinin kendisini sıkması ve stres içinde olmasıdır. Bu yüzden omuz hissettiği ağrı yüzünden kendisini koruma altına alır ve hareketleri kısıtlar. Tedavi olarak; fizik tedavi ve cerrahi yöntemlerden faydalanılır. Bunun yanı sıra; kurbağalama yüzme şekli tedaviyi destekleyicidir ve bu sürece olumlu katkıları vardır. Bir başka yöntem ise nefes terapisidir. Bu hastalığın sürecinde kişiye iyileşinceye kadar kendisini iyi hissettirir.
Benzer Yazılar
Yaklaşık 10 ila 15 yıldır uygulanan mide botoksu; endoskopik olarak uygulanır.
Bugün organ bekleme listesinde adı olan yaklaşık 30 bin kişi bulunuyor. Bu 30 bin kişi her yeni güne taze umutlarla uyanıyor.
Bağırsağın ön kısmı ve son kısmı arasında bir bağlantı noktası söz konusudur.
Ağızdan beslenmeyen hastaların beslenmesini sağlamak için karın duvarından geçirilip esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemi perkütan endoskopik gastrostomi (PEG) olarak adlandırılmaktadır.
Karın içerisinde bulunan organları saran bir zar vardır. Burada bulunan destek dokuların
Eşine böbrek vermek için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Adem Kuğu(47) At Nalı böbrek olduğunu öğrendi. 25 yıllık çift nakil ile tekrar hayata tutundu. Operasyon Genel Cerrahi Uzmanı ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan tarafından başarılı ile gerçekleşti.
Aşırı tuz tüketimi, diyabet rahatsızlığı, kiloda artış, tansiyon ve bazı tedavisi zor olan idrar yolu enfeksiyonları kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörlerdir.
Ailecek yapılan piknik ve gezilerin vazgeçilmezi olan mangalın insan sağlığına pek bilinmeyen bir zararı var!