Şeker Hastaları Kalp Krizi Konusunda Nelere Dikkat Etmeli

Şeker Hastalığı Nedir?
Şeker hastalığı, kan şekeri olarak da isimlendirilen kan şekerinin yüksek çıktığında görülen bir hastalıktır. Enerji kaynağı olan kan şekeri tüketilen yiyeceklerden gelmektedir. İnsülin, pankreas tarafından üretilmekte olan bir hormondur. Şekerin alınan besinlerden hücrelere enerji için kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Kanda fazla miktarda glikoz bulunması sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Şekeri kontrol altına alabilmek ve sağlığınızı korumak için gerekli adımları atmak çok önemlidir.
Şeker Hastalığının Belirtileri
Açlık hissi, idrar kaçırma, yorgunluk, bulanık görme, ayaklarda ve ellerde oluşan uyuşma, iyileşmeyen veya geç iyileşen yaralar, kilo kaybı
Şeker Hastalığının Kalp Sağlığına Etkisi
Şeker hastalarında kalp ve damar hastalıkları yüksek oranda görülmektedir. Bunun nedeni şekerden dolayı damarların yavaş yavaş daralmasıdır. Şeker hastalarının birçoğu kalp krizinden yaşamlarını yitirmektedirler. Bunların dışında görülen diğer hastalıklarda beyin felci ve kronik böbrek hastalıklarından yaşamlarını yitirmektedirler. Bu yüzden şeker hastalarının mutlaka bir uzman doktora başvurmaları ve rutin kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir.
Şeker Hastalarına Kalp Sağlığı Açısından Beslenme Önerileri
Tüketilen süt ve ürünleri yağsız olmalı
Margarin ya da tereyağı tüketilmemeli yerine sıvı yağ tüketilmelidir.
Düzenli sebze ve meyve tüketilmelidir.
Kuru baklagiller ve tam tahıllar tüketilmelidir.
Haftada en az iki defa balık yenmelidir.
Kırmızı eti haftada bir kez yağsız olarak tüketilmelidir.
Şeker Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler
Uzman bir doktor tarafından kontroller mutlaka yapılmalıdır. Sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Hastanın fazla kiloları var ise mutlaka kilo vermeli ve dikkat etmelidir. Düzenli ve dengeli beslenme yaşam tarzı haline getirilmelidir. Sürekli spor yapmak veya hiç spor yapmamak yerine, günde yarım saat yürüyüş yapılması oldukça önemlidir. Kişi kendini zorlamamalı yavaş yavaş ve keyif alarak sporu yaşamına katmalıdır.
Benzer Yazılar
Kalp Hastalıklarından Korunmak İçin 7 Altın Kural!
Nefes darlığı, şiddetli öksürük, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, bayılma, soğuk terleme, çarpıntı, halsizlik, göğüste
Egzersiz Stres Ekokardiyografi uygulaması ile kalp krizi riskinin, yüzde 90-95 oranında ölçülebilmesi mümkündür.
Fiziksel aktiviteler ve hareketlilik kalp sağlığı için oldukça önemlidir.
Erektil disfonksiyon, yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur.
Normal değerlerinin üstünde olan kan basıncına hipertansiyon denir
Anne karnındaki bebeğin organları; gebeliğin ilk 8 haftasında gelişirken, doğumsal kalp hastalıkları da bu süreçte ortaya çıkar.
Mucize Gibi İyileşme Öyküsü: Kalp Nakli Olmadan Yaşayamazsın Dediler Doktoru Sayesinde Kalbi Kurtuldu
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.
Gebelik sürecinde hızla büyüyen bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması ve anne adayının doğum esnasındaki kan kaybına karşı direncinin artırılması amacıyla kalp ve dolaşım sisteminde bazı değişiklikler gözlemlenir