Tıbbi Onkoloji

Tıbbi Onkoloji bölümünde kanser tanısı alan hastaların tedavileri yapılmaktadır. Tümörün ilaçla tedavi edilmesi anlamına gelen kemoretapi; cerrahi ve radyoterapi sonrasında kanser tedavisinin önemli bir adımını oluşturmaktadır.
Tıbbi onkologlar tarafından yapılan kemoterapinin uygulanma sıklığı hastalığın ve hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Tedavi başında hazırlanan kemoterapi şeması özel durumlara göre değişiklik göstermektedir.
Tanı ve tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar nelerdir?
- Baş ve boyun tümörleri
- Beyin tümörleri
- Endometriyum (rahim) kanseri
- Serviks (rahim ağzı) kanseri
- Meme kanseri
- Lenfomalar
- Tiroid kanseri
- Mide ve bağırsak kanserleri
- Pankreas kanseri
- Karaciğer kanserleri
- Safra kesesi ve yolu kanserleri
- Akciğer kanseri
- Osteosarkom ve yumuşak doku sarkomları
- Böbrek - mesane kanserleri
- Malign melanom
- Over (yumurtalık) kanseri
- Prostat kanseri
- Testis kanseri
- Multiple myelom
Bölüm Doktorlarımız
Gırtlak; boğazda bulunur; nefes ve yemek borularını birbirinden ayırır. Sesin üretimi bu organda yapılır. Ayrıca, solunum sisteminin önemli bir parçası olup, yutma işlevi esnasında ağza alınan gıdanın nefes borusuna kaçışını engeller.
Lenf sistemi; lenf damarları, lenf bezleri, lenf sıvısı ve lenf hücrelerinden oluşan, doku ve organları kapsayan bir ağdır. Lenf sistemi; vücudun toksinlerden, atıklardan ve diğer zararlı materyallerden arınmasına yardımcı olur.
Bu konuda farklı görüşler olmakla birlikte, bilimsel olarak stresin kansere yol açtığını kanıtlayan hiçbir çalışma yoktur.
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.
Kolon (kalın bağırsak) ve rektumdan (makat) köken alan kanserlere, kolorektal kanser denilmektedir. Kolorektal kanserler ülkemizde en sık görülen 3. kanser türüdür.
Görüldüğü üzere en büyük risk, kalp damar hastalığı olan kişilerdedir. Ancak kanser hastaları da, dikkat etmesi gerekli bir gruptur.
Son yıllarda radyoterapi cihazlarında sağlanan teknolojik ilerleme ile sağlıklı dokuda ciddi koruma sağlanabiliyorsa da, radyoterapi esnasında dikkat edilmesi gerekli noktalar vardır.
Kanser tedavisi olan hastalarda cinsel yaşam biter mi?
Çağımızın hastalığı kanser! Dünya genelinde görülme sıklığı olarak tüm hastalıklardan daha çok karşımıza çıkan kanser hastalığı, birçok çeşidiyle insan hayatını zorlaştırmaktadır.
Kanser, bir organ veya dokuda beliren bazı anormal hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla gelişen, kötü huylu tümörlerdir.
Sigara içiyorsanız, aşırı kiloluysanız veya ailenizde bir diyabet ya da pankreas kanseri öyküsü varsa bu hastalığa yakalanmanız mümkün!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, Küba’nın kanser araştırmaları ile ilgili Türkiye’de bir ilke imza atıyor.
Oldukça sık görülen mide kanseri; ülser ve gastrit gibi iyi huylu mide rahatsızlıkları ile benzer şikayetler
Farenks, boğazın tıbbi adına denilmektedir. Boğaz 3 kısımdan oluşmaktadır.
Kemik tümörlerinin görülme sıklığı yaklaşık olarak %5’tir ve yaş ayırt etmeksizin herkeste görülebilir.
Okan Üniversitesi Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi, meme kanserinin tedavisinde hastalarına dünya standartlarında
Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır.
Doğal besinleri taze olarak bulunan meyve ve sebzeleri mevsimine göre tüketilmelidir.
Toplumda sık sık “bir ağrı kesici alayım da başımın ağrısı geçsin”,
Kadınların sağlıklı dönemlerinde vücudun işleyişi doğrultusunda çoğalan hücreler mevcuttur.
Kanser vakaların artış göstermesi ile beraber ülkemizde ne yazık ki en sık görülen kanser türlerinden birisi rahim ağzı...
Omurga ve omurilik tümörleri birincil ve ikincil tümörler olmak üzere iki farklı şekilde meydana gelmektedir.
Kas güçsüzlüğü kas hastalıklarının belirtileri içinde en yaygın olanıdır.
Akciğer hücrelerinin anormal hale gelmesi ve kontrol edilemeyen bir hızla çoğalmasıyla ortaya çıkan hastalığa Akciğer Kanseri denir.
Yakın bir geçmişe kadar onkoloji hastaları kanser gelişen organa göre tedavi ediliyor, aynı tanıyı alan hastalara benzer kemoterapi ilaçları veriliyordu.