Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Topuk Dikeninde Etkili Tedavi Yöntemleri

Topuk Dikeninde Etkili Tedavi Yöntemleri

Topuk dikeni kimlerde görülür?

Topuk dikeni daha çok; ayağında şekil bozukluğu bulunan, sürekli olarak çorap giymeden zemine basan kişilerde görülen ve hayat kalitesini ciddi derecede etkileyen önemli bir rahatsızlıktır. Bu hastalık, kişiye ayağının altında, tabanına batan bir çivinin var olduğu hissini verir. Erken tanının konulması ile ise tamamen tedavi edilebilirdir.

Topuk dikeninin belirtileri nelerdir?

Topuk dikeninin en önemli belirtisi; topuk ağrısıdır. Kişi, uyandıktan sonraki ilk birkaç adımında şiddetli ağrı duyar. Ayağını her basmak için zorladığında sanki ayak tabanında bir çivi kendisine batıyor gibidir. Hareket ettikçe de ağrı yavaş yavaş azalır. Diğer bir önemli belirtisi ise; uzun yürüyüş sonrasında gittikçe artan bir ağrının oluşmasıdır. Bu ağrı, istirahat durumundayken bile devam eder.

Topuk dikeni tanısı nasıl konulur?

Topuk dikeninden şüphelenilmesi durumunda muhakkak bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına danışılmalıdır. Doktor; hastanın öyküsünü dinleyerek ve fiziki muayenesini yaptıktan sonra isteyeceği tetkikleri değerlendirerek tanı koyar. Muayene esnasında; topuğun altına bastırılması, hastaya acı hissi veriyorsa röntgen istenir. Bu aşamadan sonra topuk dikeni teşhisi konulursa; hastanın yapması gereken en öncelikli şey; bu ağrıyı hissettirecek aktiviteleri bırakmasıdır. Evde çıplak ayak yürümemeli, tabanı yumuşak olan bir terlik almalı ve çeşitli ayakkabılar yerine mümkün olduğu kadar spor ayakkabılar seçilmelidir. Bunun yanı sıra; ayakkabıyı destekleyecek slikon topuk kullanılması da önerilenler arasındadır.

Soğuk uygulamaları ve ağrı kremler eşliğinde yapılacak masaj ile tedavi mümkün…

Topuk dikeni tedavisine; ağrı kesici kremler ile yapılacak masaj ve soğuk uygulamaları ile başlanır. Önce soğuk uygulanır, daha sonra ağrı kesici kremler sürülür. Bu uygulama yaklaşık 5 dakikadır ve günde 4 ila 5 kadar tekrar edilir. Masaj sonucunda, ayakkabı tercihlerinin de doğru yapılmasıyla; topuk dikeni tedavi edilmiş olur ve ek bir tedaviye gerek kalmaz. İyileşme süresi yaklaşık 4 haftadır. Bu nedenle hastalığın birkaç gün içerisinde iyileşmesi beklenmemelidir.

Enjeksiyon uygulamaları ile iyileşme süreci hızlandırılıyor…

Soğuk uygulamasından ve masajdan başarılı sonuç alamayan hastalar için pek çok tedavi seçeneği daha vardır. Bunlardan en sık olarak tercih edileni; topuğun altına enjeksiyon yapılmasıdır. Enjeksiyondan önce hastanın ağrı duymaması için ilgili bölge uyuşturulur. Enjeksiyon; ya kortizon iğnesidir ya da hastanın kendi kanından elde edilen PRP enjeksiyonlarıdır. PRP, hastanın kendi kanından hazırlandığı için iyileşmeyi hızlandıran etkili bir yöntemdir. Bu enjeksiyonlar ile ulaşılmak istenen; iyileşmeyen dokuya hızlıca etki edilmesi ve duyulan ağrının dindirilmesinin sağlanmasıdır. İşlem sonrasında hissedilen ağrılar genellikle tamamen ortadan yok olur.

Benzer Yazılar

Lipödem Nedir? (Ağrılı Selülit)
Lipödem Nedir? (Ağrılı Selülit)

Lipödem, özellikle kadınları etkileyen bir cilt ve yağ dokusu hastalığıdır.

Devamı

Kıkırdak Sağlığınıza Dikkat Edin!
Kıkırdak Sağlığınıza Dikkat Edin!

Kıkırdak rahatsızlıkları, erkeklere göre kadınlarda daha çok görülmektedir.

Devamı

Çocuklarda Duruş Bozuklukları
Çocuklarda Duruş Bozuklukları

Çocuklarda görülen duruş bozukluklarının nedenleri şöyledir:

Devamı

Dirsek Ağrıları Neden Olur?
Dirsek Ağrıları Neden Olur?

Günlük hayatta çok fazla umursanmasa da dirsek sağlığı oldukça önemlidir. Dirseklerde oluşan ağrı, hayatımızı oldukça zorlaştıran ağrıların başında gelmektedir.

Devamı

Omurga Kırıkları Belirtisi ve Tedavisi
Omurga Kırıkları Belirtisi ve Tedavisi

Omurga kırıklarının belirtileri genel olarak boyun, sırt ve bel ağrısı ile kas spazmı gibi belirtiler ile seyrini göstermektedir.

Devamı

Kemiklerin Kırılgan Olmasına Neden Olan Faktörler
Kemiklerin Kırılgan Olmasına Neden Olan Faktörler

Kemik, vücudu oluşturan dokuların en sert yapısıdır.

Devamı

Omurga Ağrılarınızın Sebebi Ankilozan Spondilit Olabilir!
Omurga Ağrılarınızın Sebebi Ankilozan Spondilit Olabilir!

Halk arasında, iltihaplı bel romatizması veya omurga iltihabı olarak bilinen Ankilozan Spondilit (AS); genellikle omurgayı ve omurga ile kalça kemiği arasındaki eklemi etkileyen, ağrılı ve iltihaplı bir romatizmal bir hastalıktır. Ankilozan Spondilit, genellikle genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Devamı

Sporcu Yaralanmaları Nasıl Meydana Gelir?
Sporcu Yaralanmaları Nasıl Meydana Gelir?

Spor sakatlanmaları en çok basketbolcularda görülmektedir. Koşarken birden durma, yana dönme, pivot hareketi, zıplamaya bağlı yere düşme ve ani dönüşler sonucunda sakatlık meydana gelebilir.

Devamı

Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi!  Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk
Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi! Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk

Bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsandır Alexsandrov İvanov, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından ameliyat edildi. Milyonda bir görülen bu rahatsızlık başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Küçük Alexsandır Alexsandrov İvanov yaşıtları gibi yürüyebilecek.

Devamı

Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kifoz Belirtileri
Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kifoz Belirtileri

Normal bir omurgaya arkadan bakıldığı zaman tüm uzunluğu boyunca düz görünür.

Devamı