Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Maddeleri Gözden Geçirmeyi Unutmayın
Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Maddeleri Gözden Geçirmeyi Unutmayın!
Yazın sıcakların artmasıyla tüketilen besinlere biraz daha dikkat edilmesi gerekebiliyor. Çünkü devamında yazın tansiyon, baş dönmesi, kalp rahatsızlıkları gibi rahatsızlıkları daha yüksek oranda görülmektedir.
Evimizde bulunan besinlere de dikkat etmemiz gerekmektedir. Yaz olması nedeni ile besinlerde bozulma oranı bir kat daha artıyor. Bu da ishal veya benzeri karın ağrılarına sebebiyet verebiliyor.
Günde 1 – 2 Bardak Su İçmem Yeterli Mi?
Vücudun günlük olarak en çok ihtiyaç duyduğu minerallerden biri de sudur. Su çok önemli bir yaşam kaynağıdır. Özellikle yaz aylarında sarf ettiğimiz eforun karşılığında bol bol su içmeliyiz. Çünkü vücuttan sıvı gerek idrar gerek solunumla atılır. Bunun karşılığında sadece yaz aylarında değil; hayatımızın genelinde en az 10 bardak su içmeyi ihmal etmeyelim. Bunun beraberinde bitki çayları da içilebilir.
Çok Fazla Atıştırmalık Tüketiyorum, Kaç Ara Öğün Yemeliyim?
Öğünlerimizi düzene sokmamız gerekmektedir. Günde 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere öğün periyodumuzu atlamamamız gerekmeli. Çünkü öğünler atlandığında daha fazla acıkma ile düzensiz bir şekilde besin depolamamıza neden olmaktadır. Bu tükettiğimiz besinler kilo almamızda oldukça etkin bir rol oynayacaktır.
Çok Hızlı Yemek Yiyorum Kilo Alımımın Nedeni Bu Mudur?
Yemek yerken yavaş yavaş yemek doygunluk hissinizi arttıracaktır. Hızlı hızlı yemek yemek sizi daha çok acıktıracaktır. Günlük besini tükettiğinizde doygunluk hissinizi hemen almazsınız. Ara vererek yemek size doyduğunuzu hissettirecektir. Besinleri küçük lokmalar ile yemek midede sindirimi de kolaylaştıracaktır.
Tatlı Olarak Hangi Besinleri Tüketmeliyim?
Elbette tatlı yiyeceğiz. Fakat tercih edeceğimiz tatlılar kızartılıp yapılan birçok işlemden geçen tatlılar değil de meyve veya sütlü ağırlıklı tatlılar olmalıdır. Yine tatlıların da bir sınırı olmalıdır. Porsiyon olarak aşırıya kaçmamak kaydı ile bu tatlıları tüketebilirsiniz.
Spora Pek Vaktim Olmuyor Yürüyüşler Faydalı Olur Mu?
Birçok insanın şikâyette bulunduğu konulardan biride vakitsizlik. Kapalı spor salonlarında spor yapmaya vaktiniz olmayabilir. Bunu yakın mesafe araba ile gitmek yerine yürüyüş yaparak dengeleyebilerek çalışabilirsiniz. Bu yürüyüşler sizi bir nebze de olsa daha dinç tutacaktır.
Benzer Yazılar
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, gündemde olan ıspanak zehirlenmeleriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.
11 ayın sultanı Ramazan geldi! 17 saat açlık sonrası beslenme düzenimiz elbette değişecek. Peki nasıl beslenmeliyiz?
Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Beslenme Tavsiyeleri!
Eğer ki Ramazan ayını fazla kilolarınız ile tamamlamışsanız, sizler için metabolik hızı artırmaya yardımcı olacak bir detoks programı uygulayabilirsiniz.
Okul dönemi başladı! Peki, okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları nasıl olmalı? Okulların açılmasıyla birlikte farklı bir düzene dönüşebilen beslenme dönemi ile ilgili İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, anlattı.
Ramazan ayı ruhen ve bedenen arınma ayı olmakla birlikte yaz aylarında nefsin tutulması gereken süre 17 saatten fazladır. Bu süreye adaptasyon ilk günlerde gebe olmayan insanlar için dahi kolay olmazken gebelerin bu kadar uzun süre yemek yemeden, su içme
İlk besin olan anne sütünden sonra, süt ve süt ürünleri tüm dünya genelinde temel besin gruplarından biri olarak kabul ediliyor.
Ramazan ayında uzun süren açlıklar kan şekerinde belirgin düzeyde düşmelere sebep olmaktadır. Kişiler iftar anında hızlı bir besin alımı yaşarlarsa kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacağından ağırlık çökmesi hissi, yorgunluk ve uyku hali şikayetler