Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, yaza daha sağlıklı ve fit girmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
Günde 2-3 Bardak Su İçmem Yeterli Mi?
Vücudun günlük olarak en çok ihtiyaç duyduğu minerallerden biri de sudur. Su çok önemli bir yaşam kaynağıdır. Özellikle yaz aylarında sarf ettiğimiz eforun karşılığında bol bol su içmeliyiz. Çünkü vücuttan sıvı, gerek idrar gerek solunumla atılır. Bunun karşılığında sadece yaz aylarında değil; hayatımızın genelinde en az 10 bardak su içmeyi ihmal etmeyelim. Bunun beraberinde bitki çayları da içilebilir.
Çok Fazla Atıştırmalık Tüketiyorum, Kaç Ara Öğün Yemeliyim?
Öğünlerimizi düzene sokmamız gerekmektedir. Günde 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere, öğün periyodumuzu atlamamamız gerekmeli. Çünkü öğünler atlandığında daha fazla acıkma ile düzensiz bir şekilde besin depolamamıza neden olmaktadır. Bu tükettiğimiz besinler kilo almamızda oldukça etkin bir rol oynayacaktır.
Çok Hızlı Yemek Yiyorum Kilo Alımımın Nedeni Bu Mudur?
Yemeği yavaş yemek, doygunluk hissinizi arttırırken, hızlı yemek sizi daha çok acıktıracaktır. Besinleri tüketirken doygunluk hissinizi hemen almazsınız. Ara vererek yemek, size doyduğunuzu hissettirecektir. Besinleri küçük lokmalar ile yemek, midede sindirimi de kolaylaştıracaktır.
Tatlı Olarak Hangi Besinleri Tüketmeliyim?
Elbette tatlı yiyeceğiz. Fakat tercih edeceğimiz tatlılar, kızartılıp yapılan birçok işlemden geçen tatlılar değil de meyve veya sütlü ağırlıklı tatlılar olmalıdır. Yine tatlıların da bir sınırı olmalıdır. Porsiyon olarak aşırıya kaçmamak kaydı ile bu tatlıları tüketebilirsiniz.
Spora Pek Vaktim Olmuyor Yürüyüşler Faydalı Olur Mu?
Birçok insanın şikâyette bulunduğu konulardan biride vakitsizlik. Kapalı spor salonlarında spor yapmaya vaktiniz olmayabilir. Bunu yakın mesafe araba ile gitmek yerine yürüyüş yaparak dengelemeye çalışabilirsiniz. Bu yürüyüşler sizi bir nebze de olsa daha dinç tutacaktır.
Benzer Yazılar
Okul dönemi başladı! Peki, okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları nasıl olmalı? Okulların açılmasıyla birlikte farklı bir düzene dönüşebilen beslenme dönemi ile ilgili İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, anlattı.
Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri! Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin!
Koronavirüs salgını gündemdeyken, oruç tutmak riskli mi?
Çocukları Vegan Beslemek Sağlık Açısından Doğru Mu?
Ramazan Bayramı ve Sonrası için Beslenme Önerileri
Ramazan ayında uzun süren açlıklar kan şekerinde belirgin düzeyde düşmelere sebep olmaktadır. Kişiler iftar anında hızlı bir besin alımı yaşarlarsa kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacağından ağırlık çökmesi hissi, yorgunluk ve uyku hali şikayetler
Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
Hamilelik döneminde, vücudun ihtiyacının arttığı minerallerden birisi de kuşkusuz ki magnezyumdur!
Çörekotu İle Sindirim Sisteminizi Baştan Aşağı Yenileyin
Ginseng bitkisi; geleneksel Çin tıbbında yüzyıllar boyunca şifa kaynağı olarak kullanılmıştır.