Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Kadınların Korkulu Rüyası Rahim Ağzı Enfeksiyonu!

Kadınların Korkulu Rüyası Rahim Ağzı Enfeksiyonu!

Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı enfeksiyonu!

Genital bölge, karın ve kasık bölgesinde; sancı, ağrı, yanma, akıntı, kötü koku ve kaşıntı gibi belirtilerle kadınlarda sık sık görülen rahim ağzı enfeksiyonu, kadınların korkulu rüyası diyebiliriz. Kişiyi oldukça rahatsız ederek, yaşam kalitesi ve cinsel hayatı olumsuz etkileyen rahim iltihaplanmaların nedeni genellikle, bakterilerdir. Bunun yanı sıra; “Gonore” veya “Klamidya” enfeksiyonları olarak adlandırılan virüsler de, rahim ağzı iltihaplanmalarına neden olmaktadır. Bu virüs ve bakteriler, çeşitli yollardan bulaşarak veya çeşitli nedenlerle vücutta oluşarak enfeksiyona neden olmaktadır. Bazı durumlarda, uzun süreli antibiyotik kullanımı da rahim bölgesinde kurumaya neden olarak kaşıntıyı gündeme getirebilir, bu kaşıntı sonrasında da enfeksiyon görülebilir. Peki rahim ağzı enfeksiyonunu önlemek mümkün mü?

Bu kurallara uyarak enfeksiyonu önleyebilirsiniz!

Vajinal temizlik, bu enfeksiyonlardan korunmada ilk ve temel kuraldır. Vajina bölgesini önden arkaya doğru temizlemelisiniz. Eğer temizliği bu şekilde yapmazsanız, arkadaki enfeksiyonel bakteriler, vajina girişine ulaşarak risk oluşturabilir. Bazı vajinal temizleyiciler, o bölgede pH’ı olumsuz etkilediği için, vajina bölgesini duru su ile temizlemek en sağlıklısıdır. Vajina bölgesini temiz ve kuru tutmak, sizi enfeksiyonlardan yüksek oranda koruyacaktır.

İç çamaşırınızı her gün değiştirin!

Günlük yaşamımızda vajinal bölge kapalı kaldığından havalanması ve günlük hijyeni yerine getirme sebebiyle her gün değiştirilmelidir. Polyester içerikli iç çamaşırları yerine pamuklu iç çamaşırların kullanımı genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesinde gereklidir.

Parfümlü ürünlerden kaçının!

Parfüm içeren temizlik ürünlerinden kaçınmalısınız. Ağda veya jilet, genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik bir yöntem olarak görünse de kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attıracaktır. Bu yüzden gelişmiş yöntemleri kullanmak, iltihaplanmayı önlemede daha çok yardımcı olacaktır.

Cinsel ilişkilerinizde prezervatifi es geçmeyin!

İlişkide her iki tarafı da korumak adına, prezervatif faydalı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşabilmektedir. Bunu yanı sıra, regl dönemlerinde sıklıkla ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek, enfeksiyon riskinizi yükseltebilir.

Başka neler yapılabilir?

Dar kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz. Pamuklu kıyafetler giymek, vajinanın hava alması açısından daha iyi gelecektir. Duş alırken ve genital bölgede temizlik yaparken, aşırıya kaçmayın. Çünkü bu durum, genital bölgedeki asit dengesini bozabilir. Vajinayı korunmasız hale getirip, mikropların çoğalmasına zemin hazırlayabilir.  Özellikle yaz aylarında havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.

Benzer Yazılar

Adet Sancısı Neden Olur?
Adet Sancısı Neden Olur?

Normalde bebek gelişimi için hazırlanan rahim duvarının döllenmenin olmaması halinde adet görme dediğimiz kanama meydana gelir. Rahim, bir kas dokusudur. Bu kas dokusu iç tarafı çevreleyen yumuşak duvarı atmaya yardımcı olmak için kasılır. Prostaglandin olarak bilinen hormon, rahmin bu kasılmasını tetikler.

Devamı

Menopoz Nedir?
Menopoz Nedir?

Menopoz kadınların genelinde görülen bir süreçtir. Bazı kadınlar bu döneme daha erken girseler de bazıları daha geç girebiliyor.

Devamı

Menopoz ve Psikolojik Yönleri
Menopoz ve Psikolojik Yönleri

Menopoz ve Psikolojik Yönleri

Devamı

Meme Kanseri Tedavisi Sonrası Cinsel Yaşam
Meme Kanseri Tedavisi Sonrası Cinsel Yaşam

Kanser ve tedavi süreci, cinsel birliktelikte gerekli olan; arzuyu, uyarılma duygusunu ve orgazm hazzını etkileyebilmektedir.

Devamı

Hamilelikte Karşılaşılan Vücut Değişikliklerinin Hangileri Geçici?
Hamilelikte Karşılaşılan Vücut Değişikliklerinin Hangileri Geçici?

Saç dökülmesi en sık karşılaşılan sorunlardan

Devamı

Doğum Sonrasında Görülen Kanamalar Kabusunuz Olmasın!
Doğum Sonrasında Görülen Kanamalar Kabusunuz Olmasın!

Kanama miktarı dikkatle takip edilmeli, doktorun normal olacağını söylediği miktardan fazla kanama tespit edilirse hemen bir uzmana başvurulmalı.

Devamı

Dış Gebelik Nedir ve Nasıl Olur?
Dış Gebelik Nedir ve Nasıl Olur?

Hamilelik; döllenmeden, doğuma kadar bir kadının vücudunda birkaç adımda gerçekleşir.

Devamı

Pelvik Konjesyon Sendromu Nedir?
Pelvik Konjesyon Sendromu Nedir?

Pelvik Konjesyon Sendromu, 30-50 yaş arası kadınlarda rastlanan, pelvik bölgesinde kronik bir ağrı ile seyreden, yumurtalık etrafı ve rahim çevresindeki toplardamarların içinde kan birikmesi ile damar genişlemesine neden olan bir hastalıktır.

Devamı

Doğum Kontrol Hapları ve Meme Kanseri İlişkisi
Doğum Kontrol Hapları ve Meme Kanseri İlişkisi

Birçok kadın günümüzde doğum kontrol yöntemi olarak doğum kontrol haplarını kullanmaktadır.

Devamı

Yumurtalık Kisti Nedir?
Yumurtalık Kisti Nedir?

Yumurtalık kistleri birçok kadında karşılaşılabilen bir durumdur.

Devamı