Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Vücudunuz Ramazana Hazır Mı?

Vücudunuz Ramazana Hazır Mı?

Ramaza Kilolarınızla Girmemek için Son Çıkış

Ramazana sayılı günler kala yapacağımız değişiklikler vücudumuzu ramazana hazırlayacaktır. Bu sene de yaz günlerine denk gelen ramazan ayı, normal beslenme düzenimizin dışına çıktığımız, öğün sistemimizin değiştiği ve açlık süresinin uzadığı bir dönemdir. Yaz sıcaklarında tutacağımız oruca kendimizi alıştırmak için beslenme düzenimizde değişiklikler yapmak gerekecek.

Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, ‘’Günün büyük bir bölümünü oruçlu geçireceğimiz ramazan ayına hazırlıkta ilk olarak sıvı tüketimimizi artırmalıyız. Günde en az 10 – 12 bardak su içerek vücudun ter ve idarla kaybettiği sıvıyı yerine koymamız gerekmektedir. Vücudun suya olan ihtiyacının artığı bu günlerde susamayı beklemeden su içmeye özen göstermeliyiz. Ramazan ayını daha zinde bir metabolizma ile karşılamalıyız.’’ dedi.

Dyt. Derya Fidan, ‘’Ramazana girmeden yapacağımız en önemli bir diğer hazırlık ise porsiyonlarımızı küçültmek olur. Ramazanda kurulan büyük sofralarda kendimizi kaybetmemek için şimdiden porsiyonlarımızı iyi ayarlamalıyız. Yeterli ve dengeli beslenebilmek için bütün besin gruplarından az miktarda tabağımıza almalıyız.

Sağlıklı besinleri doğru pişirme yöntemleriyle pişirmeye başlayarak hem damak tadımızın bu değişikliklere alışmasına hem de ramazanda oluşabilecek mide rahatsızlıklarının önüne geçmemize fırsat tanıyacaktır. Sebzeler ve meyveler mide ve bağırsak işlevimizi artıracağından sindirim sistemimizi rahatlatacaktır. Bu günden başlayarak salata tüketimimizi artırırsak ramazanda bu düzeni devam ettirmek daha kolay olacaktır.  Yağlı ve tuzlu yemekleri günlük yaşantımızda da tercih etmediğimiz gibi ramazanda da bizim için risk grubunda olarak görmeliyiz. Kilo almamızın başlıca sebeplerinden olan bu yemeklerden ramazana girmeden uzak durmaya başlamalıyız. Et, tavuk, balık yemeklerini fırında, ızgara ve ya haşlama yöntemleriyle yapmamız, yediğimiz besinlerden en iyi şekilde yaralanmamızı sağlayacaktır.

Uzun süreli açlık sonrası tüketeceğimiz tatlılar kan şekerimizde hızlı oynamalara sebep olacağı için şimdiden tatlı tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat etmeliyiz. Tatlı ihtiyacımızı taze ve kuru meyve gibi doğal yollarla karşılamalıyız. Ramazan öncesinde, ramazanda ve sonrasında tüketmememiz gereken asitli içecekleri, hazır meyve sularını ve kalorisi yüksek sıvı içecekleri hayatımızdan çıkarmak için en iyi zaman şimdi. İçtiğiniz suları çeşnilendirerek hem daha rahat içilebilir forma getirebilir hem de ramazan öncesi toksinlerden arınabilirsiniz. Harekete geçmek için geç kalmayın!’’ açıklamasını yaptı.

Ramazana Hazırlık İçin Toksin Atıcı Mucizevi İçeçek;

  • 2.0 lt su
  • 2 Adet Yeşil Elma
  • 1 Adet Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tane Karanfil
  • 1 Tatlı Kaşığı Top Karabiber
  • 1 Adet Orta Boy Kabuk Tarçın

Tüm malzemeleri bir tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk bekleyip altını kapatın, içindeki malzemeleri süzdükten sonra gün boyu bu suyu tüketebilirsiniz. Hem toksinlerden arındırıp hem de yağ yakımının aktive ettiği için ramazan ayına daha fit girmenize yardımcı olacaktır.’’ açıklamasını yaptı.

Benzer Yazılar

Sütüm Gelmiyor Diye Hemen Mamaya Başlamayın!
Sütüm Gelmiyor Diye Hemen Mamaya Başlamayın!

Sütüm gelmiyor endişesiyle hemen mamaya başlamak doğru değil.

Devamı

Her Gün Aynı Şeyleri Yemek Zararlı Mı?
Her Gün Aynı Şeyleri Yemek Zararlı Mı?

Her Gün Aynı Şeyleri Yemek Zararlı Mı?

Devamı

Göbek Yağlanmasına Etki Eden Faktörler
Göbek Yağlanmasına Etki Eden Faktörler

Son zamanlarda göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma, önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Lokal; yani bölgesel olarak tabir ettiğimiz bu yağlanma şikayeti, zayıf kadınların bile problemidir. Bu duruma neden olan faktörler arasında yüksek içerikli şekerli yiyecekler, hareketsizlik ve insülin dengesizliği yer almaktadır.

Devamı

Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu
Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu

Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu

Devamı

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!
Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Kurban kesimini takiben, eti en azından 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.

Devamı

  Obezite Gebelik İçin Tehlike!
Obezite Gebelik İçin Tehlike!

Hastalık beyinin kasları kontrol etme kabiliyetini etkileyen ve gelişmekte olan bölümündeki hasardan kaynaklanmaktadır. Beyin felcine maruz kalmış birçok insan çeşitli sağlık sorunları yaşamaktadır:

Devamı

Ara Tatil Döneminde Çocuklarınızın Bağışıklığını Koruyun!
Ara Tatil Döneminde Çocuklarınızın Bağışıklığını Koruyun!

Ara Tatil Döneminde Çocuklarınızın Bağışıklığını Koruyun!

Devamı

6 Maddede Metabolizmayı Canlandırmak Bizim Elimizde!
6 Maddede Metabolizmayı Canlandırmak Bizim Elimizde!

Metabolizmayı canlandırmak bizim elimizde!

Devamı

Dünya Çapında 537 Milyon Diyabetli Var!
Dünya Çapında 537 Milyon Diyabetli Var!

Dünya Çapında 537 Milyon Diyabetli Var!

Devamı