Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Yılda 1 Check-Up Yaptırın Riskleri Yok Edin!

Yılda 1 Check-Up Yaptırın Riskleri Yok Edin!

Yılda 1 Check-Up Yaptırın Riskleri Yok Edin!

Erken teşhis hastalıkları fark edip erken dönemde tedavi olmak için büyük bir avantajdır. Check-up ise, herhangi bir hastalığı olmayan kişilerin, olabilecek hastalıkları erken dönemde fark edilmesini ve önlem alınmasını hedefleyen sağlık taramalarıdır. Bu taramalar, hayati önem taşımaktadır. Check-up işlemi, sadece tahlil ve tetkikten oluşan bir işlem değildir. Test sonucuna bakıp değerlendirilmeden önce hastalar ile görüşülüp kişilerin genetik özellikleri, yaşı, çevresel faktörleri ve hikayesi dikkate alınması gereken uygulamalardır. Bu aşamada hastanın beslenme ve yaşam tarzı ve de alışkanlıkları oldukça önemlidir.

Check-Up Neden Önemli?

Günümüzde birçok tehlikeli hastalığı tedavi etmenin en etkili yolu erken tanıdır. Erişkin yaşlardan itibaren, herhangi bir hastalık belirtiniz veya şikayetiniz olmasa bile yılda 1 kez sağlık kontrolünden geçmek yararlıdır. Bu tarz yapılacak yıllık sağlık kontrolleri ile sağlığınızdaki değişim ve riskleri kontrol edebilirsiniz. Ancak yaptıracağınız check-up, kişinin cinsiyetine, yaşına, sahip olduğu genetik faktörlere ve tüm sistemlerle ilgili bilgi verecek kapsamda olmalıdır. belirli şartlar ile bazı tetkikler öne geçmelidir. Check-up işlemleri özellikle 35 yaş sonrası için önem arz etmektedir. Check-up sayesinde Dünyada en sık ölüm sebebi olan koroner kalp hastalıklarında ve başta akciğer kanseri olmak üzere prostat, meme, kolon ve pankreas kanserlerinde erken teşhis imkanı bulunabilmektedir. Aynı şekilde vücudunuzda oluşum göstermiş olan kitle gibi birçok kötü hastalığı check-up sayesinde erken dönemde fark edebilirsiniz. Genel olarak sıralayacak olursak da; kolesterol (kandaki yağ), şeker hastalığı (diyabet), hipertansiyon, kalp ve kapak hastalıkları, akciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, bulaşıcı hepatit virüsüne bağlı karaciğer hastalıkları, akciğer, kalın bağırsak, karaciğer, pankreas, mesane kanserleri ve erkeklerde prostat, kadınlarda meme, rahim ve rahim ağzı gibi kanserler, kemik erimesi ve bazı kan hastalıkları check-up programları ile tespit edilebilir.

Check-Up Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Gideceğiniz tam teşekküllü bir hastaneden öncelikle randevu almanız gerekmektedir. Randevuya gittiğiniz zaman doktorunuz size sorular sorar. Buna göre size yapılacak olan check-up programının kapsamı belirlenir. Check-up’a gelmeden de kullanılmaması gereken ilaçlarınız varsa doktorunuz sizi bilgilendirir. Randevuya gelirken aç gelmeniz gerekmektedir. Kan, idrar tahlili gibi testleriniz alındıktan sonra görüntüleme cihazlarına yönlendirilirsiniz. Bu işlemler yaşınız ve doktorunuzun belirlediği paket kapsamında yapılmaktadır. Check-up süresi pakete göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

 

 

Benzer Yazılar

Sedimantasyon Hızı (ESR) Nedir?
Sedimantasyon Hızı (ESR) Nedir?

Kırmızı kan hücreleri olarak bilinen eritrositler, kanda sayıca en fazla miktarda bulunan hücredir. Solunum sisteminin vücut içerisinde aldığı hava, eritrositlerin yardımıyla vücudun doku ve organlarına taşınmaktadır.

Devamı

Hemogram (Tam Kan Sayımı) Nedir?
Hemogram (Tam Kan Sayımı) Nedir?

Hemogram; kandaki hücre sayısını ve oranlarını tespit etmeye yarayan bir kan testidir. Kan dolaşımındaki hücrelerin kemik iliğinde üretiliyor olması sebebiyle aslında kemik iliğinin değerlendirilmesine de olanak tanır.

Devamı

Bebeklik İtibariyle Önerilen Testler Nelerdir?
Bebeklik İtibariyle Önerilen Testler Nelerdir?

Düzenli yapılan tetkikler sayesinde pek çok önlenebilir hastalık tespit edilerek, kişinin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi sağlanabiliyor.

Devamı

Erkek Sağlığı Paketi
Erkek Sağlığı Paketi

Erkeklerde 40 yaş sonrasında kendini hissettirmeye başlayan prostat büyümesi; takip ve tedavi edilmemesi durumunda böbrek yetmezliğine yol açabilecek belirtiler gösterebilir.

Devamı

SGOT (AST) ve SGPT (ALT) Değerleri Nedir?
SGOT (AST) ve SGPT (ALT) Değerleri Nedir?

Alanin aminotransferaz (ALT), bir enzim türüdür. Aynı zamanda “serum glutamik piruvik transaminaz” (SGPT) olarak da isimlendirilir. Öncelikli olarak karaciğerde, az miktarda ise böbrek ile diğer bazı organlarda bulunmaktadır.

Devamı

Kadın Sağlığı Paketi
Kadın Sağlığı Paketi

Kadın hastalıklarından korunmak ve kaliteli bir yaşama sahip olmak için bilinçli olmak ve düzenli olarak jinekolojik kontrollerden geçilmesi büyük önem taşıyor.

Devamı

TSH Nedir?
TSH Nedir?

TSH, hipofiz bezinin ön kısmında bulunan hücrelerden salgılanan ve tiroit bezindeki hücrelerin gelişimini kontrol etmede rol alan bir hormondur.

Devamı

CEA Nedir? CEA Değerini Yükselten Durumlar Nelerdir?
CEA Nedir? CEA Değerini Yükselten Durumlar Nelerdir?

CEA, karsinoembriyonik antijeni temsil eden ve bazı hücrelerin yüzey kısmında bulunan bir maddedir. Embriyonik gelişme sürecinde; gastrointestinal sisteme ait hücrelerin ürettiği bir glikoproteindir.

Devamı

EKG Nedir? EKG Neden Çekilir?
EKG Nedir? EKG Neden Çekilir?

Kalp ve damar hastalıklarının tanısında kullanılan EKG, kalbin kasılması esnasında meydana gelen elektriksel aktivitenin grafiksel anlamda kayıt edilmesine olanak sağlar.

Devamı

Çocuk için Check-up Neden Önemlidir?
Çocuk için Check-up Neden Önemlidir?

Çocuk için Check-up Neden Önemlidir?

Devamı

Bölüm Doktorlarımız