Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Makedonyalı Aisha Artık Hem Yürüyebilecek Hem de Görebilecek!

Makedonyalı Aisha Artık Hem Yürüyebilecek Hem de Görebilecek!

Makedonya’da yaşayan Serebral Palsi ve Şaşılık Hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Aisha Begesi(5), tedavi için geldiği İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu ve Doç. Dr. Serdar Özateş ve Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu tarafından yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuştu.

 

Makedonya’da yaşayan Aisha Begesi’ye, doğuştan Serebral Palsi tanısı konuldu. Oradaki doktorlardan umduğunu bulamayan aile internet üzerinden hastane arayışına geçti. Araştırmaları sonucunda Türkiye’ye gelen Makedonyalı aile, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne ulaştı. Yapılan tetkiklerin ardından 5 yaşındaki Aisha Begesi’nin operasyonları başarılı bir şekilde İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Makedonyalı ailenin 5 yaşındaki kızı Aisha Begesi, uzun yıllardır Serebral Palsi hastalığı sıkıntıları çekiyordu. Bu hastalığın tedavisi için uzun süredir doktor arayışında olan aile güvenebilecekleri bir doktor arayışındalardı. Serebral Palsi hastalığının yanı sıra, Begesi doğduğundan beri şaşılık hastalığı ile ilgili de sıkıntılar çekiyordu. Kızlarının bu iki hastalığının tedavisine çözüm bulmak için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ni tercih eden aile, operasyonları burada gerçekleştirmeye karar verdiler.

“Türk doktorlarına olan güvenimiz sonsuz”

Serebral Palsi hastalığının yanı sıra doğduğundan beri şaşılık hastalığı da olan Begesi’nin ailesi çareyi önce ülkelerinde aradılar. Begesi’nin annesi Sibeldjan Djabiroska, “Makedonya’da ki doktorlara muayene olduk ama hiçbir doktor iyileşme garantisi vermedi. Bu nedenle doktorlar operasyon yapmadılar. Deneyip vazgeçen doktorlar da oldu. Biz de internetten ne yapabiliriz diye araştırdık ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne gelmeye karar verdik. Zaten Türk doktorlarına olan güvenimiz sonsuz” dedi.

“İki hastalığa da şifa bulundu”

Aisha Begesi’nin Serebral Palsi ameliyatı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından yapıldı. Ameliyat sonrası fizik tedavi uygulamasına başlanması gerektiğini söyleyen Çabukoğlu ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Şaşılık ameliyatı ise Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu ve Doç. Dr. Serdar Özateş tarafından gerçekleştirildi. İyileşme süreci için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen hekimler ameliyat işlemlerinin son derece başarılı geçtiğini dile getirdiler.

“Kızım hem görebilecek hem de yürüyebilecek”

Operasyon sonrası düşüncelerini dile getiren anne Djabiroska, “Kızım doğduğundan beri bu hastalıklarla mücadele ediyor. Aisha, Serebral Palsi hastalığı yüzünden yürüyemiyordu ve şaşılıktan dolayı net göremiyordu. Serebral Palsi için hiçbir doktor ameliyatlara cesaret edemedi. Burada hem şaşılık hem de serebral palsi ameliyatı yapıldı. Tabi ki uzun bir tedavi süreci var. Sabırlı olmamız gerekiyor. Fizik tedavi görecek ama Türk doktorları sayesinde artık diğer yaşıtları gibi yürüyebilecek. Çok mutluyuz” diye söyledi.

“Hastayı tek bir anestezi ile her iki branş ameliyat ettik”

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu, “Serebral palsi tanısı olan hastamızı Makedonya’da muayene ettiğimizde parmak ucunda elinden tutarak ancak adım atabiliyordu. Aynı zamanda ayakları dışa kayıyor ve içe basıyordu. Serebral palsi hastalarında sıklıkla gördüğümüz bu durum onun yürümesine ve denge kurmasında zorlanmasına sebep oluyordu. Hastamızın muayenesinde, yine sereberal palsi hastalarında sık görülen şaşılık problemi vardı ve buda dengesini bozuyordu. Hastamızı Ortopedi ve Göz branşları olarak birlikte tek bir anestezi ile her iki branş ameliyat ettik. Ortopedi olarak biz ayaklarında kas gevşetilmesi ve hem de tendon transferi ameliyatı yaptık. Hastamızın ayaklarına ameliyat sonrası alçıya aldık. 2 ay sonra da alçı çıkarılarak fizik tedavi ile yürümesi sağlanacaktır. Fizik tedavi, ameliyatlardan sonra serebral palsi için çok önemlidir. Hastanın hem ayaklarının düzelmiş olması hem de şaşılığı düzeldiği için dengesi düzelecek ve yürümesi bu sayede çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

 

“Şaşılık, serebral palsi hastalarında %70’e varan oranlarda görülebilir”

 

Doç. Dr. Serdar Özateş ve Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu, “Şaşılık, serebral palsi hastalarında %70’e varan oranlarda görülebilen bir rahatsızlıktır. Şaşılık hastalarının bir kısmı cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilebilirken bir kısmı da cerrahi yöntemler ile düzeltilebilmektedir. Şaşılık cerrahisi öncesi ayrıntılı bir göz muayenesi gerekmektedir. Ayrıntılı değerlendirme sonrası yapılan ve iyi planlanan şaşılık cerrahilerinin başarı oranı oldukça yüksektir. Şaşılık cerrahileri genel anestezi altında yapılmakta ve hastalar aynı gün taburcu edilmektedir. Başarılı bir şaşılık cerrahisi sonrası, serebral palsi hastalarının sosyal iletişiminin arttığı ve yürüme becerilerinde artış olduğu gözlemlenmektedir” açıklamalarında bulundu.

 

Benzer Yazılar

Excimer Lazer Tedavisi Hangi Tip Hastalarda Uygulanır?
Excimer Lazer Tedavisi Hangi Tip Hastalarda Uygulanır?

Excimer lazer uygulanması ön görülen hastalar 18 yaşını doldurmuş ve son 1 yılda göz numaraları sabit ölçekte seyir etmesi gerekli görülür.

Devamı

Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda!
Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda!

Eğer ki Ramazan ayını fazla kilolarınız ile tamamlamışsanız, sizler için metabolik hızı artırmaya yardımcı olacak bir detoks programı uygulayabilirsiniz.

Devamı

İnkontinans (İdrar Kaçırma) Nasıl Tedavi Edilir?
İnkontinans (İdrar Kaçırma) Nasıl Tedavi Edilir?

İdrar birikirken mesane elastik olduğundan genişlemeye başlar, bu sayede

Devamı

Gebelik ve Trimestr Dönemleri
Gebelik ve Trimestr Dönemleri

Trimestr hamileliğin ilk 3 aylık sürecidir

Devamı

Doğa Harikası 5 Besin İle Kışı Sağlıklı Geçirin!
Doğa Harikası 5 Besin İle Kışı Sağlıklı Geçirin!

Doğa Harikası 5 Besin İle Kışı Sağlıklı Geçirin!

Devamı

Organ Nakli Nedir, Kimler Organ Verebilir?
Organ Nakli Nedir, Kimler Organ Verebilir?

Organ nakli; kadavra veya canlı insan yapısından yapılan cerrahi bir operasyondur.

Devamı

Parmak Ucundan Göze Büyük Tehlike!
Parmak Ucundan Göze Büyük Tehlike!

Dijital ekranların artık yaşamımızın vazgeçilmezi olduğu bir gerçek. Telefon, tablet ve bilgisayar karşısında geçirdiğimiz zaman arttıkça bu tür ekranların kullanımına bağlı gelişebilen sağlık problemleri de literatürde tanımlanmaya başlandı.

Devamı

Kemik İltihabının Sebepleri Nelerdir
Kemik İltihabının Sebepleri Nelerdir

Osteomiyelit; enfeksiyon nedeniyle kemik iliği ve çevresindeki kemiğin iltihaplanmasına verilen isimdir.

Devamı

Bebeklik Döneminde Boyun Eğriliği ve Sebepleri
Bebeklik Döneminde Boyun Eğriliği ve Sebepleri

Eğri boyun genel olarak bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır.

Devamı

Spor Yaralanmalarında Konservatif ve Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Spor Yaralanmalarında Konservatif ve Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yaralanma tedavilerinde mümkün olduğu kadar konservatif tedavi yöntemleri (cerrahi olmayan) tercih edilmektedir

Devamı