Psikoloji
Türkçe’de ruh bilimi olarak ifade edilen Psikoloji, ruh anlamına gelen "psişe" ve bilim anlamına gelen "loji" kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Psikoloji insanların ruh sağlığı ile ilgilenmektedir. Bir bireyin sağlıklı olarak kabul edilebilmesi için bedensel ve ruhsal sağlığının bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir. Günümüzün modern dünyasında yaşamın artan hızı, bu hıza yetişmek için çaba harcayan bireyin artan sorumlulukları ve stres kişinin ruh sağlığını tehdit etmektedir. Kişiler zaman zaman tek başlarına sorunlarının üstesinden gelemeyebilir. Hayatlarının bazı alanlarında sorun yaşadığında ya da hayatın normal akışını aksatan yoğun duygu ve düşünceler yaşadığında psikolojik destek alan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır.
Psikoloji bölümümüzde; danışanlar ruhsal, bilişsel, davranışsal ve gelişimsel açıdan değerlendirilmektedir. Uzman psikologlarımız tarafından uygulanan psikolojik testler ve terapiler ile sorunun kaynağına inilmekte ve uygulanacak tedavinin yöntemi belirlenmektedir. Bölümümüze başvuran danışanlarımızın yanı sıra yatan hastalarımıza da psikolojik destek verilmektedir. Düzenli görüşmeler ile uzun süreli fiziksel tedavi gerektiren durumların yaratabileceği olumsuz etkilerin azaltılması amaçlanmaktadır.
Aynı zamanda hastanemizde; Çocuk ve Ergen Psikolojisi olarak da bir branş mevcut olup; bireysel ihtiyaçlara uygun olarak psikolojik destek verilmektedir.
Bölüm Doktorlarımız
Uzmanı Uyardı: İftar Sofralarında Bu Konuları Konuşmaktan Kaçının!
Gençler Arasında Artan Tehlike: Akran Zorbalığı!
Nakil Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli? Bu Süreçte Psikolojik Destek Alınmalı mı? 5 Maddede Organ Nakli Sürecine Hazırlık! (3-9 Kasım Organ Nakli Haftası)
Kanser, vücudun herhangi organ ya da dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi'nin Psikoloji bölümünde uygulanan önemli testler hakkında bilgilendirdik.
Olup biteni çocuklardan saklamamak gerekiyor!
Bu durumun geçici olduğunu kendinize hatırlatın
Psikolojik sağlamlığı arttırmak için neler yapmalıyız?
Sosyal medya paylaşımları genelde olumlu anlar üzerine olup, kişinin yaşantısını tüm gerçekliği ile yansıtmaz.
Pandeminin günlük yaşantımıza getirdiği kargaşa bir yana, şu an yaşadığımız belirsizlik durumu günden güne endişelerimizi arttırıyor.
Çocuğunuza bu şekilde bilgilendirmeler yapabilirsiniz!
Günlük yaşantı içerisinde stresten kurtulamıyoruz belki ama stresi yönetebilmemiz mümkün!
Stres aslında tüm dünyadaki insanların maruz kaldığı bir faktördür. Stressiz yaşam pek mümkün olmayabiliyor, özellikle kent ve şehirleşme yaşamında
Çağımızın hastalığı kanser! Dünya genelinde görülme sıklığı olarak tüm hastalıklardan daha çok karşımıza çıkan kanser hastalığı, birçok çeşidiyle insan hayatını zorlaştırmaktadır.
Engelli çocuk ya da bireyin yaşadığı psikolojik sorunların kaynağı engelin kendisi değil, engeli nedeniyle maruz kaldığı toplumsal ve bireysel engellenmelerdir.