Canlı Vericiden Böbrek Naklinde Retroperitonoskopi Tekniği Güven Veriyo...
Canlı vericiden böbrek naklinde retroperitonoskopi tekniği nedir?
Retroperitonoskopi tekniği ile böbrek vericileri ameliyatlarını daha güvende tamamlıyor ve iyileşme süreci daha konforlu oluyor. Karın içerisinde bulunan organlar, bunlar; mide, karaciğer gibi organlar; periton isimli bir zarın içerisinde yer alıyor. Bu zarın sahip olduğu kaygan sıvı sayesinde organlar birbirlerine yapışmadan komşu olarak görevlerini devam ettirebiliyorlar. Yapılacak ameliyat her ne olursa olsun; karın içerisine girilmesi durumunda periton içindeki bu denge zarar görebilir ve organların birbirlerine yapışması durumu meydana gelebilir. Retroperitonoskopik teknik ile periton zarı hasara uğramaz. Böylelikle; karın içinde bulunan organlara yanlışlıkla zarar verilmesi ya da organların birbirlerine yapışması gibi muhtemel durumlar önlenmiş olur.
Ayrıca; retroperitonoskopi tekniği ile yapılan ameliyatta; kesi izi, iç çamaşırı hizasının altında bırakılarak estetik olumsuz kaygıların da giderilmesi sağlanabilmektedir.
Retroperitonoskopi tekniğinin avantajları nelerdir?
- Periton zarının dengesini korur, bozulmasını önler.
- Bağırsaklarda gaz birikimini ve şişkinliğin meydana gelmesini önler.
- Ameliyat esnasında karın içerisinde bulunan organların hasara uğramamasını sağlar.
- Karın içi yapışıklıkları yüzünden ameliyatların tekrar edilmesi durumunu ortadan kaldırır.
- Kadın bireylerin çocuk sahibi olmalarını engelleyecek rahim çevresi yapışıklıklarını önler.
- Operasyon sonrasında ağrı ve sızı şikayetleri en az seviyede olur.
- Hasta operasyon sonrasında günlük yaşamına hızlı bir şekilde döner.
Retroperitonoskopi tekniği sağladığı bu avantajların yanı sıra deneyim ve özen gerektiren bir yöntemdir.
Ameliyat sonrası iyileşme dönemi nasıldır?
Ameliyat kesileri küçük olduğu için karın bölgesinde ciddi bir ağrı duyulmaz. Operasyon sonrasındaki ilk gün yavaş yavaş sulu gıdalar tüketmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca; doktorunuz, bu ilk günde yürümenizi isteyecektir. Operasyonun ilk gününden itibaren geçireceğiniz ilk iki hafta boyunca ise 5 kilogramdan daha fazla ağırlık kaldırmamanız gerekir. Bu süre içerisinde yaşam aktivitelerinizi giderek artırabilir, bu süre sonunda ise aktivitelerinize tam anlamıyla dönebilirsiniz.
Benzer Yazılar
Türkiye’de organ bekleyen kişi sayısı kadavra nakillerinin yetersizliği nedeniyle gün geçtikçe artıyor
Organ nakli operasyonu; nakile ihtiyaç duyan hastaların yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve sürdürüyor
Yaz aylarında böbrek yetmezliği riski artıyor!
Karaciğer yağlanması; normalin üstünde yağ birikintisi nedeniyle gelişen bir karaciğer rahatsızlığıdır. Yağlanma derecesinin artmasıyla karaciğerde iltihaplanma oluşumları başlar ve organ fonksiyonları azalır. Sonuç olarak ise karaciğer hücrelerinde nekroz; yani harabiyet yaşanır.
Bel bölgesinde omurganın her iki tarafında görüntü olarak fasulyeye benzeyen küçük gibi görünen ama çok önemli görevleri olan iki tane organdır
Böbrek; tansiyonu düzenleyen ve kandaki alyuvar sayısının dengede olmasını sağlayan,
Toplumumuzda sıkça ve her yaşta görülebilen böbrek iltihabı nedir? Nedenleri ve belirtileri nelerdir? Tedavisi nedir, önleyebilir mi? Böbrek enfeksiyonuna dair merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık.
Aşırı tuz tüketimi, diyabet rahatsızlığı, kiloda artış, tansiyon ve bazı tedavisi zor olan idrar yolu enfeksiyonları kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörlerdir.
Böbrek yetmezliği olan kişiler tedavi edilmedikleri takdirde yaşamlarını yitirmektedir.
Kronik böbrek hastalığı; önemli bir toplum sağlığı sorunudur.