Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kifoz Belirtileri

Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kifoz Belirtileri

Kifoz nedir?

Normal bir omurgaya arkadan bakıldığı zaman tüm uzunluğu boyunca düz görünür. Ancak, omurgaya yandan bakıldığında iki eğrilik görülür.  Omuzlardan, göğüs kafesinin altına kadar ki sırt bölgesinde torasik kifoz isimli ılık bir yuvarlaklaşma, bel kısmında ise lomber lordoz adında, torasik kifozun rersi bir eğrilik görülür. Normal bir omurgada; gövde ve başı, pelvisin üstünde dengelemek için, bu iki ters eğrilik gereklidir.

Kifoz nasıl tedavi edilir?

Dik durması konusunda uyarılan çocuklar; bir süre dik durduktan sonra, ister istemez tekrar kambur pozisyonuna dönebilir. Postural kamburluğun önlenmesi için; öncelikli olarak altta yatan nedenlerin yok edilmesi gerekir. Çalışma sandalyelerinin uygun konumlandırılması, göze uygun doğru açının ve yüksekliğin sağlanması gibi durumların gözden geçirilmesi ile çocuğa doğru oturmanın kazandırılması çok önemlidir. Böylelikle; çocuğunuzun omurgalarını fizyolojik sınırda tutacak ideal pozisyona alışmasını sağlayabilirsiniz.

İkinci önemli konu ise çocuğunuzu spora yönlendirmektir. Spor; çocuğunuzun fiziksel kondisyonunu, omurgayı dik tutan kasların kuvvetini ve dayanıklılığını artırarak, postural kamburluğun oluşumuna engel olur.

Bebeklerde kifoz belirtileri nelerdir?

Aşağıda listelenen belirtilerden bir veya birkaçı bebeğinizde var ise hemen bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına başvurarak, istenilen tetkikleri yaptırmalısınız:

  • Kol ve bacak bölgelerinde anormallik
  • Orantısız gövde
  • Kol, bacak ve omuzların birbirine eşit olmaması
  • Denge kaybı
  • Öne eğildiği esnada fark edilen kamburluk

Yetişkinlerde kifoz belirtileri vardır?

Aşağıda listelenen belirtilerden bir veya birkaçı sizde mevcut ise hemen bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına başvurarak, istenilen tetkikleri yaptırmalısınız:

  • Hafif veya şiddetli sırt ağrısı
  • Dik durma esnasında güçlük yaşamak ve zamanla bu zorluğun artması
  • Kas yorgunuluğu
  • Omurgada aşırı duyarlılık
  • Kilo kaybı

Tedavi seçenekleri nelerdir?

Kifoz tedavisi; deformeyi düzeltme, ilgili bölgeyi stabilize etme, ağrıyı en aza indirme ve nörolojik fonksiyonu geliştirmek üzerine planlanır. Esnek deformiteler; posterior füzyon ve enstrumentasyon ile tedavi edilebiliyorken, sert deformiteler için cerrahi tedaviler uygulanır.

Benzer Yazılar

Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi
Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi

Ortopedi ve Travmatoloji branşına bağlı ayak ve ayak bileği cerrahisi bölümümüzde, ayak ve ayak bileği rahatsızlıkların tedavisine yönelik çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.

Devamı

Kişinin İyi Bir Dengeye Sahip Olması Neden Önemlidir? Dengeyi Sağlamak İçin Nasıl Egzersizler Yapılabilir?  Dengenizi Siz Sağlayın!
Kişinin İyi Bir Dengeye Sahip Olması Neden Önemlidir? Dengeyi Sağlamak İçin Nasıl Egzersizler Yapılabilir? Dengenizi Siz Sağlayın!

“Hiçbir ekipman gerektirmeyen, evde veya dışarıda yeni başlayan herkesin rahatlıkla yapabileceği denge egzersizleri; yalnızca kas-iskelet sistemi değil, tüm sağlığımız için faydalıdır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Hüsnü Akan, denge ile alakalı merak edilenleri açıkladı.

Devamı

Sırt Ağrısı Omurga Tümörü Habercisi Olabilir
Sırt Ağrısı Omurga Tümörü Habercisi Olabilir

Sırt Ağrısı Omurga Tümörü Habercisi Olabilir

Devamı

Omurga Kırıkları Belirtisi ve Tedavisi
Omurga Kırıkları Belirtisi ve Tedavisi

Omurga kırıklarının belirtileri genel olarak boyun, sırt ve bel ağrısı ile kas spazmı gibi belirtiler ile seyrini göstermektedir.

Devamı

Omur Kanal Darlığı Nasıl Tedavi Edilir?
Omur Kanal Darlığı Nasıl Tedavi Edilir?

Belde omurilik kanalı daralması, yavaş gelişen bir süreçtir. Bu nedenle ilk başta şikâyet görülmeyebilir. Ancak hastalık ilerlediğinde hastaların yaşam kalitesi düşer ve günlük içerisindeki hareket kabiliyeti kısıtlanır.

Devamı

Çarpık Ayak Hastalığı Nedir?
Çarpık Ayak Hastalığı Nedir?

Çarpık ayak hastalığı (pes ekinovarus) kolayca tanı koyulabilen ve ayaklarda görülen

Devamı

Ayakta Kemik Çıkıntısı Nedir?
Ayakta Kemik Çıkıntısı Nedir?

Ayakta kemik çıkıntısı (Halluks Valgus), ayak başparmağının hemen yanında çıkan kemiğe denilmektedir.

Devamı

Kalça Protezi Hakkında Bilinmesi Gerenler
Kalça Protezi Hakkında Bilinmesi Gerenler

Kalça ekleminde gelişen sorunların tedavisinde uygulanan bir cerrahi işleme kalça protezi denir. Kalça protezi kişiye özel hazırlanmaktadır

Devamı

Sessiz Menisküs Yırtıkları
Sessiz Menisküs Yırtıkları

Menisküs, diz ekleminde yer alan kıkırdak yapı olup, eklemlerdeki temas yüzeyini artırır. Menisküs benzeri yapılar; çene eklemi, köprücük kemiğinin kürek kemiği ile yaptığı eklem bölgelerinde de yer almaktadır.

Devamı

Vücudunuzda Oluşan Şişlikleri Önemseyin
Vücudunuzda Oluşan Şişlikleri Önemseyin

Kemik tümörlerinin görülme sıklığı yaklaşık olarak %5’tir ve yaş ayırt etmeksizin herkeste görülebilir.

Devamı