Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

20 Gün İçerisinde Tekrar Yürüyebildi!

20 Gün İçerisinde Tekrar Yürüyebildi!

1936 doğumlu Kemal Ölmez, 20 gün önce omuriliğindeki tümör nedeni ile yürüyemez hale geldi. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Ölmez, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orkun Koban, tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilerek felç kalmaktan kurtuldu.

Ameliyat öncesi ailesinin desteği ile yaşamını sürdüren Ölmez, ameliyat sonrası yürümeye başladı ve başarılı geçen tedavi sürecinin ardından 20 günün sonunda ise yeniden yürüyebilmeye başladı! İstanbul’da yaşayan 86 yaşındaki Kemal Ölmez, şiddetli ağrılar nedeniyle ailesi tarafından hastaneye götürdü. Ölmez’in vücudundaki ağrılara, yürüyememe şikayetleri eşlik etmeye başladı. Vücudunu kullanamaz hale gelen ve yürüyemeyen adamın; zorlu günleri de böylelikle başlamış oldu.

“Orkun Hoca beni iyileşebileceğime inandırdı”

Ameliyatın ardından yürüyebilen Ölmez, “Tedavi sürecinde çok farklı yerlerden olumsuz şeyler duyduk. Fakat Orkun Hoca bize umut oldu. Çok fazla ağrılarım vardı. 20 gün öncesine kadar yürüyebiliyordum. Sonra yürümemde sıkıntılar yaşadım. Ama şu an çok şükür yürüyebiliyorum. Her an yanımızda olan iyileşebileceğime inandıran Orkun Bey’e çok teşekkür ederim” dedi.

“Babamın atlattığı 2. Kanser”

Baba Ölmez’in tedavi sürecini anlatan kızı İmran Ölmez, “Babam 1 yıl öncesine kadar hep sağ tarafım ağrıyor diyordu. Babam su fazla içmiyor. Prostatı olduğu için de biz buna bağladık. Sonra şüphelendik ve gerekli ultrasonların çekilmesi için kardeşim hastaneye götürdü. Çekilen görüntülerin ardından böbrekte bir şey olmadığı görüldü. Fakat MR görüntüsünde omurgada kırık çıktı. Bunun da tümörün baskı yapmasından kaynaklı olduğu söylendi. Daha sonra eve götürdük. Son 2 aydır hep ağrı kesiciler ile durabiliyordu. Şiddetli ağrıları oluyordu. Başka bir merkezde ameliyat olmazsa felç kalabileceği söylendi. Ama ameliyatı başarılı geçti ve şu an yürüyebiliyor. Babam daha önce de cilt kanserini atlatmıştı. Yüzünde bir bölgede kanama ve yara oluşmuştu. Bacağından parça alınarak yüzüne uygulama yapılmıştı. Bu atlattığı 2. Zorlu savaş. Buna benzer bir savaşı da ben kazanmıştım. Ben de meme kanserini atlattım. İnsanlara söyleyebileceğim kanser çözümsüz ve çaresiz bir hastalık değil” ifadelerini kullandı.

Nöromonitör sistem kullanılarak hasta sağlığına kavuştu

Doç. Dr. Orkun Koban ise Kemal Ölmez’in tedavi sürecini “86 yaşında hastamız şiddetli sırt ağrısı ve bacaklarda güçsüzlük, idrarını yapamama şikayetleri ile geldi. Yapılan tahlillerinde sırt bölgesinde (torakal 10) sinir kanalını tama yakın sarıp kapatmış tümör olduğu tespit edildi. Evde takibi riskli olduğu için hastamız hastanemize derhal yatırıldı ve ameliyat hazırlıkları burada yapıldı. Kalp ve beyin damarlarında tıkanıklıklar olması sebebiyle kan sulandırıcı kullanan hastamızın cilt kanseri nedeniyle ameliyatlar geçirdiği öğrenildi. Ameliyat öncesi hazırlıklar hastanemizde hemşiresinden anestezi doktorlarına herkesin özverili çalışmasıyla hızla tamamlandı ve hastamız ameliyata alındı. Ameliyat esnasında sinirleri korumaya yardımcı olan nöromonitör sistemi kullanıldı. Teknik olarak zor bir ameliyat olmakla beraber ameliyat esnasında herhangi bir problem yaşanmadı ve ameliyat öncesi planlamış olduğumuz cerrahi kurguyu eksiksiz olarak yapabildik. Ameliyat sonrası ameliyathanede yapılan yakın takiplerde her şeyin yolunda gitmesi üzerine ameliyattan yarım saat sonra serviste odasına teslim edildi. Ertesi gün sabah saatlerinde hastamız ekibimle beraber tarafımca ayağa kaldırıldı ve uzun zamandan sonra ilk kez yürüyüşünü gerçekleştirdi. O an hepimizin yüzünde ki sevinç ifadesi görülmeye değerdi. Bu başarı için öncelikle özverili çalışmalarından dolayı ekibime ve sonrasında bize inancını koruyan hastamıza ve yakınlarına teşekkürü borç biliyorum” şeklinde anlattı.

 

 

 

Benzer Yazılar

Omurga Kanal Daralması Ameliyatı
Omurga Kanal Daralması Ameliyatı

Konservatif tedavide uygulanan yöntemler; nonsteroid antienflamatuar ilaçlar​, epidural steroid enjeksiyonları, hareket kısıtlaması, yatak istirahati, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon egzersizleri iken; alternatif tedaviler şiropraksi ve akupunktur olabilir.

Devamı

Bel ve Boyun Ağrılarının Oluşma Nedenleri
Bel ve Boyun Ağrılarının Oluşma Nedenleri

Bel ağrıları bacaklarda oluşan ağrılar ve uyuşmalar,

Devamı

Narkolepsi Nedir?
Narkolepsi Nedir?

Narkolepsi Nedir?

Devamı

Hipofiz Adenomları Hakkında Ne Biliyorsunuz?
Hipofiz Adenomları Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Vücudumuzdaki pek çok hormonun üretiminden ve salgılanmasından hipofiz bezi sorumludur. Bu bezde oluşabilecek rahatsızlıklar, çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Devamı

20 Gün İçerisinde Tekrar Yürüyebildi!
20 Gün İçerisinde Tekrar Yürüyebildi!

20 Gün İçerisinde Tekrar Yürüyebildi!

Devamı

Omurga Ağrılarınızın Sebebi Ankilozan Spondilit Olabilir!
Omurga Ağrılarınızın Sebebi Ankilozan Spondilit Olabilir!

Halk arasında, iltihaplı bel romatizması veya omurga iltihabı olarak bilinen Ankilozan Spondilit (AS); genellikle omurgayı ve omurga ile kalça kemiği arasındaki eklemi etkileyen, ağrılı ve iltihaplı bir romatizmal bir hastalıktır. Ankilozan Spondilit, genellikle genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Devamı

Cinsel İktidarsızlık Hipofiz Bezi Tümörü Nedeni Olabilir!
Cinsel İktidarsızlık Hipofiz Bezi Tümörü Nedeni Olabilir!

Hipofiz bezi birçok hormonun salgılanmasından sorumlu olup, beyinde yer almaktadır.

Devamı

Alzheimer İle Aynı Belirtileri Veren Hidrosefaliye Dikkat Edin
Alzheimer İle Aynı Belirtileri Veren Hidrosefaliye Dikkat Edin

Beyin; kafatasında bulunan beyin omurilik sıvısı içerisinde bulunmaktadır.

Devamı

Bu Şikayetler Beyin Tümörü Belirtisi Olabilir!
Bu Şikayetler Beyin Tümörü Belirtisi Olabilir!

Beyin tümörlerinde, doktora en sık başvuru sebebi baş ağrısıdır.

Devamı

Omurga Cerrahisi
Omurga Cerrahisi

Omurga cerrahisi, sinir ve omurilik kökleri ile bu narin sinir dokusunu koruyan omurga üzerine yapılan ameliyatlar ve cerrahi girişimleri oluşturmaktadır.

Devamı