Bel ve Boyun Ağrılarının Oluşma Nedenleri
Bel Ağrılarının Oluşma Nedenleri Nelerdir?
Bel ağrıları bacaklarda oluşan ağrılar ve uyuşmalar, hareket edememe, yürümede zorlanma ve topallama, belde kasılma hissi olarak meydana gelmektedir.
Bel Ağrılarını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
Bel ağrıları olan hastalar, günlük işlerini yaparken oldukça dikkat etmeleri gerekmektedir. Ağır kaldırılmamalı, sürekli aynı pozisyonda durmamaları, oturdukları süre içerisinde pozisyon değiştirmeleri ve uzun süre araç kullanmamalıdırlar.
Ağır kaldıran kişiler belden destek almamalı, bacaklardan eğilerek destek almalıdır. Oturur pozisyonda iken mutlaka bele destek olarak yastık koyulmalıdır.
Aşırı kilolu olan kişilerde bel ağrıları oldukça görülürken, bu kişiler beslenmelerine, egzersizlerine dikkat etmelidirler.
Boyun Ağrıları Nasıl Oluşur?
Boyunda oluşan ağrılar genellikle gerginlikten oluşur. Özellikle stresli ve duruş bozukluğu olan kişilerde gerilir ve daha sonradan düzleşir. Hastalarda görülen baş dönmeleri ve baş ağrılarının nedenleri boyun gerginliğinden kaynaklanabilmektedir.
Şiddetli boyun ağrılarını önlemek için ilk aşamada kas gevşeticiler kullanılabilir. Ağrı kollara yayıldığında daha ileri bir tedavi gerekebilir. Boyun fıtığı durumunda ise doktor tarafından cerrahi müdahale gündeme getirilecektir.
Boyun ağrıları daha ortaya çıkmadan önlemenin yolları arasında ise her durumda olduğu gibi stres yaratan durumlardan uzak durmak, gerginlik yaratan olayların dışına çıkmak, ağır kaldırmamak, uzun süre hareketsiz kalmamak, doğru oturma ve yatış pozisyonlarını öğrenmek, uzun süre klima ve havalandırma altında durmamak bulunuyor.
Boyun Ağrılarını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
- Spor ve egzersiz yaşam tarzı haline getirilmeli
- Dik durulmalı ve otururken bel desteklenmeli
- Gün içerisinde hareket halinde olunmalı
- Ağır eşyalar kaldırılmamalı, kaldırılacak ise bele baskı yaparak kaldırılmamalıdır.
- Stresten uzak durulmalı
- Sevilen, zevk alabileceğiniz aktiveteler yapılmalı
- Düzenli ve dengeli beslenmeli
- Klimalı ortamlardan uzak durulmalıdır.
Benzer Yazılar
Beyin tümörlerinde, doktora en sık başvuru sebebi baş ağrısıdır.
Tendon, kemik, kıkırdak ve kas dokularının sinir üzerinde yaptıkları baskıya sinir sıkışması denir. Sinir hücrelerinin bulunduğu yerdeki çevre dokularının sinirlere baskı uygulamasıyla oluşur. Kaslarda gelişen bu ağrının tedavi edilmesi önemlidir.
Birçok sebep, kol uyuşmasına neden olabilir. En rastlanan sebeplerden bir tanesi, yanlış pozisyonda uyumaktır. Bunun gibi nedenlere bağlı duyulan kolda uyuşma, kısa sürede geçer.
Konservatif tedavide uygulanan yöntemler; nonsteroid antienflamatuar ilaçlar, epidural steroid enjeksiyonları, hareket kısıtlaması, yatak istirahati, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon egzersizleri iken; alternatif tedaviler şiropraksi ve akupunktur olabilir.
Omurga cerrahisi, sinir ve omurilik kökleri ile bu narin sinir dokusunu koruyan omurga üzerine yapılan ameliyatlar ve cerrahi girişimleri oluşturmaktadır.
Bel ağrıları bacaklarda oluşan ağrılar ve uyuşmalar,
Beyin; kafatasında bulunan beyin omurilik sıvısı içerisinde bulunmaktadır.
Beyin kanaması yani anevrizma; ani ve şiddetli baş ağrısı,