Bebeğiniz -196 Dereceden Sağlıkla Dünyaya Geliyor!
Embriyo dondurma ile sağlıklı gebelikler elde ediliyor!
Bebek sahibi olmak isteyen anne ve baba adayları gelişen teknoloji ile bu hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. Tüp bebek tedavi sürecinde önemli bir yere sahip olan embriyo dondurma ve dondurulan bu embriyoların anne rahmine transfer edilmesiyle başarılı gebelikler elde ediliyor. Bu yöntem daha çok kanser hastaları ve anne ve baba olmak için erken olduğunu düşünen çiftler tarafından tercih ediliyor.
Hormon iğnelerine gerek kalmıyor…
Embriyo transferinden sonra çiftlerin istekleri doğrultusunda; transfer edilmemiş ve kaliteleri dondurulabilecek nitelikte olan embriyolar saklanabilerek, ilerleyen zamanlarda transfer edilmesi için kullanılabilirler. Böylece anne adayının hormon iğnesi kullanmasına ve yumurta toplama işlemi yaptırmasına gerek kalmaz. Hem maliyet azalır hem de anne daha az stresli bir dönem geçirmiş olur.
Anne adayının yaşı çok önemli!
Embriyo oluşumunun başarılı olabilmesi için en önemli etken; anne adayının kaç yaşında olduğudur. 38 yaş ve öncesinde bu başarı oranı oldukça yüksekken, 40 yaş ve üzerinde bu başarı oranı %10’lara kadar düşüş göstermektedir. Dondurulmuş embriyonun transfer edilmesinde; rahim zarı, taze olan siklüslere göre çok daha fazla hormona maruz kaldığı için gebelik oranlarının yüksek olduğuna dair görüşler vardır. Ama; embriyonun kalitesi aynıysa taze embriyo ile donmuş embriyonun kullanılarak elde edildiği hamilelikler birbirlerinin aynısıdır.
-196 derecede saklanıyor!
Sağlık Bakanlığı’nın yasalarına göre; 5 yıla kadar dondurulup saklanan embriyolar, taze embriyo transferlerinde olduğu gibi, rahime tutunmaya uygun oldukları dönemlerde transfer edilirler. Embriyo dondurma uygulaması “vitrifikasyon” yöntemiyle yapılır. Dondurulabildikleri günler; gelişimlerinin 2., 3., 4., 5. ve 6 günleridir. Çiftlerin onayları doğrultusunda dondurulan embriyolar, sıvı azot bulunan bir tank içerisinde -196 derecede muhafaza edilmektedir. Böylece hiçbir biyolojik dış etkenden etkilenmezler.
Taze embriyolar ile dondurulan embriyolar arasında hiçbir fark bulunmuyor…
Embriyolar çözüldüklerinde %90 civarında canlılıklarını koruyabilmektedirler. Dondurulmuş ve daha sonra çözülmüş embriyolar ile tüp bebek tedavi süreci esnasında oluşan taze embriyolar arasında hiçbir fark yoktur. Her iki alternatifte de başarılı bir sürecin sağlanmasıyla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.
Bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkilemiyor!
Embriyonun dondurulması ve daha sonra çözülmesi, dünyaya gelecek bebeğin sağlığını etkilememektedir. Taze embriyolar ile denenen girişimlerde sağlanan gebelikler sonucunda dünyaya gelen bebekler gibi, embriyonun dondurulmasıyla elde edilen gebeliklerde de bebekler genlerini anne ve babasından alırlar.
Benzer Yazılar
Kadınlarda En Sık Görülen 5 Hastalık ve Çözümleri (8 Mart Dünya Kadınlar Günü)
Tüp bebek tedavisinde, deneme konusunda sınır bir sayı bulunmuyor.
Bebek sahibi olmak isteyen anne ve baba adayları gelişen teknoloji ile bu hayallerini gerçekleştirebiliyorlar
Bebek sahibi olmak isteyen çiftler, tekrar eden düşükler nedeniyle olumlu sonuçlar alamayabiliyorlar.
Çoğul gebelik, birden fazla yumurta hücresinin aynı anda döllenip gelişmeye başlamasıyla oluşur.
Çocuk sahibi olmak isteyen aileler, tüp bebek konusunda toplumda doğru bilinen yanlışlar ve bilinçsiz uygulamalar nedeniyle endişe ya da hayal kırıklığı yaşayabiliyor.
Erkeklerden alınan spermlerin ve kadın üreme hücreleri olan yumurtaların vücut dışında laboratuvar ortamında bir araya getirilerek döllemenin sağlanmasında rol oynayan tedavi yöntemidir.