Hamilelik Nezlesine Karşı Önleminizi Alın!
Hamileliğin bazı dönemlerinde nezle oldukça sıkıntılı yaratır. Hamileliğin üçte birinde alerjik reaksiyonlar görülmediği gibi burun tıkanıklıkları görülebilir. Bu duruma hamilelik nezlesi denir. Hamilelik nezlesi genelde hamile bireylerde son 6 haftada veya hamileliğin 2. Ayında görülür. Kısa sürede de belirtileri kaybolur. Fakat sık görülmese de bazı hamilelerde tüm gebeliği boyunca devam edebilir. Burun tıkanıklığı ile birlikte burun akıntısı da görülebilir. Burun tıkanıklığı yaşayan hamileler ağız solunumu yapacağından boğazda kuruluk görülme belirtisi de artacaktır. Bu sebeple kişilerde uykusuzluk problemleri de görülebilir. Buna bağlı olarak da baş ağrısı görülür.
- Hamilelik nezlesini ne tetikliyor?
Hamileliğin her döneminde burun tıkanıklıkları ve nezle sıkıntı verebilir. Hassas olan anne adayları bu süreçte stres olabilirler. Bu dönemde artış gösteren annelik hormonu östrojen, burun içerisindeki dokuların şişmesine neden olabilir. Kan dolaşım miktarının artması da mukozanın şişmesine neden olabilir. Bunların sonucunda burun tıkanıklıkları hamilelik nezlesinin altyapısını oluştururlar.
- Hamilelik nezlesi başka hastalıklar ile benzerlik gösterir mi?
Hamilelik nezlesi çoğu zaman sinüzit ile benzerlik gösterebilir. Bu gibi durumlarda şikayetler iyi ayırt edilmeli sinüzit veya diğer hastalıklar ile karıştırılmamalıdır. İltihabi burun akıntıları, halsizlik, ateş ve boğaz ağrısı gibi belirtiler ile kendini belli ederler. Alerjik nezle belirtilerinde ise gözler ve burunda kaşıntılar meydana gelir. Bunlara bağlı da hapşırmalar meydana gelirler.
- Hamilelik nezlesine karşı nasıl önlem alabiliriz?
Hamilelik nezlesi kişileri günlük hayatlarında rahatsız edecektir. Özellikle yatma durumundayken burun tıkanıklıkları daha da çok artacaktır. Başın daha da yüksekte tutulması rahatlatabilir. Bol su tüketimi günlük yaşamda her şeye iyi geldiği gibi boğazda gelebilecek belirtilerin azalmasında da önemli rol sağlayacaktır. Sıcak banyo burun tıkanıklığına iyi gelebilir. Bunun yanı sıra egzersizlerin yapılması iyi gelebilir.
Benzer Yazılar
Rahim ağzı kanseri daha çok gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde daha sık görülen kanser türüdür.
Erkeklerden alınan spermlerin ve kadın üreme hücreleri olan yumurtaların vücut dışında laboratuvar ortamında bir araya getirilerek döllemenin sağlanmasında rol oynayan tedavi yöntemidir.
Doğuma Hazırlık: Yeni Annelerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler
Annenin içgüdüsel olarak çocuğunu koruyup kollaması, gebe kalındığı anda başlayıp hayat boyu devam eder. Bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren bütün ihtiyaçlarını plasenta ve göbek kordonu yolu ile annesinden karşılar.
Rahimde bulunan genellikle iyi huylu halde seyir eden miyom; kadınlarda yaygın olarak sık görülüyor.
Kanama miktarı dikkatle takip edilmeli, doktorun normal olacağını söylediği miktardan fazla kanama tespit edilirse hemen bir uzmana başvurulmalı.
Vajinismus, cinsel ilişki esnasında kadınların istemsiz olarak kasılması, bu kasılmaların genital bölgede yoğunlaşması ve kadının erkeği kendinden iterek uzaklaştırmasıdır.
Hamilelik döneminde, vücudun ihtiyacının arttığı minerallerden birisi de kuşkusuz ki magnezyumdur!
Vajinusmustan Kurtulmak Sandığınız Kadar Zor Değil!