Cinsel İktidarsızlık Hipofiz Bezi Tümörü Nedeni Olabilir!

Cinsel İktidarsızlık Hipofiz Bezi Tümörü Olabilir!
Hipofiz bezi birçok hormonun salgılanmasından sorumlu olup, beyinde yer almaktadır. Hipofiz bezi tümörleri genel olarak iyi huylu tümörler olup az sayıda kanser oluşumu gözlenmektedir. Hormonlara bağlı olarak, kadın ve erkeklerde ayrı bir takım belirtiler ortaya çıkmaktadır. Cinsel iktidarsızlık, göz bozuklukları, adet düzensizlikleri örnek olarak verilebilmektedir.
Hipofiz Bezi Tümörü Belirtileri
Hipofiz bezi tümörünün belirtileri şöyledir;
Kısırlık, kadınlarda süt eksikliği, görme bozuklukları, erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda görülen düzensiz adet dönemi, baş ağrıları, nedensiz yorgunluk, düşük tansiyon, mide bulantısı, sertleşme bozukluğu, soğuya hassasiyet, kas güçsüzlüğü, ruh halinde görülen dengesizlikler, sabırsız olma durumu görülebilmektedir. Büyüme hormonu salgılayan bir tümör ergenlikten önce oluşmuşsa devliğe, ergenlikten sonra oluşmuşsa akromegali denilen el ve ayakların büyüdüğü, kaba yüz görünümünün oluştuğu, iç organların büyüdüğü ve vücutta kanser riskinin arttığı duruma sebep olur. Büyüme hormonu salgılayan bir tümör ergenlikten önce oluşmuşsa devliğe, ergenlikten sonra oluşmuşsa akromegali denilen el ve ayakların büyüdüğü, kaba yüz görünümünün oluştuğu, iç organların büyüdüğü ve vücutta kanser riskinin arttığı duruma sebep olur.
Hormonların Fazla Üretilmesi
- Kalp hastalıkları, fazla kilo kaybı ve ciltte görülen incelmeler
- Vücutta görülen çabuk morarmalar, kilo alma durumu, kırılgan hassas kemikler
Hormonların Az Üretilmesi
- Kilo alma durumu, kabızlık ve bitkin olma durumu
- Annelerde süt olmaması durumu
- Büyüme hormonuna bağlı olarak görülen kemiklerde zayıflık, hemen sinirlenme fevri davranma, kas gücünün azalması ve çocuklarda görülen gelişim bozuklukları
- Mide hastalıkları, kan basıncının düşük olması durumu
- Cinsel isteksizlik ve kısırlık oluşumu
Hipofiz Bezi Tümörü Tedavisi
Hipofiz bezi tümörü olan hastalara muayene ve yapılan tetkikler sonucunda uygun tedaviye başlanmaktadır. Hormon tedavisi, hipofiz bezinin yeterli hormon üretmediği zaman başlanmaktadır. Böyle bir durumda hastaya uygun hormon salgısı yapacak ilaçlar verilmektedir.
Hipofiz bezi tümörlerinde gerekli ise cerrahi müdahaleler de yapılmaktadır. Bu müdahale ile tümör tamamen çıkarılmaktadır. Böyle bir durumda geniz yolundan boğazın arka tarafına ulaşılmaktadır. Ameliyat gerçekleştikten sonra hastaya uygulanacak olan radyasyon tedavisiyle tümör tamamen yok edilmektedir. Hastanın durumuna göre; ameliyat yapılmadan önce veya ameliyat yapıldıktan sonra radyasyon tedavisi yapılabilmektedir.
Benzer Yazılar
Beyin kanaması yani anevrizma; ani ve şiddetli baş ağrısı,
Konservatif tedavide uygulanan yöntemler; nonsteroid antienflamatuar ilaçlar, epidural steroid enjeksiyonları, hareket kısıtlaması, yatak istirahati, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon egzersizleri iken; alternatif tedaviler şiropraksi ve akupunktur olabilir.
Birçok sebep, kol uyuşmasına neden olabilir. En rastlanan sebeplerden bir tanesi, yanlış pozisyonda uyumaktır. Bunun gibi nedenlere bağlı duyulan kolda uyuşma, kısa sürede geçer.
Tendon, kemik, kıkırdak ve kas dokularının sinir üzerinde yaptıkları baskıya sinir sıkışması denir. Sinir hücrelerinin bulunduğu yerdeki çevre dokularının sinirlere baskı uygulamasıyla oluşur. Kaslarda gelişen bu ağrının tedavi edilmesi önemlidir.
Hipofiz bezi birçok hormonun salgılanmasından sorumlu olup, beyinde yer almaktadır.
Vücudumuzdaki pek çok hormonun üretiminden ve salgılanmasından hipofiz bezi sorumludur. Bu bezde oluşabilecek rahatsızlıklar, çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.