Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Sıcak Havaların Uyku Düzenine Etkisi

Sıcak Havaların Uyku Düzenine Etkisi

Yaz sıcakları uyku ile ciddi sorunlar yaşatıyor…

Yaz sıcakları pek çok kişiye uyku ile ciddi sorunlar yaşatmakta ve günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Normalde vücut sıcaklığı 37 derecedir ve bu değerin uyku esnasında 1 ila 2 derece kadar inmesi gerekir. Ama yaz aylarında sıcaklık faktörü yüzünden bu durum olması gerektiği gibi olmuyor. Sonucunda ise uykusuzluk problemleri gözlemleniyor. Alınacak bazı önlemler ile bu durumu kontrol edebilmek mümkün.

Pek çok kişinin günlük yaşamı böyle etkileniyor!

Sıcak havaların neden olduğu uykusuzluk günlük yaşamda bazı olumsuz sonuçların görülmesine neden oluyor. Bunlar, çoğu zaman; dikkat dağınıklığı, konsantrasyon bozukluğu ve halsizlik oluyor. Bu da iş yaşamında başarısızlık ve trafik kazaları gibi sonuçları çok ciddi olan problemlere yol açıyor. Bu yüzden uykunuzun kalitesi konusunda sorunlar yaşıyorsanız bu konu ile ilgili tedbirler almalı; hatta gerekiyorsa uzman bir doktora da başvurmalısınız.

Sağlıklı ve kaliteli bir uyku için bu önerilere göz atın…

  • Güzel ve sağlıklı bir uykuya dalmak için bulunduğunuz ortamın serin olması gerekir. Eğer; oldukça güneş alan bir yerde uyuyacaksanız perdelerin kapalı olmasına dikkat edin.
  • Uyumadan önce, uyuyacağınız alanı muhakkak havalandırın.
  • Klimanın serinleten etkisinden yararlanabilirsiniz. Ancak; uykunu esnasında klimanın uyku modunda olması gerekir.
  • Beden sağlığı için ergonomik yataklar tercih edilmelidir.
  • Uyuyacağınız yatağın çarşaf ve pikeleri pamuklu olursa çok iyi olacaktır. Sentetik ürünler terlemeye neden olabileceği için tavsiye edilmemektedir.
  • Akşam yemeklerinizde baharatlı ve acılı gıdalar tüketmeyin; bunun yerini hafif gıdalar tercih edin. Uyumadan 3 ila 4 saat öncesinde ise yeme ve içmenizi sonlandırın. Gece uykusundan uyanarak yaptığınız atıştırmalardan da kaçının.
  • Akşamüzeri ağız egzersiz yapmayın.
  • Gece tuvalet için uyanmak uykunuzu böler. Bu nedenle sıvı tüketiminize dikkat edin.
  • Çayın içindeki teofilin maddesi uyku bozukluğuna yol açarken, kahve de içerdiği kafein ile uykunuzun kaçmasına yol açar. Bu nedenle uyku kalitenizi bozan çay, kahve, sigara gibi maddelerin kullanılması tavsiye edilmemektedir.
  • Yatacağınız odada asla televizyon bulundurulmamalıdır. Cep telefonları ise baş ucunda bırakılmamalıdır.

Benzer Yazılar

Çocuklarda Epilepsi Belirtileri Nelerdir?
Çocuklarda Epilepsi Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda Epilepsi Belirtileri Nelerdir?

Devamı

Bell Paralizi Nedir?
Bell Paralizi Nedir?

Yüzde yer alan mimik kaslarına beyinden uyarılar gelir. Bu uyarıları getiren fasiyal sinir liflerinin birçok nedene bağlı hasar görmesine bağlı hareket kaybının gelişmesine yüz felci adı verilir. Aniden gelişebileceği gibi belli bir süre içinde evre evre olarak da meydana gelebilir.

Devamı

Multipl Skleroz (MS) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Multipl Skleroz (MS) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

MS hastalığı, merkezi sinir sisteminde yer alan birden çok dokunun hasar görmesinden

Devamı

İyi Uykunun Altın Sırları
İyi Uykunun Altın Sırları

Uykuyu bilimsel açıdan tanımlamak çok zor. 1950’lere kadar birçok insan uykunun günlük hayatımızın eylemsiz bir parçası olduğunu zannederdi. Ama şimdi uyku sırasında beynimizin çok etkin olduğunu biliyoruz. Dahası uykunun beden ve ruh sağlığımızı etkiledi

Devamı

Afazi Nedir?
Afazi Nedir?

Afazi, beynin sol yarım küresinde sözel ve yazılı iletişimden sorumlu bölümlerin hasar görmesi sebebiyle oluşan bir bozukluktur.

Devamı

Sol Kolda Uyuşma Neden Olur?
Sol Kolda Uyuşma Neden Olur?

Birçok sebep, kol uyuşmasına neden olabilir. En rastlanan sebeplerden bir tanesi, yanlış pozisyonda uyumaktır. Bunun gibi nedenlere bağlı duyulan kolda uyuşma, kısa sürede geçer.

Devamı

Sıcak Havaların Uyku Düzenine Etkisi
Sıcak Havaların Uyku Düzenine Etkisi

Yaz sıcakları pek çok kişiye uyku ile ciddi sorunlar yaşatmakta ve günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Devamı

Pik Hastalığı Nedir?
Pik Hastalığı Nedir?

Pik hastalığı yavaş seyretmekle beraber, geri dönüşü olmayan nadir bir bunama türüdür. Beynin belli bir bölgesini etkiler ve genellikle 40 ila 60 yaş arasındaki bireylerde meydana gelir.

Devamı

MS Hakkında En Çok Merak Edilenler
MS Hakkında En Çok Merak Edilenler

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle MS ortaya çıkmaktadır.

Devamı

10 Soruda Migren
10 Soruda Migren

Birçok kişinin, migrenin tedavisinin olmadığını sanması nörologları hep şaşırtır. Oysa migren için basit ve ucuz tedavi seçenekleri vardır. Yani MİGRENİN TEDAVİSİ VARDIR!

Devamı